Jämför alla försäkringsbolag
Kostnadsfritt
Spara

Försäkra katt

Känner du dig osäker på vilken försäkring du ska välja till din katt? Du är inte den enda. Men tveka inte för länge – det kan stå dig dyrt.

Det sägs att katter har nio liv, men endast ett fåtal katter klarar sig utan den minsta skråma genom åren. Och en tripp till veterinären är dyrt. Nedan följer en lista med vanliga åkommor och vad de kostar att behandla eller operera:

  • Livmoderinflammation (10 000 kronor)
  • Diarré (9 000 kronor)
  • Korsbandsskada (18 000 kronor)
  • Trafikolycka (13 000 kronor)
  • Främmande föremål i magen (10 000 kronor)
  • Magomvriding (19 000 kronor)
  • Urinstensoperation (25 000 kronor)

Med en försäkring kommer man undan bra mycket billigare. Däremot skiljer sig premierna på försäkringar markant mellan olika bolag. Saker så som ditt djurs ålder, ras, självrisk och val av omfattning påverkar priset. För att hitta rätt variant är det klokt att fundera igenom vad ni behöver samt jämföra olika erbjudanden.

Varför du ska försäkra katt

Att skaffa en bra försäkring till din katt är ett billigt medel för att försäkra sig om att ditt husdjur kommer tas om hand. En försäkring är bra att ha om din katt blir sjuk, eller om det värsta skulle vara framme. Genom att teckna en kattförsäkring kan du känna dig trygg i vetskapen att du aldrig kommer att behöva sätta ett pris på din katt. Istället kan du slippa att oroa dig över eventualiteter och istället fokusera på att umgås och ha så roligt som möjligt med din katt.

Du behöver dock se till att du tecknar en bra kattförsäkring, som är befriad från exempelvis dolda kostnader. Detta gör du allra lättast genom att jämföra olika försäkringar. Då bör man använda sig av en tjänst såsom TecknaSmart för att kunna jämföra kattförsäkringar på dina villkor. 

Katternas popularitet

I slutet av 2017 genomförde undersökningsföretaget Novus en enkät och fann att det bor 1 443 000 katter i Sverige. Nästan en och en halv miljon missar. Det betyder att man hittar en katt i vart femte hem, vilket faktiskt gör katten till det allra vanligaste husdjuret i vårt land.

Christine Sjökvist, 31, äger katten Silvia och för henne är det en självklarhet att trygga deras tillvaro med en försäkring.

– Min katt är en kär familjemedlem som jag vill kunna ge vård om hon behöver det – inte utifrån när jag har pengar, säger hon.

Det är många som känner på samma sätt som Christine, och vill försäkra sig om att deras katt kommer tas väl omhand. Problemet är att hitta rätt när man väl ska teckna sin försäkring.