Jämför alla försäkringsbolag
Kostnadsfritt
Spara
Vilken Kattförsäkring passar dig? Jämför och spara
Kattförsäkring

Jämför alla Sveriges försäkringar och spara pengar! Våra kunder sparar i snitt 1856 kr/år. Gör ett smart val du också, helt kostnadsfritt!

Kattens födelsedatum

why you should use our site

Vi tyckte helt enkelt att det fanns för få bra jämförelsetjänster som kunde hjälpa dig med försäkringar, elavtal, banktjänster och bredbandsleverantörer.

Jämför alla bolag

Jämför alla bolag

Dålig koll på försäkringsbolag? Inga problem! Med TecknaSmart kan du enkelt jämföra alla olika försäkringsbolag på några få klick - helt kostnadsfritt.

Spara pengar

Spara pengar

Ingen gillar räkningar. Men TecknaSmart hjälper dig att hitta den försäkring som är mest prisvärd och som passar bäst för dig. Så du får mer pengar över till annat.

Pris inom 20 sekunder

Pris inom 20 sekunder

På 20 sekunder hinner man inte göra särskilt mycket. Dricka en klunk kaffe. Ta en selfie. Kolla mailen. Eller jämföra pris på Sveriges alla försäkringsbolag hos TecknaSmart.

Spara i snitt 1856 kr/år

Spara i snitt 1856 kr/år

De som använder sig av TecknaSmart när de letar försäkring sparar i genomsnitt 1856 kronor per år. TecknaSmart är dessutom helt gratis - vad väntar du på?

How it works

Vi tyckte helt enkelt att det fanns för få bra jämförelsetjänster som kunde hjälpa dig med
Ange dina uppgifter
1

Ange dina uppgifter

Jämför olika försäkringar
2

Jämför olika försäkringar

Spara pengar på att teckna online
3

Spara pengar på att teckna online

Var smart, tecknasmart
4

Var smart, tecknasmart

Våra kunder säger

Vanliga frågor

Vad borde jag tänka på när jag köper försäkring?

När kan jag byta försäkringsbolag?

Kan ni byta försäkring åt mig?

Vilka försäkringar behöver jag?

Det har inträffat en skada som min försäkring täcker - vad ska jag göra?

Ragdoll

Personlighet och egenskaper

Ragdoll - som betyder trasdocka på engelska, har fått sitt namn eftersom den oftast är helt avslappnad när du lyfter den. Rasen är generellt mycket lugn och tystlåten och passar därför bra som innekatt. Den är ganska lat och ligger ofta och vilar, dock kräver ragdollen precis som alla andra raser stimulans och att du aktiverar den.

Rasen är generellt väldigt matglad och äter mycket mat med stor aptit.

Markbunden ras

Ragdollen är en så kallad markbunden ras vilket innebär att den inte kan hoppa så högt. Den tycker som de flesta katter om att befinna sig på högre höjder och spana ut över närområdet, så hjälp gärna katten att nå dessa höjder genom att exempelvis köpa in ett klösträd med flera avsatser.

Mycket sällskaplig och kelsjuk

Ragdollens beteende liknar på många sätt en hunds. Den möter dig vid dörren när du kommer hem och den tycker om att vara med. Ragdollen följer gärna efter dig och är helst i samma rum som resten av familjen. Den älskar uppmärksamhet och gos.

Tystlåten

Rasen är känd för att vara tystlåten och jamar väldigt sällan. Dock betyder detta också att Ragdollen oftast inte ger ifrån sig ljud om du är för hårdhänt eller om den mår dåligt.

Passar rasen Ragddol för dig?

Ragdollen har ett väldigt lugnt temperament och anpassar sig till både barn och vuxna. Den fungerar därför bra till de flesta familjekonstellationer. Tänk på att Ragdollen är väldigt sällskaplig av sig och trivs bäst när den får vara med och får uppmärksamhet. Den tycker inte om att vara ensam så är du borta större delen av dygnet så kan det vara bra att överväga en annan ras.

Passar rasen Ragddol för dig?

Utseende

Ragdollen är känd för sina blå ögon och för sin silkiga, medellånga till långa päls. Vissa partier, såsom ansikte, svans och ben har mörkare delar vilket kallas maskad.

Temperaturkänsliga färger

Pälsen är mörkare på de ställen på kroppen där katten är kallast. Mörkare färger drar till sig mer värme och därför är det bra med mörkare färger på områden som lätt blir kalla. Detta kallas att färgerna är temperaturkänsliga.

Vikt och gångstil

Ragdollen är en stor ras med en kraftig och muskulös kropp. En hona väger i genomsnitt mellan 3,5-5 kg medan en hane i genomsnitt väger hela 6-9 kg.

Svansen är lång, med mycket päls. Den går brett isär med bakbenen vilket gör att den rör sig vaggande.

Så tar du hand om din Ragdoll

Ragdoll har en medellång till lång päls. Då den inte har någon underpäls så tovar sig pälsen inte lika lätt som hos andra långhåriga raser, men den behöver ändå borstas för att behålla sin glans.

Bada gärna katten ca 2 gånger per år och tvätta med kattschampo.

Uppväxt

När Ragdollen föds är den helt vit, med rosa nos och rosa trampdynor. Efter några dagar får trampdynorna, öronspetsarna och nosen lite färg. Senare kommer också masken i ansiktet och färgen på ben och tassat börjar visa sig. Till sist får även svansen färg.

Det tar faktiskt upp till tre år innan all färg visar sig i pälsen. Sedan varierar färgen beroende på årstid och sjukdom mm.

Det är inte bara färgen på pälsen som tar sig tid, Raggdollen växer väldigt länge och i perioder. Den är oftast inte fullvuxen förrän vid 3 års ålder.

1