Jämför alla försäkringsbolag
Kostnadsfritt
Spara

Försäkra äldre häst

Har du köpt en äldre häst och vill teckna en ny försäkring för den? Då erbjuder Agria ett alternativ. Som första - och hittills enda - försäkringsbolag i Sverige slopar de ålderskriterierna för hästförsäkringar. Detta kan löna sig rejält när du ska försäkra äldre häst.

I Sverige finns det cirka 360 000 hästar enligt statistik från Statistiska Centralbyrån och Jordbruksverket. Det är i genomsnitt 36 hästar per 1000 invånare. I dagens samhälle är hästar fortfarande högt värderade och betydelsefulla. De har gått från att vara bruksdjur till att bli familjemedlemmar som vi umgås och spenderar vår fritid med.

Hästar kan bli riktigt gamla - och sjuka

En stor häst kan bli ungefär 25 år och en mindre ponny kan bli uppemot hela 30 år. Ändå har de flesta försäkringsbolag en maxålder på 16 år för nytecknande av just hästförsäkringar. En häst som har levt ett långt liv är i riskzonen för att drabbas av stelhet, sämre immunförsvar och andra skador som kan bli kostsamma. Vi ser att det finns ett stort intresse bland många hästägare att försäkra sina äldre hästar. Många skador uppkommer med åldern och att kunna ha en trygg veterinärvårdsförsäkring ska vara lika enkelt som för en yngre häst, säger Mikael Theorén, affärsområdeschef Häst och lantbruk på Agria.

Hur kan du hålla din häst frisk?

En häst som är aktiv under större delen av sitt liv kommer att vara utsatt för många eventuella skador, oavsett hur försiktig hästen och dess ryttare är. Att ständigt gå runt och vara rädd för att skada sig eller sin häst kommer bara att leda till något ont. Detta försämrar dessutom avsevärt livskvalitén för dig och din häst. Så, vad är då lösningen på detta problem? 

Kort sagt så är det att hitta en bra försäkring som passar för en äldre häst. Desto tidigare du försäkrar din häst, desto billigare kommer det bli i det långa loppet för dig. Men det är aldrig för sent att skaffa extra skydd till din häst! Jämför försäkringar för äldre hästar redan idag genom att använda dig av TecknaSmart. Det är aldrig för sent för att försäkra äldre häst. 

Vilken lösning är rätt för dig och din häst?

Olika företag har olika erbjudanden för att skydda din häst. Du jämför lättast alla dessa genom Agria. De många olika försäkringarna kan dessutom skilja sig vitt åt. Vad är du mest i behov av? Kanske ett tillägg som innebär en större ersättning när det kommer till exempelvis hältor och andra problem med motoriken? Eller något helt annat? Genom TecknaSmart kan du välja och vraka bland otaliga försäkringar, för att hitta det som passar bäst för dig.

Vilken Hästförsäkring passar dig? Jämför och spara
Hästförsäkring

Jämför alla Sveriges försäkringar och spara pengar! Våra kunder sparar i snitt 1856 kr/år. Gör ett smart val du också, helt kostnadsfritt!

Hästens födelsedatum

How it works

Vi tyckte helt enkelt att det fanns för få bra jämförelsetjänster som kunde hjälpa dig med
Ange dina uppgifter
1

Ange dina uppgifter

Jämför olika försäkringar
2

Jämför olika försäkringar

Spara pengar på att teckna online
3

Spara pengar på att teckna online

Var smart, tecknasmart
4

Var smart, tecknasmart

why you should use our site

Vi tyckte helt enkelt att det fanns för få bra jämförelsetjänster som kunde hjälpa dig med försäkringar, elavtal, banktjänster och bredbandsleverantörer.

Jämför alla bolag

Jämför alla bolag

Dålig koll på försäkringsbolag? Inga problem! Med TecknaSmart kan du enkelt jämföra alla olika försäkringsbolag på några få klick - helt kostnadsfritt.

Spara pengar

Spara pengar

Ingen gillar räkningar. Men TecknaSmart hjälper dig att hitta den försäkring som är mest prisvärd och som passar bäst för dig. Så du får mer pengar över till annat.

Pris inom 20 sekunder

Pris inom 20 sekunder

På 20 sekunder hinner man inte göra särskilt mycket. Dricka en klunk kaffe. Ta en selfie. Kolla mailen. Eller jämföra pris på Sveriges alla försäkringsbolag hos TecknaSmart.

Spara i snitt 1856 kr/år

Spara i snitt 1856 kr/år

De som använder sig av TecknaSmart när de letar försäkring sparar i genomsnitt 1856 kronor per år. TecknaSmart är dessutom helt gratis - vad väntar du på?

Vanliga frågor

Vad borde jag tänka på när jag köper försäkring?

När kan jag byta försäkringsbolag?

Kan ni byta försäkring åt mig?

Vilka försäkringar behöver jag?

Det har inträffat en skada som min försäkring täcker - vad ska jag göra?

1