Jämför alla försäkringsbolag
Kostnadsfritt
Spara

6 tips för ett härligt hundliv

Att ha hund är ett stort ansvar. Ta del av våra råd och försäkra dig om att du ger din hund de bästa förutsättningarna till att vara lycklig – så att nu båda får ett härligt hundliv.

Vad behöver hundar?

Alla hundar är individer. Det betyder att de behöver olika saker för att må bra, men deras grundbehov är ändå likvärdiga. Här delger vi dessa:

  • En trygg hemmiljö

Hundsäkra möbler genom att förankra dem i väggar, göm sladdar, sätt grind för trappor, skärma av vissa rum, plocka undan giftiga saker (sopor, mediciner och liknande) och fundera kring hur din hund upplever hemmet. Vad mer kan du göra för att den ska känna sig säker under ditt tak?

  • Rutiner

Regelbundenhet ger ro. I den mån det går; försök alltså att ge den mat, promenera och vila på ungefär samma tider varje dag. 

  • Egen plats och egen tid

Hur söt din hund än är, så är den ingen uppstoppad nallebjörn. Den lever – precis som du. Och likt dig själv är den även bli trött och kan behöva vara ifred. Hjälp din hund på traven genom att anordna speciella viloplatser runt om i huset, där du låter den sova och samla sina krafter.

Kom ihåg att aktivera din hund

  • Positiva promenader

Variation förnöjer och ger bra stimulans. Med andra ord: ta nya vägar, upptäck och se er omkring. Gör era rundor till stunder av glädje för er båda. Stressa inte. Låt din hund nosa och utforska världen i sin egen takt. Styr upp träffar med andra hundägare och ger er ut tillsammans med andra, så att din hund kan få leka med likasinnade. Hundliv handlar om gemensamma aktiviteter!

  • Slösa med kärlek

Denna punkt kan tyckas självklar, men vi nämner den ändå. Därför bör du vara närvarande – varje dag. Däremot ska du inte ta din hund för givet. Er tid tillsammans på jorden är försvinnande kort. Kela och prata med din hund. Gör roliga saker ihop. Få den att förstå hur viktig den är för dig genom social samvaro.

Hundens hälsa är A och O

  • Håll koll på hundens hälsa

En viktig ingrediens för att perfekt hundliv är omvårdnad. Se därför över din hund, ta hand om päls, klipp klor, borsta tänder och ge den alla nödvändiga vaccinationer. Detta är nödvändigt för att din hund inte ska bli sjuk.

Du bör också säkerställa att du kan erbjuda din fyrfotade kompanjon den bästa veterinärhjälpen – ifall den skulle behöva det. En försäkring som passar både hundrasen och er livsstil är en god investering. Här kan du jämföra och hitta rätt försäkring för er.

När du tecknar en försäkring genom TecknaSmart kan du skydda de som byter mest för dig. Jämför även olika försäkringar för att se den som är billigast och passar bäst för dina behov.