Jämför alla försäkringsbolag
Kostnadsfritt
Spara

Vikten av rätt hundförsäkring

Har du rätt hundförsäkring till din fyrbente kompanjon? Ett aktivt val av försäkring borgar för en trygg tillvaro där du har koll på vad som ingår och hur mycket ekonomisk hjälp du kan få.

Hur man hittar rätt hundförsäkring

En försäkring till sin hund är något som alla hundägare borde ha. Ändå visar siffror från Konkurrensverket att cirka en femtedel av alla hundar i Sverige lever utan just en sådan. Våren 2018 gick en konsumentundersökning ut på sociala medier som undersökte läget och den indikerade att svenska hundägare är missnöjda både med kostnads- och kompensationsgrad på sina hundförsäkringar. Är du en av dem?

Att avsluta eller att inte teckna en hundförsäkring på dessa grunder är dock inget som vi på TecknaSmart rekommenderar. Vi tycker snarare att det är ett ganska dumt drag. Anledningen är enkel: veterinärvård är dyr och genom att inte ha ett säkerhetsnät i form av en försäkring, så riskerar du att inte kunna betala för den nödvändiga assistans som din hund kan komma att behöva. Det går absolut att hitta rätt hundförsäkring – bara man vet vad man letar efter.

Vad är viktigt för dig och din hund?

Vi förstår ändå till viss grad att du som försäkringstagare blir besviken när du inte får full ersättning eller tycker dig betala en för hög premie. Så ska det inte behöva vara. För att slippa dessa problem anser vi – och Konkurrensverket – att du ska lägga lite tid på att jämföra olika bolag och försäkringslösningar med varandra för att hitta rätt hundförsäkring, som du känner dig nöjd med.

Fundera på ditt och hundens gemensamma liv:

  • Vad gör ni ihop?
  • Hur ser era dagar ut?
  • Vilken ras är din hund av?
  • Hur ser dess hälsobild ut?
  • Hur gammal är han eller hon?

Grunna även lite på hur du föredrar att lägga upp de ekonomiska bitarna. En hög självrisk innebär ofta en lägre premie, men blir å andra sidan en större kostnad för dig när du väl måste ta din hund till en veterinärklinik, och vice versa.

Vilket upplägg passar dig och din hund?

Många försäkringsbolag erbjuder paketlösningar där exempelvis veterinärvårdsförsäkring, livförsäkring och tilläggsförsäkringar ingår. Andra låter dig välja vilka som du och din hund behöver. Det finns både fördelar och nackdelar med båda.

De förbestämda varianterna är smidiga och ger i de flesta fall en bra bas att stå på, men kan också innebära att du som djurägare betalar för något som du och din hund inte behöver. Det kan också vara så att du får många bitar, fast dessa i sig inte ger så mycket kompensation. Ibland kan det vara en fördel att själv utse vilka skydd som passar ens hund och bestämma ersättningstak för dessa.

TecknaSmart gör denna process att teckna rätt hundförsäkringenkel. Hos oss kan du läsa om marknadens största aktörer och alla de olika varianter av hundförsäkringar som de har. Du kan också jämföra dem med varandra för att se vilken som ger er bäst utbyte. Det ska vara lätt att välja rätt.