Jämför alla försäkringsbolag
Kostnadsfritt
Spara

Hundförsäkring - vad påverkar priset?

Det finns en uppsjö av olika försäkringar till hundar och priserna på dessa varierar. Men vad är det egentligen som påverkar kostnaderna? Låt oss ta en titt.

I slutet av 2017 fanns det 881 000 hundar i Sverige, enligt en undersökning från företaget Novus. Om man bryter ner siffrorna innebär det att det bor en hund i ungefär vart sjunde hem i Sverige. Och våra hundar blir allt äldre. En orsak till detta skulle kunna vara att de flesta hundägare har sina hundar försäkrade, så att de får viktig veterinärvård när de behöver den.

Pris och prispåverkan

En hundförsäkring kostar allt ifrån 1500 kronor till 5000 kronor per år. Den stora prisskillnaden kan bero på dessa parametrar:

  • Vilken omfattning och skydd som man väljer till sin hund
  • Vilken självrisk som man avtalat om
  • Belopp på livförsäkringen
  • Hundens ålder
  • Hunden ras och dess eventuella sjukdomar som kan förekomma
  • Var du som ägare bor - storstäder brukar vara dyrare på grund av att fler olyckor oftare händer där
  • Om hunden är kastrerad eller ej
  • Om ni är medlem i en hundklubb eller liknande
  • Kostnad för eventuella tilläggsförsäkringar
  • Vilket försäkringsbolag man tecknar genom - olika bolag har olika priser

Dyr hundförsäkring?

Många av de svenskar som har hundförsäkring känner att de har en onödigt dyr hundförsäkring. Detta kan också faktiskt vara fallet. Försäkringsbranschen kännetecknas av avsevärd informationsasymmetri och det kan vara svårt att få en överblick av de olika försäkringarna på marknaden. Detta innebär att det finns ett behov av att lättvindigt jämföra bra försäkringar med bra villkor. Om man bara gör detta så kan man själv avgöra vilken hundförsäkring som passar bra för olika personer, och vilken hundförsäkring som är dyr. Att veta vad som påverkar priset på hundförsäkringar är det första steget mot att kunna skaffa en riktigt billig hundförsäkring. TecknaSmart är en god början till att bättre förstå vad en hundförsäkring borde kosta och vad som oftast ingår i villkoren.

Ett ack så viktigt beslut

Som djurägare är det viktigt att sätta sig in i både vad som påverkar priset och vad som ingår i djurets tilltänkta försäkring. Att vara påläst är A och O. Och många gånger kan man spara mycket pengar tack vare sin noggrannhet. På TecknaSmart hjälper vi dig att jämföra försäkringar och välja rätt alternativ för dig och ditt djur. Välkommen in och gör ett klokt val redan idag. Olyckan väntar inte med att vara framme - så det borde inte du göra med att teckna försäkring heller.

Vilken Hundförsäkring passar dig? Jämför och spara
Hundförsäkring

Jämför alla Sveriges försäkringar och spara pengar! Våra kunder sparar i snitt 1856 kr/år. Gör ett smart val du också, helt kostnadsfritt!

Hundens kön

Information collected villkor. Mer info

How it works

Vi tyckte helt enkelt att det fanns för få bra jämförelsetjänster som kunde hjälpa dig med
Ange dina uppgifter
1

Ange dina uppgifter

Jämför olika försäkringar
2

Jämför olika försäkringar

Spara pengar på att teckna online
3

Spara pengar på att teckna online

Var smart, tecknasmart
4

Var smart, tecknasmart

why you should use our site

Vi tyckte helt enkelt att det fanns för få bra jämförelsetjänster som kunde hjälpa dig med försäkringar, elavtal, banktjänster och bredbandsleverantörer.

Jämför alla bolag

Jämför alla bolag

Dålig koll på försäkringsbolag? Inga problem! Med TecknaSmart kan du enkelt jämföra alla olika försäkringsbolag på några få klick - helt kostnadsfritt.

Spara pengar

Spara pengar

Ingen gillar räkningar. Men TecknaSmart hjälper dig att hitta den försäkring som är mest prisvärd och som passar bäst för dig. Så du får mer pengar över till annat.

Pris inom 20 sekunder

Pris inom 20 sekunder

På 20 sekunder hinner man inte göra särskilt mycket. Dricka en klunk kaffe. Ta en selfie. Kolla mailen. Eller jämföra pris på Sveriges alla försäkringsbolag hos TecknaSmart.

Spara i snitt 1856 kr/år

Spara i snitt 1856 kr/år

De som använder sig av TecknaSmart när de letar försäkring sparar i genomsnitt 1856 kronor per år. TecknaSmart är dessutom helt gratis - vad väntar du på?

Vanliga frågor

Vad borde jag tänka på när jag köper försäkring?

När kan jag byta försäkringsbolag?

Kan ni byta försäkring åt mig?

Vilka försäkringar behöver jag?

Det har inträffat en skada som min försäkring täcker - vad ska jag göra?

1