Var Smart, Teckna smart, börja jämföra din försäkring idag.

Adoptera en katt

Funderar du på att adoptera en katt? På katthem runt om i hela Sverige finns det katter som längtar efter ett hem och en kärleksfull familj.

Att skaffa en hund till

Att skaffa en hund till – mer jobb eller dubbel glädje? Din nuvarande hund får en kompis och slipper vara ensam. Dessutom får du dubbelt så mycket kärlek tillbak. Men hur mycket mer jobb blir det?

Att skaffa en katt till – så ökar du chanserna att katterna trivs ihop

Funderar du på att skaffa en katt till? Många katter har stor glädje av varandra och har väldigt roligt tillsammans. Men det är inte alltid så lätt. Att introducera en ny katt kan till en början vara ganska besvärligt. Det är inte säkert att den gamla katten välkomnar den nya med öppna tassar!

Dräktig katt

Planerar du att para din katt eller har du kanske redan en dräktig katt? Här nedan följer tips och råd för att din katt och dess kattungar ska få bästa möjliga omvårdnad.

Dräktigt sto

Väntar ditt Sto föl? Eller planerar ni kanske för det? TecknaSmart tipsar om hur du kan förbereda för ditt sto och ge det kommande fölet de bästa möjliga förutsättningarna.

På kantarelljakt med hunden – akta för giftiga svampar!

Hösten är här och vi är många som gärna tar oss en stärkande promenad i skogen bland alla härliga höstfärger och svampar som finns att plocka. Visste du förresten att det går att lära hunden att hitta kantareller? Detta är en bra övning i dubbel bemärkelse, då du håller hunden aktiverad och stimulerad samtidigt som du ökar dina chanser att hitta fler kantareller. Bra va? Var dock uppmärksam på att din hund inte får i sig fel svampar. Varje höst drabbas nämligen hundar av svampförgiftning. Så se till att du har koll på svamparna innan ni ger er iväg!

Dräktig tik

Väntar ni valpar? Eller funderar ni kanske på att para er tik? Det finns nästan inget sötare än små hundvalpar, men som hunduppfödare är det också mycket att tänka på.

Mat till kattungar

Vad ska du ge för mat till kattungar? Hur mycket ska de äta och hur ofta? TecknaSmart reder ut frågorna och tipsar om bra mat för dina kattungar.

Kissar din katt inomhus?

Om din katt kissar inomhus, utanför lådan, kan det bero på flera orsaker. Detta kan vara väldigt irriterande och inget vi vill att den ska fortsätta med. Vad kan du göra för att få katten att sluta med detta beteende?

Så tar du hand om din katt i vinter

På vintern får katten en tjockare päls vilket håller den varmare. Men pälsen täcker inte överallt och även katter kan frysa och få köldskador. På vintern är det viktigt att du tar hand om din katt och är extra uppmärksam på din familjemedlem.