Jämför alla försäkringsbolag
Kostnadsfritt
Spara

Hundstallet

Funderar du på att adoptera en hund? Då kan Hundstallet vara något för dig!

Om du ska köpa hund och vill göra gott samtidigt så behöver du inte köpa en helt ny hund. Du kan istället dra ditt strå till stacken och köpa en hund från någon av de organisationer som tagit in och tagit hand om borttappade eller vanvårdade hundar. En av dessa organisationer är Hundstallet.

Vad är Hundstallet?

Till Hundstallet kommer cirka 500 hundar varje år. Dessa är vanvårdade eller upphittade hundar som polisen har tagit hand om, men även en del omplaceringar. Gällande sistnämnda kan det handla om fall där hundarnas ägare har blivit sjuka, dött, hamnat i fängelse eller på andra sätt inte längre kan ta hand om sina djur. Då stiger Hundstallet in och ger dem en andra chans till ett lyckligt liv.

Hundstallet drivs av Svenska Hundskyddsföreningen, en ideell förening som startades 1908, och finns på tre platser i Sverige: Stockholm, Åkeshov i Bromma och Staffanstorp i Skåne. De tar emot hundar dygnet runt, alla dagar om året. Verksamheten som Hundstallet bedriver är helt beroende av donationer, gåvor och volontärer eftersom att de inte får några bidrag.

Vad kan du göra?

Du kan stötta Hundstallets arbete genom att bli medlem, månadsgivare, helghem, volontär eller jourhem och med att swisha pengar, skänka ett stalldygn eller att ge många andra gåvor.

Att adoptera en hund är också ett jättefint sätt att hjälpa till på. Då fyller du i en intresseanmälan via deras hemsida, där du får berätta lite om dig själv och vad du kan erbjuda samt lämna ett par referenser som kan gå i god för dig. Kostnaden för att överta en hund är ungefär 3 000 – 5 000 kronor.

Tänk igenom ditt beslut noga. Det är ett stort ansvar att skaffa hund. En omplaceringshund kan dessutom innebära mer jobb än en ”vanlig” hund i och med att det är omöjligt för dig att veta vad den har varit med om tidigare i livet. Men hundar är fantastiska djur som anpassar sig fort och ger tusenfalt tillbaka till en ny ägare i form av kärlek och tacksamhet.

Förbered med försäkring

När du hämtar din tilltänkta hund från Hundstallet kommer den att vara veterinärbesiktigad. Det är ändå en god idé att teckna en försäkring för den. Ju tidigare desto bättre. Helst av allt innan ni börjar ert gemensamma liv tillsammans, så är du redo ifall hunden råkar ut för något. Läs mer om hur du säkrar en trygg lösning och bra försäkring för din hund genom TecknaSmart.

Vilken Hundförsäkring passar dig? Jämför och spara
Hundförsäkring

Jämför alla Sveriges försäkringar och spara pengar! Våra kunder sparar i snitt 1856 kr/år. Gör ett smart val du också, helt kostnadsfritt!

Hundens kön

Information collected villkor. Mer info

How it works

Vi tyckte helt enkelt att det fanns för få bra jämförelsetjänster som kunde hjälpa dig med
Ange dina uppgifter
1

Ange dina uppgifter

Jämför olika försäkringar
2

Jämför olika försäkringar

Spara pengar på att teckna online
3

Spara pengar på att teckna online

Var smart, tecknasmart
4

Var smart, tecknasmart

why you should use our site

Vi tyckte helt enkelt att det fanns för få bra jämförelsetjänster som kunde hjälpa dig med försäkringar, elavtal, banktjänster och bredbandsleverantörer.

Jämför alla bolag

Jämför alla bolag

Dålig koll på försäkringsbolag? Inga problem! Med TecknaSmart kan du enkelt jämföra alla olika försäkringsbolag på några få klick - helt kostnadsfritt.

Spara pengar

Spara pengar

Ingen gillar räkningar. Men TecknaSmart hjälper dig att hitta den försäkring som är mest prisvärd och som passar bäst för dig. Så du får mer pengar över till annat.

Pris inom 20 sekunder

Pris inom 20 sekunder

På 20 sekunder hinner man inte göra särskilt mycket. Dricka en klunk kaffe. Ta en selfie. Kolla mailen. Eller jämföra pris på Sveriges alla försäkringsbolag hos TecknaSmart.

Spara i snitt 1856 kr/år

Spara i snitt 1856 kr/år

De som använder sig av TecknaSmart när de letar försäkring sparar i genomsnitt 1856 kronor per år. TecknaSmart är dessutom helt gratis - vad väntar du på?

Vanliga frågor

Vad borde jag tänka på när jag köper försäkring?

När kan jag byta försäkringsbolag?

Kan ni byta försäkring åt mig?

Vilka försäkringar behöver jag?

Det har inträffat en skada som min försäkring täcker - vad ska jag göra?

1