Jämför alla försäkringsbolag
Kostnadsfritt
Spara

Spara pengar på din försäkring

Det finns flera saker som kan göra att din försäkring blir billigare. Självriskbonus är bara ett av många exempel. Här berättar vi allt om det – och ännu lite till.

Självriskbonus är ett system som innebär att en oanvänd försäkring genererar rabatt för dig som har tecknat den. Sveland har exempelvis en variant där varje skadefritt år betyder att du “tjänar” fem procent. Fyra hela skadefria år innebär max bonus, alltså tjugo procents rabatt, som kan brukas ifall ditt djur behöver använda sin veterinärvårdsförsäkring. Rabatten ligger på ditt konto hos bolaget och vid användande dras det insamlade beloppet från din totala självrisk-nota.

Varje år får vi ett försäkringsbrev från Sveland där den totala bonusen meddelas. Vid ett tillfälle sparade vi flera hundra kronor när vi behövde uppsöka veterinär med vår hund, eftersom att vi inte nyttjat försäkringen under lång tid. Det känns bra att få lite tillbaka, säger Gustaf Dominicus, delägare till mittelspitzen Eddie.

Hur ska man spara pengar på sin försäkring?

Det första steget mot att spara pengar på försäkring är att bli bättre informerad om försäkringsbranschen i helhet. Detta gör man genom att jämföra olika försäkringar och vilken typ av skydd de kommer ge dig. Utan att få en inblick i de olika försäkringarna på marknaden så kan det vara oerhört svårt att avgöra huruvida man har en billig eller dyr försäkring. Det är dock så att det kan vara svårt att jämföra olika försäkringar, då olika försäkringsbolag har olika hemsidor med olika sökfunktioner.

Med detta i åtanke kan det tyckas svårt att någonsin kunna få en överblick av djurförsäkringsmarknaden. Detta är var TecknaSmart kommer in. TecknaSmart presenterar olika typer av djurförsäkringar, såsom för hund, katt och häst. Jämför försäkringar och spara pengar på din försäkring genom TecknaSmart.

Villkoren skiljer sig åt

Hos Agria ser det annorlunda ut. Där behöver ditt djur ha varit skadefritt i minst två år för att deras bonustrappa ska kicka igång. Efter dessa år får du som försäkringstecknare 300 kronor i avdrag på din självrisk – om veterinärvårsdskostnaden överstiger vald självrisk. Efter tre år har det beloppet ökats till det dubbla och efter fyra år har den totala bonusen ackumulerats till 900 kronor.

Ytterligare tips

De allra flesta försäkringsbolag erbjuder någon form av återbäring. En annan möjlighet till att krympa kostnaderna gällande sin försäkringar är att samla dem hos ett och samma bolag. Då kan du få en så kallad mängdrabatt. Kom dock ihåg att de olika försäkringsbolagen kan ha olika villkor och olika bestämmelser för hur du kan spara pengar på din försäkring. Därför är det A och O att du jämför de olika elbolagens villkor.