Jämför alla försäkringsbolag
Kostnadsfritt
Spara

Sommarfaror för hund

En dag på stranden och efterföljande grillmiddag med vännerna låter som en perfekt semesterdag. Men om du inte är försiktig kan den sluta med ett veterinärbesök för din hund. Det finns många olika sommarfaror för hund som man behöver se upp för.

På sommaren ökar antalet veterinärbesök markant. För att du och din hund ska slippa bli en del av statistiken har TecknaSmart listat några av de viktigaste sakerna att se upp för i sommarvärmen:

Fästingar

Fästingar är ett gissel. Har du otur kan de överföra borrelia och anaplasma till din hund. För att undvika detta bör du först och främst förse ditt djur med ett fästingmedel som gör att fästingarna flyr. Kolla också igenom din hund varje dag för att kunna upptäcka kryp i pälsen. Ju tidigare du hinner avlägsna fästingar, desto bättre. Om din hund uppvisar hälta, har feber och dålig matlust eller är stel, kan detta innebära att den drabbats av smitta. Konsultera då en veterinär.

Sol

Stark sol kan medföra värmeslag. Lämna därför aldrig din hund i bilen medan du utför ärenden där hunden inte är välkommen. Temperaturen stiger fortare än vad man tror i ett så begränsat och inglasat utrymme.

Brist på skugga innebär också att asfalterade gator blir stekheta. Tänk på att din fyrbente vän inte har några skor på sig och välj hellre en sval stig i skogen för er gemensamma promenad.

En del hundar med ljus päls kan, precis som vi människor, bli brända av solljus. Håll er i skuggan så mycket det går samt förebygg med solskydd - på er båda.

Ormbett

Giftet från en huggorm angriper hela hunden och kan skada hjärtat, njurar och lever. Om du bevittnar eller misstänker ett ormbett ska du hålla din hund så stilla som möjligt och ta den till veterinär omedelbart. Har du en liten hund kan du med fördel bära den i famnen för att minimera att giftet sprider sig i kroppen på den.

Stranden

Kolla noga att vattnet din hund leker i är fräscht, och att det inte är utsatt för algblomning eller har blivit nedskräpat. Algförgiftning är livshotande! Om din hund vinglar, verkar skärrad och kräks kan detta innebära att den fått i sig något dåligt. Uppsök då veterinär omgående.

Nedskräpning kan också finnas i sanden. Se upp och undvik skärsår. Om din hund badar måste du torka den ordentligt efteråt. Ta med en extra handduk till vovven och gnubba den torr. Slarv kan leda till vattensvans eller fukteksem.

Matrester

Överbliven mat ska slängas  - inte ges till hunden. Det spelar ingen roll hur söt den är. Ben och majskolvar kan sätta sig på tvären och skada hunden på fler än ett sätt. Om du misstänker att ditt djur lyckats stjäla mat och det kräks, dricker och äter dåligt eller inte vill utföra sina behov, måste du besöka en veterinär.

Då är det skönt att kunna luta sig mot en bra försäkring. Via TecknaSmart.se kan du som är ny eller befintlig djurägare jämföra lättöverskådlig information och villkor från Agria, Moderna, Sveland, If, Folksam, Svedea och Dina försäkringar. På så sätt kan du känna dig skyddad mot många olika sommarfaror för hund.

Vilken Hundförsäkring passar dig? Jämför och spara
Hundförsäkring

Jämför alla Sveriges försäkringar och spara pengar! Våra kunder sparar i snitt 1856 kr/år. Gör ett smart val du också, helt kostnadsfritt!

Hundens kön

Information collected villkor. Mer info

How it works

Vi tyckte helt enkelt att det fanns för få bra jämförelsetjänster som kunde hjälpa dig med
Ange dina uppgifter
1

Ange dina uppgifter

Jämför olika försäkringar
2

Jämför olika försäkringar

Spara pengar på att teckna online
3

Spara pengar på att teckna online

Var smart, tecknasmart
4

Var smart, tecknasmart

why you should use our site

Vi tyckte helt enkelt att det fanns för få bra jämförelsetjänster som kunde hjälpa dig med försäkringar, elavtal, banktjänster och bredbandsleverantörer.

Jämför alla bolag

Jämför alla bolag

Dålig koll på försäkringsbolag? Inga problem! Med TecknaSmart kan du enkelt jämföra alla olika försäkringsbolag på några få klick - helt kostnadsfritt.

Spara pengar

Spara pengar

Ingen gillar räkningar. Men TecknaSmart hjälper dig att hitta den försäkring som är mest prisvärd och som passar bäst för dig. Så du får mer pengar över till annat.

Pris inom 20 sekunder

Pris inom 20 sekunder

På 20 sekunder hinner man inte göra särskilt mycket. Dricka en klunk kaffe. Ta en selfie. Kolla mailen. Eller jämföra pris på Sveriges alla försäkringsbolag hos TecknaSmart.

Spara i snitt 1856 kr/år

Spara i snitt 1856 kr/år

De som använder sig av TecknaSmart när de letar försäkring sparar i genomsnitt 1856 kronor per år. TecknaSmart är dessutom helt gratis - vad väntar du på?

Vanliga frågor

Vad borde jag tänka på när jag köper försäkring?

När kan jag byta försäkringsbolag?

Kan ni byta försäkring åt mig?

Vilka försäkringar behöver jag?

Det har inträffat en skada som min försäkring täcker - vad ska jag göra?

1