Jämför hundförsäkring med TecknaSmart

Jämför hundförsäkring med TecknaSmart

Att besöka veterinär utan hundförsäkring kan bli riktigt dyrt. På TecknaSmart kan du jämföra premier, självrisker, tillägg, rabatter med mera. Du kan här gå på djupet när du jämför hundförsäkring, för att se villkor från många olika försäkringsbolag.

Var smart och teckna smart när du jämför hundförsäkring

Det ska vara enkelt att kunna jämföra en hundförsäkring med en annan. En försäkring kan kosta mellan 1500 – 6000 kronor beroende på vilket skydd du väljer. Det finns dock mycket att tänka på om hundförsäkringar. Det som styr premien är exempelvis hur högt försäkringsbelopp du väljer, vilken självrisk, ålder på hunden och vilken ras. 

Hundarna är indelade i olika rasgrupper beroende på deras sjukdomsbenägenhet. Alltså finns det raser som är billigare att försäkra liksom raser som är betydligt dyrare. Rabatter finns också att få om du försäkringstagare som är medlem i någon klubb-/rasförening. Har du fler hundar styr antalet hundar också vilken flerhundsrabatt du får.

Hitta rätt hundförsäkring

Det viktigaste är att få rätt försäkring till din hund. Vad behöver du – har du en sällskapshund, jakthund, avelshund, utställningshund, brukshund eller något annat? Det finns tillägg för olika användningsområden – har du en jakthund eller brukshund finns tillägg för användbarhet.

Har du avelshund – tänk då på var dolda felförsäkringen finns. Denna ger dig ett skydd om hunden inte är eller blir fertil. Kontrollera om du har skydd för valparna och i så fall från när ditt skydd finns. Hos en del bolag finns detta från födseln och från en del andra bolag så finns detta från vecka sex.

Vilken hundförsäkring ska man välja?

Finns det tillägg i försäkringen för medicin och rehab? Det finns också betydligt enklare försäkringar som då blir betydligt billigare (man får helt enkelt vad man betalar för). Dessa gäller dock endast för olycksfall, det vill säga inte för sjukdom.

Sedan finns det även nya rashundsförsäkringar för specifika raser. Detta innebär att om du har en tax så väljer du en taxförsäkring och så vidare. De här försäkringarna är anpassade för sin speciella ras och innehåller dessutom både medicin och rehab. 

Det finns alltså en hel del att tänka på och jämföra – priset är inte alltid den viktigaste delen av försäkringen. Se till att välj en försäkring med så bra villkor som möjligt, så att du slipper få en överraskning när du tvingas uppsöka veterinär. En dyr hundförsäkring behöver inte vara en bra hundförsäkring.

Sommarfaror för häst

Sommarfaror för häst

Sommar betyder soldränkta uteritter, varma bad och efterlängtat betessläpp. Då blomstrar livet med häst likt ängarna, men kan också innebära en del problem om du inte är förberedd. Ta en titt på dessa vanliga sommarfaror för häst, så att du är förberedd.

TecknaSmart.se har sammanställt en lista på saker att vara lite extra noga med under sommaren:

Hagen

Innan det är dags för betesläpp behöver hagen vara i perfekt skick. Se till att inga stängsel hänger eller är trasiga för att minimera flykt- och skaderisken.

Gå igenom växtligheten i inhägnaden. Hästar väljer normalt bort giftiga växter, men detta är inget som man kan förlita sig på. Därför behöver du ha vetskap om vad som kan vara direkt skadligt för ditt djur och verktyg till att kunna rensa bort det som inte är önskvärt. Exempel på giftiga växter:

 • Alsikeklöver (klöver som är både vita och rosa)
 • Ekollon
 • Stånds (höga, gula blommor med flikiga blad)
 • Idegran

Sistnämnda kan vara livshotande vid förtäring.

När du släpper din häst tillsammans med andra hästar kan den råka ut för sparkar och hamna i slagsmål. Undvik detta genom att erbjuda en stor yta för flocken, så att den kan komma överens på bästa möjliga sätt.

Se också upp för stillastående vatten – både i vattenkaren och på marken. Där bildas lätt bakterier och alger som inte alls är bra för hästars magar. Hägna in områden med dåligt vatten eller flytta hästarna till en ny hage för att undvika att de får i sig det.

Sol

Ljusa mular kan lätt drabbas av brännskador. Skydda din hästs utsatta delar med solkräm.

Fästingar och besvärliga insekter

Knott, flugor och bromsar är särskilt aktiva mitt på dagen när det är som allra varmast. Om din hage inte ger någon skugga, kan det vara en god idé att ta in din häst i stallet under denna tid. Förebygg problem, så som eksem och ögoninflammationer, med flugspray och huva till hästens ansikte.

Kolla igenom din häst varje dag för att tidigt kunna upptäcka bett. Fästingar kan överföra bakterien anaplasma till hästar och därför är det viktigt att avlägsna funna fästingar på din häst så fort som möjligt. Om den har tjocka ben, vinglig gång och hög feber måste du ta den till veterinär omedelbart.

Då är det skönt att kunna luta sig tillbaka mot en bra försäkring. Genom TecknaSmart kan du som är ny eller befintlig djurägare jämföra lättöverskådlig information och villkor från Agria, Moderna, Sveland, If, Folksam, Svedea och Dina försäkringar. På så vis kan du känna dig trygg från de sommarfaror för häst som är allra vanligast.

Sommarfaror för katt

Sommarfaror för katt

Sommaren är en underbar tid, men med den kommer även mindre underbara företeelser. Fästingar, fallolyckor och ombett är bara några av sakerna att se upp för när det kommer till sommarfaror för katt.

Enligt siffror från Agria Djurförsäkringar ökar antalet olyckor under den varmare årstiden. Vi spenderar mer tid utomhus, öppnar fönster och dörrar för att vädra och går in i semester-mood. Härligt, härligt, men farligt, farligt – i alla fall för våra husdjur. I ett obevakat ögonblick kan en katt exempelvis trilla ner från balkongen eller bli biten av en huggorm som slingrar sig i snåren.

Unna dig avkoppling under semestern, men tänkt lite extra på dessa sommarfaror för katt:

Fästingar

Ta för vana att gå igenom din katt varje kväll innan sängång. Har den fått några färstingar? Ta bort dessa direkt! Ju fortfare, desto bättre är regeln. Då minskar du risken att smittsamma sjukdomar överförs till ditt djur. Förebygg att de sätter sig genom att införskaffa fästingmedel från din veterinär eller valfritt apotek. Var noga med att det är avsett för just katt, annars kan de gå illa. Fästingmedel för hund som används på katt är direkt farligt.

Ormbett

Återigen, gå igenom din katt – varje dag. Äger du en katt som spenderar mycket tid utomhus är detta moment extra viktigt. Om din katt blivit biten av en giftig orm under sina äventyrsstrapatser blir den svullen och öm runt omkring bettet. Om du misstänker ormbett är det otroligt viktigt att du uppsöker veterinär direkt för att undvika skador på din katts inre organ. Försök också att hålla din katt så stilla som möjligt, till exempel i din famn.

Insektsbett

Dessa är sällan farliga, men kan orsaka obehag för din misse. I enstaka fall uppstår en allergisk reaktion och då är det lämpligt att be en veterinär om hjälp.

Fallolyckor

Var noga med att stänga dörrar och fönster och se till att näta din balkong om du har en sådan. På så vis minimerar du risken för en olycka. Katter landar oftast på benen, men kan ändå skada sig. Frakturer på ben och bäcken är inte ovanliga. Om din katt ändå trillar behöver den undersökas av en veterinär för att se om det uppstod några inre skador i samband med fallet.

Värmeslag

Värmeslag hos katt är inte jättevanligt, fast förekommer i liten mån. Undvik att färdas i bil med din katt när det är som varmast och se till att erbjuda rikligt med vatten och skugga i er vardag tillsammans. En slö, flämtande katt med röda munslemhinnor som bleknar, är tydliga tecken på överhettning och innebär att den är på väg in i chock. Hjälp då din katt att komma ner i temperatur genom svala omslag och badda dess tassar i ljummet vatten.

I de fall som veterinär behöver uppsökas är det skönt att kunna luta sig mot en bra försäkring. Via tecknasmart.se kan du som är ny eller befintlig djurägare jämföra lättöverskådlig information och villkor från Agria, Moderna, Sveland, If, Folksam, Svedea och Dina försäkringar.

Hitta en variant som passar dig och din katt för att hålla er säkra från sommarfaror för katt, på TecknaSmart!

Sommarfaror för hund

Sommarfaror för hund

En dag på stranden och efterföljande grillmiddag med vännerna låter som en perfekt semesterdag. Men om du inte är försiktig kan den sluta med ett veterinärbesök för din hund. Det finns många olika sommarfaror för hund som man behöver se upp för.

På sommaren ökar antalet veterinärbesök markant. För att du och din hund ska slippa bli en del av statistiken har TecknaSmart listat några av de viktigaste sakerna att se upp för i sommarvärmen:

Fästingar

Fästingar är ett gissel. Har du otur kan de överföra borrelia och anaplasma till din hund. För att undvika detta bör du först och främst förse ditt djur med ett fästingmedel som gör att fästingarna flyr. Kolla också igenom din hund varje dag för att kunna upptäcka kryp i pälsen. Ju tidigare du hinner avlägsna fästingar, desto bättre. Om din hund uppvisar hälta, har feber och dålig matlust eller är stel, kan detta innebära att den drabbats av smitta. Konsultera då en veterinär.

Sol

Stark sol kan medföra värmeslag. Lämna därför aldrig din hund i bilen medan du utför ärenden där hunden inte är välkommen. Temperaturen stiger fortare än vad man tror i ett så begränsat och inglasat utrymme.

Brist på skugga innebär också att asfalterade gator blir stekheta. Tänk på att din fyrbente vän inte har några skor på sig och välj hellre en sval stig i skogen för er gemensamma promenad.

En del hundar med ljus päls kan, precis som vi människor, bli brända av solljus. Håll er i skuggan så mycket det går samt förebygg med solskydd – på er båda.

Ormbett

Giftet från en huggorm angriper hela hunden och kan skada hjärtat, njurar och lever. Om du bevittnar eller misstänker ett ormbett ska du hålla din hund så stilla som möjligt och ta den till veterinär omedelbart. Har du en liten hund kan du med fördel bära den i famnen för att minimera att giftet sprider sig i kroppen på den.

Stranden

Kolla noga att vattnet din hund leker i är fräscht, och att det inte är utsatt för algblomning eller har blivit nedskräpat. Algförgiftning är livshotande! Om din hund vinglar, verkar skärrad och kräks kan detta innebära att den fått i sig något dåligt. Uppsök då veterinär omgående.

Nedskräpning kan också finnas i sanden. Se upp och undvik skärsår. Om din hund badar måste du torka den ordentligt efteråt. Ta med en extra handduk till vovven och gnubba den torr. Slarv kan leda till vattensvans eller fukteksem.

Matrester

Överbliven mat ska slängas  – inte ges till hunden. Det spelar ingen roll hur söt den är. Ben och majskolvar kan sätta sig på tvären och skada hunden på fler än ett sätt. Om du misstänker att ditt djur lyckats stjäla mat och det kräks, dricker och äter dåligt eller inte vill utföra sina behov, måste du besöka en veterinär.

Då är det skönt att kunna luta sig mot en bra försäkring. Via TecknaSmart.se kan du som är ny eller befintlig djurägare jämföra lättöverskådlig information och villkor från Agria, Moderna, Sveland, If, Folksam, Svedea och Dina försäkringar. På så sätt kan du känna dig skyddad mot många olika sommarfaror för hund.

försäkring ridskola

Försäkring för ridskola

Det är mycket att tänka på om man vill driva ridskola med vinst. En förutsättning för att lyckas är att göra rätt val av djur – och hitta passande försäkringar.

I Sverige står runt 18 300 hästar på ridskolor. Det är dessa 18 300 pålitliga ponnys och härliga hästar som är kärnan i dessa ridskolors verksamhet. Utan dem finns ingen möjlighet till ridning på ridskola, och det hade på så sätt blivit avsevärt mycket svårare att lära sig rida. 

Om ett stall tvingas stänga ner på grund av en smitta med snabb spridning, kan det vara ödeläggande för en verksamhet. Sjuka eller skadade hästar innebär nämligen förlorad inkomst.

För att undvika en sådan kris är det viktigt att hålla sina djur friska. Med ett bra urval av olika hästar och en sund hästhållning är du en god bit på väg. 

Men hur duktig man än är så är det också lämpligt att ha en försäkring till sin verksamhet. Detta innebär exempelvis att man kan hantera ett plötsligt utbrott av exempelvis kvarka. För att hindra detta från att bli ett förödande slag mot ens ridskola bör man teckna en försäkring. Denna kan ge gott skydd om och när oturen är framme. En bra försäkring är avgörande för både privatpersoner och ridskola.

Vilken försäkring för ridskola?

Frågan blir då vilken försäkring man ska välja för sin ridskola. Det finns många olika alternativ som har olika fördelar. För att veta vilken försäkring man bör välja är det första steget att veta vilka försäkringar som finns på marknaden. Detta gör man med fördel genom att använda sig av TecknaSmart för att jämföra hästförsäkringar. På TecknaSmart finner du ett stort urval av olika hästförsäkringar. Vidare så passar dessa i många olika situationer och för många olika ändamål.

Olika alternativ

Exempelvis så är ”Agria Ridavbrott” är en tilläggsförsäkring som ger upp till 40 dagars kompensation vid stillastående verksamhet orsakad av oförutsedda händelser. I den ingår också en gemensam veterinärvårdsförsäkring för stallets samtliga hästar om de blir behandlade för samma sjukdom. Till denna kan man teckna ytterligare en tilläggsförsäkring – ”Agria Ridavbrott Plus”. Den ger ett skydd av ytterligare 40 betalda dagar.

Förutom att teckna en försäkring för hästarna, behöver du som bedriver ridskoleverksamhet också teckna en olycksfallsförsäkring för de som deltar i din ridskolas aktiviteter.

Läs mer och jämför olika försäkringar på TecknaSmart.se. Vi hjälper dig att hitta rätt skydd för dina behov.

Hästförsäkring - vad påverkar priset?

Hästförsäkring – vad påverkar priset?

Det är mycket som ska falla på plats när man köper häst. Inte minst försäkringen. Vad påverkar priset och hur hittar man rätt villkor – egentligen?

Med våra 360 000 hästar är Sverige det näst hästtätaste landet i Europa. Bortom statistiken kan vi se att vi älskar våra hästar som aldrig förr. De har gått från att vara bruksdjur till att bli bästisar, från tjänare till kärlekar. Just kärleken till våra ädla springare gör att vi helst har dessa försäkrade – ifall olyckan skulle vara framme. Detta är vad du borde tänka på när du tecknar ny hästförsäkring.

Vad ska man tänka på vid hästförsäkring?

Men priset på försäkringar varierar kraftigt och det är inte alltid helt lätt att hitta rätt typ av trygghet. Dessa faktorer kan både dra upp och ned priset på premien:

 • Försäkringens omfattning

Vad täcker den? Vill du ha eventuella tillägg till din försäkring?

 • Ras på din häst

Olika hästraser hara olika karaktärsdrag, olika storlek och olika medellivslängd. Därigenom kan kostnaden på försäkring skilja sig åt beroende på vilken typ av häst du har. Detta kan vara något som är bra att undersöka innan du skaffar häst.

 • Ålder på din häst

 Det kan tyckas logiskt att en äldre häst ofta blir dyrare att försäkra än en yngre häst. Det ska dock påpekas att detta inte alltid är fallet. Läs mer om att försäkra äldre häst genom TecknaSmart och hur man ska göra för att minimera kostnaderna.

 • Djurets tidigare sjukdomar och skador

Om hästen har en historik med sjukdomar eller är skadebenäget så kan det bli dyrare att försäkra den. 

 • Var du som ägare bor

Större städer ligger högre upp i olycksstatistiken. Större städer innebär fler bilar och mer personer, vilket ökar risken att något händer med din häst. Det kan därför vara speciellt viktigt att försäkra sin häst om man bor i en storstad.

 • Vald självrisk

Låg självrisk innebär i regel alltid en högre premie och vice versa. Den självrisk som passar bäst för dig är något du själv får ta ställning till. Vill du betala lite mer ofta, eller betala mer när olyckan väl är framme?

 • Belopp på livförsäkring

Vilka produkter, premier, självrisker, rabatter och villkor är du ute efter? Beroende på vad du efterfrågar så kommer det belopp du betalar för livförsäkring att skilja sig åt.

Genom TecknaSmart kan du på ett överskådligt och lätt vis jämföra försäkringar från de mest väletablerade aktörerna på marknaden. TecknaSmart samarbetar exempelvis med Agria, Moderna, Sveland, If, Folksam, Svedea och Dina Försäkringar för att kunna ge dig ett brett urval av olika försäkringar.. 

Försäkra äldre häst

Försäkra äldre häst

Har du köpt en äldre häst och vill teckna en ny försäkring för den? Då erbjuder Agria ett alternativ. Som första – och hittills enda – försäkringsbolag i Sverige slopar de ålderskriterierna för hästförsäkringar. Detta kan löna sig rejält när du ska försäkra äldre häst.

I Sverige finns det cirka 360 000 hästar enligt statistik från Statistiska Centralbyrån och Jordbruksverket. Det är i genomsnitt 36 hästar per 1000 invånare. I dagens samhälle är hästar fortfarande högt värderade och betydelsefulla. De har gått från att vara bruksdjur till att bli familjemedlemmar som vi umgås och spenderar vår fritid med.

Hästar kan bli riktigt gamla – och sjuka

En stor häst kan bli ungefär 25 år och en mindre ponny kan bli uppemot hela 30 år. Ändå har de flesta försäkringsbolag en maxålder på 16 år för nytecknande av just hästförsäkringar. En häst som har levt ett långt liv är i riskzonen för att drabbas av stelhet, sämre immunförsvar och andra skador som kan bli kostsamma. Vi ser att det finns ett stort intresse bland många hästägare att försäkra sina äldre hästar. Många skador uppkommer med åldern och att kunna ha en trygg veterinärvårdsförsäkring ska vara lika enkelt som för en yngre häst, säger Mikael Theorén, affärsområdeschef Häst och lantbruk på Agria.

Hur kan du hålla din häst frisk?

En häst som är aktiv under större delen av sitt liv kommer att vara utsatt för många eventuella skador, oavsett hur försiktig hästen och dess ryttare är. Att ständigt gå runt och vara rädd för att skada sig eller sin häst kommer bara att leda till något ont. Detta försämrar dessutom avsevärt livskvalitén för dig och din häst. Så, vad är då lösningen på detta problem? 

Kort sagt så är det att hitta en bra försäkring som passar för en äldre häst. Desto tidigare du försäkrar din häst, desto billigare kommer det bli i det långa loppet för dig. Men det är aldrig för sent att skaffa extra skydd till din häst! Jämför försäkringar för äldre hästar redan idag genom att använda dig av TecknaSmart. Det är aldrig för sent för att försäkra äldre häst. 

Vilken lösning är rätt för dig och din häst?

Olika företag har olika erbjudanden för att skydda din häst. Du jämför lättast alla dessa genom Agria. De många olika försäkringarna kan dessutom skilja sig vitt åt. Vad är du mest i behov av? Kanske ett tillägg som innebär en större ersättning när det kommer till exempelvis hältor och andra problem med motoriken? Eller något helt annat? Genom TecknaSmart kan du välja och vraka bland otaliga försäkringar, för att hitta det som passar bäst för dig.

Hundförsäkring - vad påverkar priset?

Hundförsäkring – vad påverkar priset?

Det finns en uppsjö av olika försäkringar till hundar och priserna på dessa varierar. Men vad är det egentligen som påverkar kostnaderna? Låt oss ta en titt.

I slutet av 2017 fanns det 881 000 hundar i Sverige, enligt en undersökning från företaget Novus. Om man bryter ner siffrorna innebär det att det bor en hund i ungefär vart sjunde hem i Sverige. Och våra hundar blir allt äldre. En orsak till detta skulle kunna vara att de flesta hundägare har sina hundar försäkrade, så att de får viktig veterinärvård när de behöver den.

Pris och prispåverkan

En hundförsäkring kostar allt ifrån 1500 kronor till 5000 kronor per år. Den stora prisskillnaden kan bero på dessa parametrar:

 • Vilken omfattning och skydd som man väljer till sin hund
 • Vilken självrisk som man avtalat om
 • Belopp på livförsäkringen
 • Hundens ålder
 • Hunden ras och dess eventuella sjukdomar som kan förekomma
 • Var du som ägare bor – storstäder brukar vara dyrare på grund av att fler olyckor oftare händer där
 • Om hunden är kastrerad eller ej
 • Om ni är medlem i en hundklubb eller liknande
 • Kostnad för eventuella tilläggsförsäkringar
 • Vilket försäkringsbolag man tecknar genom – olika bolag har olika priser

Dyr hundförsäkring?

Många av de svenskar som har hundförsäkring känner att de har en onödigt dyr hundförsäkring. Detta kan också faktiskt vara fallet. Försäkringsbranschen kännetecknas av avsevärd informationsasymmetri och det kan vara svårt att få en överblick av de olika försäkringarna på marknaden. Detta innebär att det finns ett behov av att lättvindigt jämföra bra försäkringar med bra villkor. Om man bara gör detta så kan man själv avgöra vilken hundförsäkring som passar bra för olika personer, och vilken hundförsäkring som är dyr. Att veta vad som påverkar priset på hundförsäkringar är det första steget mot att kunna skaffa en riktigt billig hundförsäkring. TecknaSmart är en god början till att bättre förstå vad en hundförsäkring borde kosta och vad som oftast ingår i villkoren.

Ett ack så viktigt beslut

Som djurägare är det viktigt att sätta sig in i både vad som påverkar priset och vad som ingår i djurets tilltänkta försäkring. Att vara påläst är A och O. Och många gånger kan man spara mycket pengar tack vare sin noggrannhet. På TecknaSmart hjälper vi dig att jämföra försäkringar och välja rätt alternativ för dig och ditt djur. Välkommen in och gör ett klokt val redan idag. Olyckan väntar inte med att vara framme – så det borde inte du göra med att teckna försäkring heller.

Spara pengar på försäkring

Spara pengar på din försäkring

Det finns flera saker som kan göra att din försäkring blir billigare. Självriskbonus är bara ett av många exempel. Här berättar vi allt om det – och ännu lite till.

Självriskbonus är ett system som innebär att en oanvänd försäkring genererar rabatt för dig som har tecknat den. Sveland har exempelvis en variant där varje skadefritt år betyder att du ”tjänar” fem procent. Fyra hela skadefria år innebär max bonus, alltså tjugo procents rabatt, som kan brukas ifall ditt djur behöver använda sin veterinärvårdsförsäkring. Rabatten ligger på ditt konto hos bolaget och vid användande dras det insamlade beloppet från din totala självrisk-nota.

Varje år får vi ett försäkringsbrev från Sveland där den totala bonusen meddelas. Vid ett tillfälle sparade vi flera hundra kronor när vi behövde uppsöka veterinär med vår hund, eftersom att vi inte nyttjat försäkringen under lång tid. Det känns bra att få lite tillbaka, säger Gustaf Dominicus, delägare till mittelspitzen Eddie.

Hur ska man spara pengar på sin försäkring?

Det första steget mot att spara pengar på försäkring är att bli bättre informerad om försäkringsbranschen i helhet. Detta gör man genom att jämföra olika försäkringar och vilken typ av skydd de kommer ge dig. Utan att få en inblick i de olika försäkringarna på marknaden så kan det vara oerhört svårt att avgöra huruvida man har en billig eller dyr försäkring. Det är dock så att det kan vara svårt att jämföra olika försäkringar, då olika försäkringsbolag har olika hemsidor med olika sökfunktioner.

Med detta i åtanke kan det tyckas svårt att någonsin kunna få en överblick av djurförsäkringsmarknaden. Detta är var TecknaSmart kommer in. TecknaSmart presenterar olika typer av djurförsäkringar, såsom för hund, katt och häst. Jämför försäkringar och spara pengar på din försäkring genom TecknaSmart.

Villkoren skiljer sig åt

Hos Agria ser det annorlunda ut. Där behöver ditt djur ha varit skadefritt i minst två år för att deras bonustrappa ska kicka igång. Efter dessa år får du som försäkringstecknare 300 kronor i avdrag på din självrisk – om veterinärvårsdskostnaden överstiger vald självrisk. Efter tre år har det beloppet ökats till det dubbla och efter fyra år har den totala bonusen ackumulerats till 900 kronor.

Ytterligare tips

De allra flesta försäkringsbolag erbjuder någon form av återbäring. En annan möjlighet till att krympa kostnaderna gällande sin försäkringar är att samla dem hos ett och samma bolag. Då kan du få en så kallad mängdrabatt. Kom dock ihåg att de olika försäkringsbolagen kan ha olika villkor och olika bestämmelser för hur du kan spara pengar på din försäkring. Därför är det A och O att du jämför de olika elbolagens villkor. 

Försäkra hund

Försäkra hund

Är det alltid en självklarhet att försäkra sin hund? Det kan tyckas. Ändå är bara tre av fyra hundar i Sverige skyddade.

En hund kan leva hela sitt liv utan varken skador eller sjukdomar, fast sannolikheten att den gör detta är inte stor. Och eftersom vård av djur inte är subventionerad av staten, så som den är för människor, är det en god idé att försäkra sin pälskling. Annars är det du som ägare som får stå för alla kostnader vid ett veterinärbesök.

Det är klokt att att teckna en försäkring när du ska hämta hem din hund från uppfödaren. Kanske till och med tidigare. Tänk på att ha en god dialog och kolla av med säljaren, så att inget glapp uppstår i djurets skydd när kenneln säger upp försäkringsavtalet i sin ände. Det kan ställa till besvär.

Varför du bör försäkra din hund

En del kan tycka att det är helt självklart att försäkra sin hund. Andra däremot kan känna att detta mest känns som ett slöseri med pengar och tid. Om man har haft hund i många år utan att något har hänt kan det vara lockande att inbilla sig att inget kommer att hända nu heller. Detta är dock ett felaktigt resonemang. Faktum är att chansen att något skulle hända bara blir större om man inte har råkat ut för det än.

Detta är en god anledning att du ska försäkra din hund. Det är dock inte nog att bara skaffa vilken försäkring som helst. Istället bör du se till att skaffa en försäkring som både är så billig som möjligt, liksom passar de krav du har på en försäkring. Täcker försäkringen alla de eventualiteter du vill vara skyddad från? Detta kan vara svårt att veta på rak arm. Detta är anledningen till att du ska jämföra hundförsäkringar med TecknaSmart

Så här väljer du rätt försäkring

Olika bolag erbjuder olika saker. Läs på och bestäm dig för vad som passar er situation bäst – innan din energifyllda valp har flyttat hem till dig. Valpar är drulliga och tidskrävande. Därför vill du vara säker på att ha tryggat upp er tillvaro i förväg.

Grunden i de flesta hundförsäkringar är veterinärvård. Den brukar gälla både vid sjukdom och plötsliga olyckor, men läs det finstilta innan du tecknar, så att du vet hur det ligger till.

Du kan också göra en mängd tillägg. Till exempel är det vanligt att man väljer att addera en livförsäkring som är baserad på hundens inköpspris och hur marknaden ser ut för just den rasen. Andra varianter täcker medicinkostnader och rehabilitering ifall din hund behöver det.