Jämför alla försäkringsbolag
Kostnadsfritt
Spara

Sommarfaror för katt

Sommaren är en underbar tid, men med den kommer även mindre underbara företeelser. Fästingar, fallolyckor och ombett är bara några av sakerna att se upp för när det kommer till sommarfaror för katt.

Enligt siffror från Agria Djurförsäkringar ökar antalet olyckor under den varmare årstiden. Vi spenderar mer tid utomhus, öppnar fönster och dörrar för att vädra och går in i semester-mood. Härligt, härligt, men farligt, farligt - i alla fall för våra husdjur. I ett obevakat ögonblick kan en katt exempelvis trilla ner från balkongen eller bli biten av en huggorm som slingrar sig i snåren.

Unna dig avkoppling under semestern, men tänkt lite extra på dessa sommarfaror för katt:

Fästingar

Ta för vana att gå igenom din katt varje kväll innan sängång. Har den fått några färstingar? Ta bort dessa direkt! Ju fortfare, desto bättre är regeln. Då minskar du risken att smittsamma sjukdomar överförs till ditt djur. Förebygg att de sätter sig genom att införskaffa fästingmedel från din veterinär eller valfritt apotek. Var noga med att det är avsett för just katt, annars kan de gå illa. Fästingmedel för hund som används på katt är direkt farligt.

Ormbett

Återigen, gå igenom din katt - varje dag. Äger du en katt som spenderar mycket tid utomhus är detta moment extra viktigt. Om din katt blivit biten av en giftig orm under sina äventyrsstrapatser blir den svullen och öm runt omkring bettet. Om du misstänker ormbett är det otroligt viktigt att du uppsöker veterinär direkt för att undvika skador på din katts inre organ. Försök också att hålla din katt så stilla som möjligt, till exempel i din famn.

Insektsbett

Dessa är sällan farliga, men kan orsaka obehag för din misse. I enstaka fall uppstår en allergisk reaktion och då är det lämpligt att be en veterinär om hjälp.

Fallolyckor

Var noga med att stänga dörrar och fönster och se till att näta din balkong om du har en sådan. På så vis minimerar du risken för en olycka. Katter landar oftast på benen, men kan ändå skada sig. Frakturer på ben och bäcken är inte ovanliga. Om din katt ändå trillar behöver den undersökas av en veterinär för att se om det uppstod några inre skador i samband med fallet.

Värmeslag

Värmeslag hos katt är inte jättevanligt, fast förekommer i liten mån. Undvik att färdas i bil med din katt när det är som varmast och se till att erbjuda rikligt med vatten och skugga i er vardag tillsammans. En slö, flämtande katt med röda munslemhinnor som bleknar, är tydliga tecken på överhettning och innebär att den är på väg in i chock. Hjälp då din katt att komma ner i temperatur genom svala omslag och badda dess tassar i ljummet vatten.

I de fall som veterinär behöver uppsökas är det skönt att kunna luta sig mot en bra försäkring. Via tecknasmart.se kan du som är ny eller befintlig djurägare jämföra lättöverskådlig information och villkor från Agria, Moderna, Sveland, If, Folksam, Svedea och Dina försäkringar.

Hitta en variant som passar dig och din katt för att hålla er säkra från sommarfaror för katt, på TecknaSmart!

Vilken Kattförsäkring passar dig? Jämför och spara
Kattförsäkring

Jämför alla Sveriges försäkringar och spara pengar! Våra kunder sparar i snitt 1856 kr/år. Gör ett smart val du också, helt kostnadsfritt!

Kattens födelsedatum

How it works

Vi tyckte helt enkelt att det fanns för få bra jämförelsetjänster som kunde hjälpa dig med
Ange dina uppgifter
1

Ange dina uppgifter

Jämför olika försäkringar
2

Jämför olika försäkringar

Spara pengar på att teckna online
3

Spara pengar på att teckna online

Var smart, tecknasmart
4

Var smart, tecknasmart

why you should use our site

Vi tyckte helt enkelt att det fanns för få bra jämförelsetjänster som kunde hjälpa dig med försäkringar, elavtal, banktjänster och bredbandsleverantörer.

Jämför alla bolag

Jämför alla bolag

Dålig koll på försäkringsbolag? Inga problem! Med TecknaSmart kan du enkelt jämföra alla olika försäkringsbolag på några få klick - helt kostnadsfritt.

Spara pengar

Spara pengar

Ingen gillar räkningar. Men TecknaSmart hjälper dig att hitta den försäkring som är mest prisvärd och som passar bäst för dig. Så du får mer pengar över till annat.

Pris inom 20 sekunder

Pris inom 20 sekunder

På 20 sekunder hinner man inte göra särskilt mycket. Dricka en klunk kaffe. Ta en selfie. Kolla mailen. Eller jämföra pris på Sveriges alla försäkringsbolag hos TecknaSmart.

Spara i snitt 1856 kr/år

Spara i snitt 1856 kr/år

De som använder sig av TecknaSmart när de letar försäkring sparar i genomsnitt 1856 kronor per år. TecknaSmart är dessutom helt gratis - vad väntar du på?

Vanliga frågor

Vad borde jag tänka på när jag köper försäkring?

När kan jag byta försäkringsbolag?

Kan ni byta försäkring åt mig?

Vilka försäkringar behöver jag?

Det har inträffat en skada som min försäkring täcker - vad ska jag göra?

1