Jämför alla försäkringsbolag
Kostnadsfritt
Spara

Vanliga valpdiagnoser

Valpar är den ultimata bilden av välmående och vitalitet. Men med upptäckarlust och utvecklingsvilja kommer också risken för skador. Vi går igenom vanliga valpdiagnoser.

Att skaffa en valp är många gånger förenat med mycket glädje, ståhej och upptåg. Man bör dock hålla i åtanke att en valp lätt kan bli sjuk, eller tvingas att besöka veterinär av uppväxt-relaterade anledningar. Det kan vara oväntat dyrt att gå till en veterinär. Med tanke på detta bör man därför läsa igenom denna lista på vanliga valpdiagnoser.

Så många som var tredje hundvalp tvingas besöka en veterinär under sina första tolv månader. Utan en heltäckande försäkring är du som djurägare då tvungen att betala kostnaderna själv. För din egen – och djurets – skull är det därför klokt att gardera er mot risker genom att välja ett skydd som passar er vardag. Nedan följer exempel på vanliga valpdiagnoser.

Hälta

Om din valp haltar ska du först kolla dess tassar. Har något kilat in sig i trampdynorna? Kan du se någon svullnad eller tecken på smärta? Tillfällig hälta kan i vissa fall bero på så kallad ”växtvärk”. Om du inte hittar någon förklaring till hältan och om den inte ger med sig på några dagar, så bör du söka hjälp av en veterinär.

Dålig mage

Dålig mage kan till exempel yttra sig som kräkningar eller diarré. Kanske har din lilla älskling ätit något olämpligt eller reagerat på ett foderbyte? Testa att ge endast kokt ris och kokt fisk i några dagar och se om det går över. I värsta fall gör det inte det. Var extra vaksam på feber och blod i avföringen. Detta kan vara resultatet av en infektion eller parasit och då behöver du uppsöka veterinär.

Främmande föremål i magsäcken

Valpar har en glupsk aptit och äter det mesta. Håll ett öga på valpen, plocka undan olämpliga saker och låt den endast leka med godkända leksaker, så förebygger du problem. I ett oövervakat ögonblick kan olyckan ändå vara framme. Då är det direkt till veterinären som gäller. Svalda saker kan nämligen orsaka tarmvred eller skära sönder inälvorna.

Mjölktänder

Normalt sett ska en valp tappa sina första tänder inom ett halvårs tid. Om inte detta sker naturligt, behöver dessa avlägsnas på medicinsk väg. Rådgör med din veterinär om en lämplig plan för detta.

Som du kan se finns det många olika vanliga valpdiagnoser man behöver vara medveten om. Genom att du på egen hand kan känna igen dessa och identifiera dem så kan du eventuellt eliminera jobbiga och kostsamma veterinärbesök i framtiden. Ett annat bra sätt att minimera kostnaderna är genom en hundförsäkring.

Vilken Hundförsäkring passar dig? Jämför och spara
Hundförsäkring

Jämför alla Sveriges försäkringar och spara pengar! Våra kunder sparar i snitt 1856 kr/år. Gör ett smart val du också, helt kostnadsfritt!

Hundens kön

Information collected villkor. Mer info

How it works

Vi tyckte helt enkelt att det fanns för få bra jämförelsetjänster som kunde hjälpa dig med
Ange dina uppgifter
1

Ange dina uppgifter

Jämför olika försäkringar
2

Jämför olika försäkringar

Spara pengar på att teckna online
3

Spara pengar på att teckna online

Var smart, tecknasmart
4

Var smart, tecknasmart

why you should use our site

Vi tyckte helt enkelt att det fanns för få bra jämförelsetjänster som kunde hjälpa dig med försäkringar, elavtal, banktjänster och bredbandsleverantörer.

Jämför alla bolag

Jämför alla bolag

Dålig koll på försäkringsbolag? Inga problem! Med TecknaSmart kan du enkelt jämföra alla olika försäkringsbolag på några få klick - helt kostnadsfritt.

Spara pengar

Spara pengar

Ingen gillar räkningar. Men TecknaSmart hjälper dig att hitta den försäkring som är mest prisvärd och som passar bäst för dig. Så du får mer pengar över till annat.

Pris inom 20 sekunder

Pris inom 20 sekunder

På 20 sekunder hinner man inte göra särskilt mycket. Dricka en klunk kaffe. Ta en selfie. Kolla mailen. Eller jämföra pris på Sveriges alla försäkringsbolag hos TecknaSmart.

Spara i snitt 1856 kr/år

Spara i snitt 1856 kr/år

De som använder sig av TecknaSmart när de letar försäkring sparar i genomsnitt 1856 kronor per år. TecknaSmart är dessutom helt gratis - vad väntar du på?

Vanliga frågor

Vad borde jag tänka på när jag köper försäkring?

När kan jag byta försäkringsbolag?

Kan ni byta försäkring åt mig?

Vilka försäkringar behöver jag?

Det har inträffat en skada som min försäkring täcker - vad ska jag göra?

1