Jämför alla försäkringsbolag
Kostnadsfritt
Spara

Hundförsäkring – vad påverkar priset?

Det finns en uppsjö av olika försäkringar till hundar och priserna på dessa varierar. Men vad är det egentligen som påverkar kostnaderna? Låt oss ta en titt.

I slutet av 2017 fanns det 881 000 hundar i Sverige, enligt en undersökning från företaget Novus. Om man bryter ner siffrorna innebär det att det bor en hund i ungefär vart sjunde hem i Sverige. Och våra hundar blir allt äldre. En orsak till detta skulle kunna vara att de flesta hundägare har sina hundar försäkrade, så att de får viktig veterinärvård när de behöver den.

Pris och prispåverkan

En hundförsäkring kostar allt ifrån 1500 kronor till 5000 kronor per år. Den stora prisskillnaden kan bero på dessa parametrar:

  • Vilken omfattning och skydd som man väljer till sin hund
  • Vilken självrisk som man avtalat om
  • Belopp på livförsäkringen
  • Hundens ålder
  • Hunden ras och dess eventuella sjukdomar som kan förekomma
  • Var du som ägare bor – storstäder brukar vara dyrare på grund av att fler olyckor oftare händer där
  • Om hunden är kastrerad eller ej
  • Om ni är medlem i en hundklubb eller liknande
  • Kostnad för eventuella tilläggsförsäkringar
  • Vilket försäkringsbolag man tecknar genom – olika bolag har olika priser

Dyr hundförsäkring?

Många av de svenskar som har hundförsäkring känner att de har en onödigt dyr hundförsäkring. Detta kan också faktiskt vara fallet. Försäkringsbranschen kännetecknas av avsevärd informationsasymmetri och det kan vara svårt att få en överblick av de olika försäkringarna på marknaden. Detta innebär att det finns ett behov av att lättvindigt jämföra bra försäkringar med bra villkor. Om man bara gör detta så kan man själv avgöra vilken hundförsäkring som passar bra för olika personer, och vilken hundförsäkring som är dyr. Att veta vad som påverkar priset på hundförsäkringar är det första steget mot att kunna skaffa en riktigt billig hundförsäkring. TecknaSmart är en god början till att bättre förstå vad en hundförsäkring borde kosta och vad som oftast ingår i villkoren.

Ett ack så viktigt beslut

Som djurägare är det viktigt att sätta sig in i både vad som påverkar priset och vad som ingår i djurets tilltänkta försäkring. Att vara påläst är A och O. Och många gånger kan man spara mycket pengar tack vare sin noggrannhet. På TecknaSmart hjälper vi dig att jämföra försäkringar och välja rätt alternativ för dig och ditt djur. Välkommen in och gör ett klokt val redan idag. Olyckan väntar inte med att vara framme – så det borde inte du göra med att teckna försäkring heller.