Kattförsäkring

Vilken försäkring passar dig?

Kattens födelsedatum Kattens födelsedatum

Kattägarens personnummer Kattägarens personnummer

ex: 1969mmddxxxx

Kattras Kattras

Kattens kön Kattens kön

Välj maxersättningsintervall Välj maxersättningsintervall

Mer information om hur vi behandlar era personuppgifter finner ni här

Gör ett smart val redan idag och spara pengar Genom att jämföra försäkringar!

Du glömmer väl inte att du alltid har 14 dagars ångerrätt när du tecknar smart genom oss.

Svedea Kattförsäkring

Därför ska du välja Svedea kattförsäkring

  • Fri flytträtt
  • Svedea kattförsäkring erbjuder flera olika tilläggsförsäkringar
  • Du slipper karenstid på veterinärvårdsförsäkringen
  • Du erbjuds 3 gratis videosamtal med veterinär via FirstVet

Information

Svedea är första bolaget att erbjuda fri flytträtt. Om du vill byta till Svedea från ett annat bolag kan du göra detta utan några begränsningar eller undantag i försäkringsskyddet. Detta gäller även ifall din katt tidigare varit sjuk eller skadad. Andra bolag har ofta begränsningar och undantag i sitt skydd om du tecknar in en katt som tidigare varit sjuk.

Svedea kattförsäkring erbjuder även flera olika tilläggsförsäkringar, så att du som kund kan känna dig extra trygg och välja ett skydd som passar dig. Förutom veterinärförsäkring erbjuder Svedea även livförsäkring, avelsförsäkring och reseförsäkring.

Svedea samarbetar, precis som flera andra bolag, med FirstVet och ger dig 3 gratis videosamtal med veterinär.

Har Svedea kattförsäkring Karenstid?

Nej, Svedea utmärker sig och är ett av få bolag som inte har någon karenstid, med ett undantag. Du kan alltså få ersättning samma dag som du tecknat din försäkring ifall något skulle hända. Detta är en stor fördel för dig som kund och de flesta bolag har en karenstid de 20 första dagarna.

Undantaget de har gäller dolda fel. Försäkrar du din katt efter 4 månaders ålder är det karens för dolt fel i 12 månader.

Finns det en övre åldersgräns vid tecknandet av Svedea kattförsäkring?

Nej, Svedea har ingen övre åldersgräns. Du kan teckna en veterinärvårdsförsäkring hos Svedea närsomhelst från att katten fyllt 6 veckor.

När du tecknar en livförsäkring däremot får din katt inte ha hunnit fylla 6 år. Detta är en ganska låg max ålder i jämförelse med andra.

Veterinärvård

Veterinärvårdsförsäkringen är basen i försäkringsskyddet. Utöver det kan du hos Svedea välja att köpa till flera tilläggsförsäkringar. Nedan reder vi ut vad som ingår i Svedeas veterinärvårdsförsäkring och vad som inte ingår.

Undantag finns dock för raserna Scottish fold, perser och exotic. Är din katt Perser eller Exotic ingår inte ersättning för plastikoperationer eller efterföljande behandling av näsborrar. Har du en Scottish fold ingår tyvärr inte undersökning, behandling eller vård av ledsjukdomar.

Maxersättning

När du tecknar Svedea kattförsäkring får du välja mellan tre olika maxbelopp, 30 000, 60 000 eller 90 000 kr/år.

Sänkning

Svedea sänker inte maxersättningen för att din katt blir äldre utan behåller, till din fördel.

Medicin

Ersättning för medicin ingår i Svedea kattförsäkring. “Marknadens bästa ersättning för medicin” skriver de själva.

Dolda fel

Dolda fel ingår i din försäkring förutsatt att katten varit försäkrad utan avbrott hos Svedea och blivit intecknad före 4 månaders ålder. Katten behöver också ha uppsökt veterinär mellan 11-16 veckors ålder och fått ett veterinärintyg utan anmärkning. Annars gäller en karens på 12 månader för Dolda fel.

Rehabilitering

Rehabilitering ingår tyvärr inte.

TR/FORL

Svedea kattförsäkring ger ersättning för upp till 6000 kr/år för den vanligt förekommande tandsjukdomen TR/FORL. Din katt behöver ha varit försäkrad oavbrutet hos Svedea sedan innan den fyllt 2 år för att ersättningen ska ges.

MR/CT

Ersättning för röntgenformerna MR/CT ingår i veterinärvårdsförsäkringen om en veterinär har bedömt att behandlingen kan hjälpa din katt.

Självriskperiod

Svedea kattförsäkring har en självriskperiod på 130 dagar. Det innebär att du bara behöver betala den fasta självrisken en gång under den här perioden.

Självrisk

Självrisken är den summa du betalar om din katt behöver vård och består av två delar. En fast och en rörlig del. Du väljer själv mellan olika nivåer vilken självrisk du vill ha. Ju högre självrisk desto lägre premie och vice versa.

Svedea kattförsäkring har 3 olika nivåer på sin fasta självrisk, 1800 kr, 2700 kr och 4500 kr.

När det kommer till den rörliga delen väljer du mellan 15% eller 25%.

Livförsäkring

Livförsäkringen är en tilläggsförsäkring som ger dig ersättning om din katt avlider innan den hunnit fylla 13 år. Katten behöver vara id-märkt för att livförsäkringen ska gälla.

Livbeloppet speglar kattens marknadsvärde och faktorer som ålder och ras spelar in. Oftast är livbeloppet detsamma som du köpte katten för, men kattens marknadsvärde kan öka om den varit med i olika utställningar. En huskatt kan du högst få 1000 kr i ersättning för medan en raskatt kan ge dig ersättning för upp till hela 20 000 kr.

Rabatter

Svedea kattförsäkring har flera olika rabatter som går att kombinera för att komma ned i pris. Du kan alltså använda flera av dessa rabatter samtidigt.

Kattungerabatt

Du får 20% på din veterinärförsäkring första året om du försäkrar din katt före 16 månaders ålder.

Mängdrabatt

Har du flera katter att försäkra får du också rabatt. 3 katter ger 10%, 4-7 katter 15% och 8 eller fler katter ger 20% rabatt.

Uppfödarrabatt

Är du uppfödare får du hela 30% rabatt från första katten.

Samlingsrabatt

Har du en hund försäkrad hos Svedea? Isåfall får du 10% rabatt när du tecknar Svedea kattförsäkring.

Kompetensrabatt

20% får du som jobbar som veterinär eller djursjukvårdspersonal.

Pris för Svedea kattförsäkring

Du påverkar själv priset på din premie då du kan välja mellan olika maxersättningsbelopp och vilken självrisk du vill ha. En del faktorer kan du inte styra över då premien även baseras på din katts ras, kön och var ni bor.

Studier har visat att vi blir glada av att umgås med katter, gör din katt glad genom att välja rätt försäkring. Jämför försäkringar på vår startsida.

Tilläggsförsäkringar

Liv

Livförsäkringen ger ersättning om din katt avlider innan 13 års ålder. Du kan teckna livförsäkring på din id-märkta katt från att den fyllt 6 veckor.

Reseförsäkring

Reseförsäkringen ger dig trygghet vid resor. Blir din katt allvarligt sjuk kan du få ersättning för av-och ombokningskostnader.

Om du har med katten på resan och den av veterinär bedöms för sjuk för att kunna resa hem, får du också ersättning för att kunna förlänga din resa. Du kan då få ersättning med upp till 500 kr per dag. Du får även en mindre ersättning om din katts pass försvinner.

Avelsförsäkring

Avelsförsäkringen är till för dig som har en katt som du tänkt använda för avel. Försäkringen ersätter bla. kostnader för fertilitetsutredning, två kejsarsnitt och dolda fel. Med en avelsförsäkring är din kattungekull försäkrad från födseln.