Jämför alla försäkringsbolag
Kostnadsfritt
Spara

KONTAKTA OSS

Kontakta oss, så kontaktar vi dig

  Information

  E-postadress: hej@tecknasmart.se

  Lisa Kärmander

  VD

  FAQ

  Vad borde jag tänka på när jag köper försäkring?

  När du står i begrepp att köpa en försäkring så bör du först och främst försäkra att du har fyllt i rätt uppgifter. Du kan med fördel se till att dubbelkolla att du verkligen har försäkrat rätt objekt, liksom att du har uppgett rätt försäkringstagare. När du tecknar en försäkring genom TecknaSmart så kommer du alltid att erhålla en försäkringsbekräftelse. Ta gärna även då en extra titt för att kontrollera att alla uppgifter på försäkringen är riktiga. Du bör även vara noga med att din försäkring köps från rätt startdatum. Om du byter ut en existerande försäkring ska du även se till att säga upp denna, så att du slipper vara dubbelförsäkrad.

  När kan jag byta försäkringsbolag?

  I regel så kan du endast avsluta din nuvarande försäkring på försäkringsavtalets huvudförfallodag, vilket sker en gång per år. Genom att jämföra försäkringar och villkor på TecknaSmart så kan du stå redo och rustad för när denna dagen infaller. Du kan dock köpa en ny försäkring när som helst med start på nästkommande huvudförfallodag. Utöver detta så kan du naturligtvis teckna en försäkring med start innan huvudförfallodagen för din förra försäkring, men detta innebär att du blir dubbelförsäkrad. Du hittar generellt ditt huvudförfallodatum på ditt senaste försäkringsbrev, eller genom att ta kontakt med ditt existerande försäkringsbolag.

  Kan ni byta försäkring åt mig?

  Om du redan har en existerande försäkring för det relevanta försäkringsobjektet som du är intresserad av att byta ut mot en ny försäkring så kan du säga upp denna försäkring. Detta beror på att din försäkring är ett avtal mellan dig och det relevanta försäkringsbolaget. Därigenom är det endast du eller ditt försäkringsbolag som kan bestämma att upphäva det avtalet - inte TecknaSmart, vilket i detta fall blir en oberörd tredjepart.

  Vilka försäkringar behöver jag?

  Du bör generellt se till att utgå från ditt nuvarande behov, och sedan planera så att du inte tecknar fler försäkringar än nödvändigt. Ta reda på exakt vad dina befintliga försäkringar redan har skydd mot, så att du inte blir dubbelförsäkrad. Standardförsäkringar såsom hemförsäkring har ofta mer skydd än vad de flesta är medvetna om. När du tecknar en ny försäkring på TecknaSmart bör du dock se till att titta på de olika försäkringsbolagens villkor och se hur de skiljer sig. Du bör även tänka på vilka premier (priser) de olika försäkringarna har, så att du inte tecknar en onödigt dyr försäkring.

  Det har inträffat en skada som min försäkring täcker - vad ska jag göra?

  Om olyckan har varit framme och du har drabbats av en skada tar du kontakt med det försäkringsbolag som du är försäkrad hos. Hos de flesta bolag gör du enkelt en skadeanmälan direkt via hemsidan.