Jämför alla försäkringsbolag
Kostnadsfritt
Spara

Hundreflexer räddar liv

Skadestatistik från Agria visar att minst en hund skadas eller dödas i trafiken – varje dag. För att minska olycksrisken rekommenderar vi på TecknaSmart hundreflexer.

Under hösten och vintern är det mörkt ute och då ökar faran för att bli påkörd av en bil. Trots att det finns lampor i tätbebyggda områden, så är det just där som din hund löper störst risk att råka illa ut. Du luras av belysningen och tror att du och din hund går säkra under kvällspromenaden, men det är fel. Utan reflex syns ni först på 20 meters håll. 

Med reflex är det en helt annan sak. Då kan en bils strålkastare upptäcka er hela 125 meter bort. Föraren har vid det tillfället betydligt mer tid på sig att både planera och parera för mötet. På så vis kan olyckan i allra bästa fall undvikas innan den någonsin har skett.

Skydda dig och din hund på bästa sätt

Nuförtiden finns det en uppsjö av kvalitativa alternativ på marknaden. Här är ett axplock:

  • Halsband och koppel med insydda reflexband
  • Jackor
  • Västar
  • Täcken
  • Handledsreflexer
  • Reflexer som hänger i snöre
  • Lampor till halsband och selar

Kombinera med fördel blinkande ljus med vanliga reflexer. Vilka sorter du väljer spelar ingen större roll. Det viktiga är att du och din hund uppfattas på långt håll och att reflexerna håller måttet. Så fort din hund syns blir den automatiskt säkrare.

Hundreflexer håller runt ett år

En hundreflex har en livslängd på ungefär ett år. När kollade du dina och vovvens senast? Repor och smuts på reflexerna innebär oftast att de behöver slängas. Mörklägg ett rum och testa era genom att lysa på dem med en ficklampa. Om du känner dig tveksam över deras kapacitet är det bäst att köpa nya. Det är en billig livförsäkring.

Utöver reflexer bör en vanlig försäkring också finnas tecknad. Då kan du vara säker på att ni får hjälp ifall olyckan trots allt skulle vara framme. Den bästa försäkringen för dig och din hund är den som passar er livsstil och hundens ras. Olika försäkringsbolag erbjuder olika lösningar och det är därför en god idé att jämföra dessa mot varandra för att hitta rätt variant.

Jämför hundförsäkringar på ett lätt och smidigt sätt för att finna det alternativ som är bäst för dig och din hund. Att jämföra försäkringar kan spara många hundralappar i det långa loppet. Dessutom kan du på så sätt garantera att den försäkring du tecknar skyddar mot det du är rädd för.