Jämför alla försäkringsbolag
Kostnadsfritt
Spara

Hjälp, min katt håller mig vaken på natten!

Väcker din katt dig på natten? Då är du inte ensam. Många katter jamar och vill ha uppmärksamhet på natten och håller på så vis matte och husse vakna. Vi tipsar om hur du får katten att sova nattetid, eller åtminstone låter dig sova.

Varför väcker katten mig? 

Katter är nattdjur och har ofta en förkärlek till att vara uppe på natten. Varför katten väcker dig kan bero på många olika saker. 

Vill ha uppmärksamhet

En vanlig orsak till att katten väcker dig kan bero på att den vill umgås och ha din uppmärksamhet. Den kan känna sig rastlös och understimulerad och vill helt enkelt leka. Katten kan också känna sig ensam och övergiven. 

Känner fysisk smärta eller ångest

En annan orsak till jamande kan vara att katten har ont. Den kan exempelvis ha tandvärk, magproblem eller ledproblem. De flesta försäkringsbolag har idag fria onlinesamtal med en veterinär genom FirstVet. Vi rekommenderar att ringa FirstVet för rådgivning och tips om just din katts beteende, alternativt besöka en veterinär. 

Katten kan också känna sig otrygg i sin hemmiljö. Det kan vara värt att fundera över om kattens beteende uppkommit nyligen och om det kan bero på några förändringar hemma. 

Kan vara döv 

Döva katter hör inte hur de låter. Om den jamar väldigt mycket och inte reagerar när du ropar på den kan det vara värt att åka in till veterinären för att ta reda på om den har något problem med hörseln. 

Vad kan jag göra för att få katten att sluta väcka mig?

Aktivera katten på eftermiddagen

En katt som fått stimulans och blivit aktiverad under eftermiddagen/tidig kväll är i större behov av sömn och mindre behov av uppmärksamhet under natten. Så passa på att leka med din katt och ge den uppmärksamhet några timmar innan läggdags. Glöm inte bort att katten också behöver psykisk stimulans. För detta finns flera aktiveringsleksaker och pussel.

Släpp ut katten om du har en utekatt

Bor du i villa eller på landet? Låt katten vara ute på natten. Då kommer den garanterat inte störa. Alternativt kan du låta katten vara ute en stund på dagen, då har den fått aktivera sig själv och kommer troligtvis sova bättre på natten. För dig som bor i lägenhet, köp ett koppel och låt katten nosa runt i omgivningen. Det kan räcka att speja på fåglar och nosa runt i buskarna närmast lägenheten för att katten ska få nya intryck och känna sig stimulerad. 

Vilken Kattförsäkring passar dig? Jämför och spara
Kattförsäkring

Jämför alla Sveriges försäkringar och spara pengar! Våra kunder sparar i snitt 1856 kr/år. Gör ett smart val du också, helt kostnadsfritt!

Kattens födelsedatum

How it works

Vi tyckte helt enkelt att det fanns för få bra jämförelsetjänster som kunde hjälpa dig med
Ange dina uppgifter
1

Ange dina uppgifter

Jämför olika försäkringar
2

Jämför olika försäkringar

Spara pengar på att teckna online
3

Spara pengar på att teckna online

Var smart, tecknasmart
4

Var smart, tecknasmart

why you should use our site

Vi tyckte helt enkelt att det fanns för få bra jämförelsetjänster som kunde hjälpa dig med försäkringar, elavtal, banktjänster och bredbandsleverantörer.

Jämför alla bolag

Jämför alla bolag

Dålig koll på försäkringsbolag? Inga problem! Med TecknaSmart kan du enkelt jämföra alla olika försäkringsbolag på några få klick - helt kostnadsfritt.

Spara pengar

Spara pengar

Ingen gillar räkningar. Men TecknaSmart hjälper dig att hitta den försäkring som är mest prisvärd och som passar bäst för dig. Så du får mer pengar över till annat.

Pris inom 20 sekunder

Pris inom 20 sekunder

På 20 sekunder hinner man inte göra särskilt mycket. Dricka en klunk kaffe. Ta en selfie. Kolla mailen. Eller jämföra pris på Sveriges alla försäkringsbolag hos TecknaSmart.

Spara i snitt 1856 kr/år

Spara i snitt 1856 kr/år

De som använder sig av TecknaSmart när de letar försäkring sparar i genomsnitt 1856 kronor per år. TecknaSmart är dessutom helt gratis - vad väntar du på?

Vanliga frågor

Vad borde jag tänka på när jag köper försäkring?

När kan jag byta försäkringsbolag?

Kan ni byta försäkring åt mig?

Vilka försäkringar behöver jag?

Det har inträffat en skada som min försäkring täcker - vad ska jag göra?

1