Jämför alla försäkringsbolag
Kostnadsfritt
Spara

Försäkra äldre häst

Har du köpt en äldre häst och vill teckna en ny försäkring för den? Då erbjuder Agria ett alternativ. Som första – och hittills enda – försäkringsbolag i Sverige slopar de ålderskriterierna för hästförsäkringar. Detta kan löna sig rejält när du ska försäkra äldre häst.

I Sverige finns det cirka 360 000 hästar enligt statistik från Statistiska Centralbyrån och Jordbruksverket. Det är i genomsnitt 36 hästar per 1000 invånare. I dagens samhälle är hästar fortfarande högt värderade och betydelsefulla. De har gått från att vara bruksdjur till att bli familjemedlemmar som vi umgås och spenderar vår fritid med.

Hästar kan bli riktigt gamla – och sjuka

En stor häst kan bli ungefär 25 år och en mindre ponny kan bli uppemot hela 30 år. Ändå har de flesta försäkringsbolag en maxålder på 16 år för nytecknande av just hästförsäkringar. En häst som har levt ett långt liv är i riskzonen för att drabbas av stelhet, sämre immunförsvar och andra skador som kan bli kostsamma. Vi ser att det finns ett stort intresse bland många hästägare att försäkra sina äldre hästar. Många skador uppkommer med åldern och att kunna ha en trygg veterinärvårdsförsäkring ska vara lika enkelt som för en yngre häst, säger Mikael Theorén, affärsområdeschef Häst och lantbruk på Agria.

Hur kan du hålla din häst frisk?

En häst som är aktiv under större delen av sitt liv kommer att vara utsatt för många eventuella skador, oavsett hur försiktig hästen och dess ryttare är. Att ständigt gå runt och vara rädd för att skada sig eller sin häst kommer bara att leda till något ont. Detta försämrar dessutom avsevärt livskvalitén för dig och din häst. Så, vad är då lösningen på detta problem? 

Kort sagt så är det att hitta en bra försäkring som passar för en äldre häst. Desto tidigare du försäkrar din häst, desto billigare kommer det bli i det långa loppet för dig. Men det är aldrig för sent att skaffa extra skydd till din häst! Jämför försäkringar för äldre hästar redan idag genom att använda dig av TecknaSmart. Det är aldrig för sent för att försäkra äldre häst. 

Vilken lösning är rätt för dig och din häst?

Olika företag har olika erbjudanden för att skydda din häst. Du jämför lättast alla dessa genom Agria. De många olika försäkringarna kan dessutom skilja sig vitt åt. Vad är du mest i behov av? Kanske ett tillägg som innebär en större ersättning när det kommer till exempelvis hältor och andra problem med motoriken? Eller något helt annat? Genom TecknaSmart kan du välja och vraka bland otaliga försäkringar, för att hitta det som passar bäst för dig.