Jämför alla försäkringsbolag
Kostnadsfritt
Spara

Jämför hundförsäkring med TecknaSmart

Att besöka veterinär utan hundförsäkring kan bli riktigt dyrt. På TecknaSmart kan du jämföra premier, självrisker, tillägg, rabatter med mera. Du kan här gå på djupet när du jämför hundförsäkring, för att se villkor från många olika försäkringsbolag.

Var smart och teckna smart när du jämför hundförsäkring

Det ska vara enkelt att kunna jämföra en hundförsäkring med en annan. En försäkring kan kosta mellan 1500 – 6000 kronor beroende på vilket skydd du väljer. Det finns dock mycket att tänka på om hundförsäkringar. Det som styr premien är exempelvis hur högt försäkringsbelopp du väljer, vilken självrisk, ålder på hunden och vilken ras. 

Hundarna är indelade i olika rasgrupper beroende på deras sjukdomsbenägenhet. Alltså finns det raser som är billigare att försäkra liksom raser som är betydligt dyrare. Rabatter finns också att få om du försäkringstagare som är medlem i någon klubb-/rasförening. Har du fler hundar styr antalet hundar också vilken flerhundsrabatt du får.

Hitta rätt hundförsäkring

Det viktigaste är att få rätt försäkring till din hund. Vad behöver du – har du en sällskapshund, jakthund, avelshund, utställningshund, brukshund eller något annat? Det finns tillägg för olika användningsområden – har du en jakthund eller brukshund finns tillägg för användbarhet.

Har du avelshund – tänk då på var dolda felförsäkringen finns. Denna ger dig ett skydd om hunden inte är eller blir fertil. Kontrollera om du har skydd för valparna och i så fall från när ditt skydd finns. Hos en del bolag finns detta från födseln och från en del andra bolag så finns detta från vecka sex.

Vilken hundförsäkring ska man välja?

Finns det tillägg i försäkringen för medicin och rehab? Det finns också betydligt enklare försäkringar som då blir betydligt billigare (man får helt enkelt vad man betalar för). Dessa gäller dock endast för olycksfall, det vill säga inte för sjukdom.

Sedan finns det även nya rashundsförsäkringar för specifika raser. Detta innebär att om du har en tax så väljer du en taxförsäkring och så vidare. De här försäkringarna är anpassade för sin speciella ras och innehåller dessutom både medicin och rehab. 

Det finns alltså en hel del att tänka på och jämföra – priset är inte alltid den viktigaste delen av försäkringen. Se till att välj en försäkring med så bra villkor som möjligt, så att du slipper få en överraskning när du tvingas uppsöka veterinär. En dyr hundförsäkring behöver inte vara en bra hundförsäkring.