Jämför alla försäkringsbolag
Kostnadsfritt
Spara

Vad kostar ett veterinärbesök?

När din hund blir sjuk eller skadas kommer den behöva undersökas av en veterinär. Här listar vi vanliga priser på djursjukvård, vad ett veterinärbesök kostar och berättar hur du kan göra för att komma billigare undan.

Hur väl du än tar hand om ditt djur, så lär det komma dagar då du måste ta honom eller henne till en veterinär. Det kan handla om en olycka, en sjukdom eller något annat som kräver större expertis än din egen. Men att besöka en djurvårdare är dyrt. Här listar vi ungefärliga priser på vanliga skador och problem och vad ett veterinärbesök kostar:

  • Diarré 9 000 kronor
  • Benfraktur 10 000 kronor
  • Trafikolycka 13 000 kronor
  • Magproblem 12 – 19 000 kronor
  • Livmoderinflammation 14 000 kronor

Så här kan du spara pengar

Kom ihåg att kostnaderna varierar från klinik till klinik, men också från fall till fall. Olika typer av olyckor kräver olika behandlingar, vilket gör att priserna på veterinär också kan skilja sig. Priset beror även på dig som ägare. Det finns nämligen många saker som du själv kan göra för att minimera utgifterna:

  • Sök endast vård när det verkligen behövs och då på rätt nivå. Välj till exempel din lokala veterinär när möjligheten finns. Undvik större djursjukhus och jourtider i största möjliga mån – om det inte är akut, vill säga. En del försäkringsbolag erbjuder videosamtal med videobaserade veterinärtjänster. Detta är ett bra ställe att börja på, och låter dig söka hjälp för ditt husdjur utan att du behöver åka in till ett sjukhus. Då kan du snabbt få en första bedömning och råd om vad du borde göra härnäst för att hjälpa din pälskling.
  • Våga fråga om priset. Ring runt till olika veterinärkliniker och jämför dessa med varandra. Om du inte vet vad priset ska ligga på så är det svårt för dig att veta om ett veterinärbesök är onödigt dyrt eller inte.
  • Våga även ifrågasätta en behandling. Är den nödvändig? Finns det något billigare alternativ som ger ett likvärdigt resultat? Behövs behandlingen över huvud taget eller kan situationen lösas på annat sätt?
  • Be om en besöksspecifikation och kontrollera att kliniken i fråga har debiterat dig korrekt. På så vis behöver du inte vara rädd för att kliniken tar ut mer än de borde.

Ta kontrollen över vad veterinärbesök kostar

Som vi tidigare har nämnt, så omfattas inte djursjukvård av konsumenttjänstlagen. Detta innebär att du själv måste vara lite om och kring dig i och med att du som djurägare är i ett underläge gentemot veterinären. Dels är det viktigt att du inte bara litar blint på vad en sådan säger eller gör och dels är det också en fördel att vara försäkrad. Sistnämnda på grund av att det råder fri prissättning inom detta fält.

TecknaSmart kan du i lugn och ro ställa olika bolag och försäkringar mot varandra. Det finns otaliga olika djurförsäkringar, för exempelvis hund, katt och häst att jämföra. Du kan på så vis hitta en billig lösning som ger dig och din hund de bästa förutsättningarna för ett långt liv tillsammans.

Vilken Hästförsäkring passar dig? Jämför och spara
Hästförsäkring

Jämför alla Sveriges försäkringar och spara pengar! Våra kunder sparar i snitt 1856 kr/år. Gör ett smart val du också, helt kostnadsfritt!

Hästens födelsedatum

How it works

Vi tyckte helt enkelt att det fanns för få bra jämförelsetjänster som kunde hjälpa dig med
Ange dina uppgifter
1

Ange dina uppgifter

Jämför olika försäkringar
2

Jämför olika försäkringar

Spara pengar på att teckna online
3

Spara pengar på att teckna online

Var smart, tecknasmart
4

Var smart, tecknasmart

why you should use our site

Vi tyckte helt enkelt att det fanns för få bra jämförelsetjänster som kunde hjälpa dig med försäkringar, elavtal, banktjänster och bredbandsleverantörer.

Jämför alla bolag

Jämför alla bolag

Dålig koll på försäkringsbolag? Inga problem! Med TecknaSmart kan du enkelt jämföra alla olika försäkringsbolag på några få klick - helt kostnadsfritt.

Spara pengar

Spara pengar

Ingen gillar räkningar. Men TecknaSmart hjälper dig att hitta den försäkring som är mest prisvärd och som passar bäst för dig. Så du får mer pengar över till annat.

Pris inom 20 sekunder

Pris inom 20 sekunder

På 20 sekunder hinner man inte göra särskilt mycket. Dricka en klunk kaffe. Ta en selfie. Kolla mailen. Eller jämföra pris på Sveriges alla försäkringsbolag hos TecknaSmart.

Spara i snitt 1856 kr/år

Spara i snitt 1856 kr/år

De som använder sig av TecknaSmart när de letar försäkring sparar i genomsnitt 1856 kronor per år. TecknaSmart är dessutom helt gratis - vad väntar du på?

Vanliga frågor

Vad borde jag tänka på när jag köper försäkring?

När kan jag byta försäkringsbolag?

Kan ni byta försäkring åt mig?

Vilka försäkringar behöver jag?

Det har inträffat en skada som min försäkring täcker - vad ska jag göra?

1