Jämför alla försäkringsbolag
Kostnadsfritt
Spara

Kennelhosta

Höst och vinter betyder många gånger också kennelhosta. Lider din hund också av kennelhosta och hur behandlas det? 

Kennelhosta är ett samlingsnamn på en mängd olika symptom som din hund kan uppvisa. Normalt försvinner dessa efter ungefär en till två veckor, men ibland blir processen utdragen och din fyrfotade vän kan komma att behöva medicinsk hjälp på traven för att bli frisk.

En rinnande nos och lättare hosta är inte farliga i sig. Det är följdsjukdomarna som kan komma efteråt som är ett bekymmer – speciellt för valpar och äldre hundar, som lättare drar på sig dessa.

Hur du ska gå tillväga om din hund är sjuk

Om din hund hostar så kraftigt att den tillslut kräks av ansträngningen är det läge att be om assistans. Tänk dock på att kennelhosta är otroligt smittsamt och därför ska du inte ta din hund till en fysisk veterinärklinik. Om du har fria videosamtal till en videobaserad veterinärtjänst via din hundförsäkring, så rekommenderar vi istället att du nyttjar dessa. Försäkringsbolag som samarbetar med sådana videobaserade veterinärtjänster är till exempel Agria, Sveland och If. Läs mer om detta här – och hur TecknaSmart arbetar för att ge dig ett komplett skydd för dina husdjur.

När ska du kontakta veterinär?

Ett annat alternativ är att ringa till en veterinär och få ett recept på hostmedicin utskrivet den vägen. Tänk även på att isolera din hund. Låt den inte nosa på andra hundar och om du normalt har den på dagis, så måste den stanna hemma tills det att den är helt frisk.

  • Smittan överför lätt mellan matskålar, via händer och kläder som fått saliv på sig från en sjuk hund. Ett hunddagis som blir drabbat av kennelhosta måste bli ordentligt rengjord med desinfektionsmedel. Det måste även stå tomt minst en vecka för att inte smittan ska gå vidare, säger Ylva Trygger, veterinär.

Ge din hund det skydd den förtjänar

Man behöver annars inte behandla kennelhosta. Vila och lugn och ro brukar räcka för ett snabbt tillfrisknande. För att hitta den hundförsäkring som bäst passar din fyrfotade kompanjon kan du enkelt jämföra olika försäkringar på TecknaSmart. Detta innebär att du antingen kan skaffa en billig försäkring, som passar bra just för dig och din hunds behov.Det är svårt att sätta ett pris på sitt husdjur – med TecknaSmart kan du se till att du är skyddad och aldrig kommer behöver göra detta om oturen är framme. Sluta oroa dig över kennelhosta eller andra djursjukdomar, med en hundförsäkring i toppklass – till ett oslagbart pris. Seså, vad väntar du på – jämför hundförsäkringar redan idag!