Jämför alla försäkringsbolag
Kostnadsfritt
Spara

Försäkring för ridskola

Det är mycket att tänka på om man vill driva ridskola med vinst. En förutsättning för att lyckas är att göra rätt val av djur – och hitta passande försäkringar.

I Sverige står runt 18 300 hästar på ridskolor. Det är dessa 18 300 pålitliga ponnys och härliga hästar som är kärnan i dessa ridskolors verksamhet. Utan dem finns ingen möjlighet till ridning på ridskola, och det hade på så sätt blivit avsevärt mycket svårare att lära sig rida. 

Om ett stall tvingas stänga ner på grund av en smitta med snabb spridning, kan det vara ödeläggande för en verksamhet. Sjuka eller skadade hästar innebär nämligen förlorad inkomst.

För att undvika en sådan kris är det viktigt att hålla sina djur friska. Med ett bra urval av olika hästar och en sund hästhållning är du en god bit på väg. 

Men hur duktig man än är så är det också lämpligt att ha en försäkring till sin verksamhet. Detta innebär exempelvis att man kan hantera ett plötsligt utbrott av exempelvis kvarka. För att hindra detta från att bli ett förödande slag mot ens ridskola bör man teckna en försäkring. Denna kan ge gott skydd om och när oturen är framme. En bra försäkring är avgörande för både privatpersoner och ridskola.

Vilken försäkring för ridskola?

Frågan blir då vilken försäkring man ska välja för sin ridskola. Det finns många olika alternativ som har olika fördelar. För att veta vilken försäkring man bör välja är det första steget att veta vilka försäkringar som finns på marknaden. Detta gör man med fördel genom att använda sig av TecknaSmart för att jämföra hästförsäkringar. På TecknaSmart finner du ett stort urval av olika hästförsäkringar. Vidare så passar dessa i många olika situationer och för många olika ändamål.

Olika alternativ

Exempelvis så är “Agria Ridavbrott” är en tilläggsförsäkring som ger upp till 40 dagars kompensation vid stillastående verksamhet orsakad av oförutsedda händelser. I den ingår också en gemensam veterinärvårdsförsäkring för stallets samtliga hästar om de blir behandlade för samma sjukdom. Till denna kan man teckna ytterligare en tilläggsförsäkring – “Agria Ridavbrott Plus”. Den ger ett skydd av ytterligare 40 betalda dagar.

Förutom att teckna en försäkring för hästarna, behöver du som bedriver ridskoleverksamhet också teckna en olycksfallsförsäkring för de som deltar i din ridskolas aktiviteter.

Läs mer och jämför olika försäkringar på TecknaSmart.se. Vi hjälper dig att hitta rätt skydd för dina behov.