Jämför alla försäkringsbolag
Kostnadsfritt
Spara
Vilken Kattförsäkring passar dig? Jämför och spara
Kattförsäkring

Jämför alla Sveriges försäkringar och spara pengar! Våra kunder sparar i snitt 1856 kr/år. Gör ett smart val du också, helt kostnadsfritt!

Kattens födelsedatum

why you should use our site

Vi tyckte helt enkelt att det fanns för få bra jämförelsetjänster som kunde hjälpa dig med försäkringar, elavtal, banktjänster och bredbandsleverantörer.

Jämför alla bolag

Jämför alla bolag

Dålig koll på försäkringsbolag? Inga problem! Med TecknaSmart kan du enkelt jämföra alla olika försäkringsbolag på några få klick - helt kostnadsfritt.

Spara pengar

Spara pengar

Ingen gillar räkningar. Men TecknaSmart hjälper dig att hitta den försäkring som är mest prisvärd och som passar bäst för dig. Så du får mer pengar över till annat.

Pris inom 20 sekunder

Pris inom 20 sekunder

På 20 sekunder hinner man inte göra särskilt mycket. Dricka en klunk kaffe. Ta en selfie. Kolla mailen. Eller jämföra pris på Sveriges alla försäkringsbolag hos TecknaSmart.

Spara i snitt 1856 kr/år

Spara i snitt 1856 kr/år

De som använder sig av TecknaSmart när de letar försäkring sparar i genomsnitt 1856 kronor per år. TecknaSmart är dessutom helt gratis - vad väntar du på?

How it works

Vi tyckte helt enkelt att det fanns för få bra jämförelsetjänster som kunde hjälpa dig med
Ange dina uppgifter
1

Ange dina uppgifter

Jämför olika försäkringar
2

Jämför olika försäkringar

Spara pengar på att teckna online
3

Spara pengar på att teckna online

Var smart, tecknasmart
4

Var smart, tecknasmart

Våra kunder säger

Vanliga frågor

Vad borde jag tänka på när jag köper försäkring?

När kan jag byta försäkringsbolag?

Kan ni byta försäkring åt mig?

Vilka försäkringar behöver jag?

Det har inträffat en skada som min försäkring täcker - vad ska jag göra?

ICA Kattförsäkring

Därför ska du välja Ica kattförsäkring

  • Karensfri
  • Fri flytträtt
  • I samarbete med FirstVet får du gratis digitala veterinärbesök online
  • Ger ersättning för tandsjukdomen TR/FORL

Information

Ica kattförsäkring satsar på ett enkelt koncept så att du som kund slipper ställas inför så många val. På gott och ont. Istället för många tilläggsförsäkringar har de bakat in mycket i sin veterinärvård. Ofta vanligt förekommande tillägg som TR/FORL, medicin och MR/CT finns redan i veterinärvården. Ica kattförsäkring har bara en tilläggsförsäkring och det är livförsäkringen.

Ica kattförsäkring har fri flytträtt

Försäkringen är karensfri och börjar därför gälla så snart du tecknat den. Dessutom ingår det fri flytträtt vilket innebär att du kan byta från ett annat bolag till Ica-kattförsäkring utan undantag, även om din katt tidigare varit sjuk eller skadad. Din katt måste dock vara fullt återställd vid bytet.

Har Ica kattförsäkring Karenstid?

Nej, Ica är ett av färre bolag som inte har någon karenstid. Detta är väldigt bra för dig som kund då försäkringen alltså börjar gälla från dag ett. Det är annars vanligt med en karenstid på ca 20 dagar.

Finns det en övre åldersgräns vid tecknandet av Ica kattförsäkring?

Du kan teckna en veterinärvårdsförsäkring från att din katt fyllt 6 veckor, som hos de flesta andra bolag. Ica kattförsäkring har ingen maxålder för tecknandet på sin veterinärvård så du kan alltså teckna denna närsomhelst från att din katt fyllt 6 veckor.

Livförsäkringen kan du teckna från att din id-märkta katt fyllt 6 veckor tills att den fyllt 8 år.

Veterinärvård

Veterinärvården är grunden i din försäkring. Utöver det kan du köpa till olika tilläggsförsäkringar. Ica kattförsäkring har dock endast en tilläggsförsäkring och det är livförsäkringen.Vill du veta mer om olika faror din katt kan råka ut för och hur du kan förebygga detta, läs gärna vår blogg.

Maxersättning

Du kan välja ett försäkringsbelopp på 30 000 kr eller 60 000 som då blir det maximala beloppet du kan få ersättning för per år.

Sänkning

Ica sänker aldrig sitt maxbelopp så detta är inget du behöver oroa dig.

Medicin

Ica kattförsäkring ger ersättning för kostnaden av receptbelagd medicin. Du kan få ersättning upp till det försäkringsbelopp du valt.

Dolda fel

Dolda fel ingår i Ica kattförsäkring och du får ersättning för detta om din katt varit försäkrad sedan före fyra månaders ålder. Katten ska också ha ett veterinärintyg utan anmärkning från 11 och 16 veckors ålder.

Rehabilitering

Rehabilitering för din katt ingår dessvärre inte i Ica kattförsäkring.

TR/FORL

Ica kattförsäkring ger ersättning upp till 6000 kr för den vanligt förekommande tandsjukdomen TR/FORL om din katt varit försäkrad hos Ica sedan före två års ålder.

MR/CT

Behandling av röntgenformerna MR/CT ingår i din försäkring.

Självriskperiod

Självriskperioden är på 130 dagar, under denna perioden behöver du bara betala den fasta självrisken en gång.

Självrisk

Självrisken består av två delar. En fast och en rörlig del. Självrisken är den summan du själv står för om något skulle hända. Den fasta delen behöver du dock bara betala en gång under självriskperioden på 130 dagar.

Ica kattförsäkring erbjuder två val när det kommer till priset på självrisken. Den fasta självrisken ligger på 2000 kr eller 3000 kr. Medans den rörliga ligger på 15% eller 25%. Tänk på att ju högre självrisk du väljer desto billigare blir din månadspremie och vice versa.

Livförsäkring

Livförsäkringen ger dig ersättning om din katt avlider eller måste avlivas innan den fyllt 13 år. En stambokförd katt kan försäkras till 10 000 kr medan en huskatt/bondkatt kan försäkras till 1000 kr.

Från att din katt fyller åtta år sänks livbeloppet med 20% per år. Det sänks dock aldrig under 1000 kr.

Rabatter

Med rabatter kommer du ned i pris. Ica ger bonus för dig som har Ica-kort.

Ica-kortet

Du som har Ica-kort får rabatt på försäkringskostnaden.

Pris för Ica kattförsäkring

Vad priset för din försäkring blir påverkas av många olika faktorer, såsom din katts ålder, ras, var ni bor och vilka självrisker och ersättningsbelopp du väljer. Jämför priset med andra bolag på vår startsida.

Tilläggsförsäkringar

Ica kattförsäkring har endast en tilläggsförsäkring och det är liv. De har istället satsat på att baka in vanliga tilläggsförsäkringar, såsom medicin, MR/CT och tandsjukdomen TR/FORL i sin veterinärvårdsförsäkring.

Liv

Livförsäkringen ger dig ersättning om din katt avlider eller måste avlivas innan den fyllt 13 år.

Övrigt

Allmänna tips som är bra att veta om din katt ger Sveriges Kattklubbars Riksförbund, SVERAK. För dig som är nyfiken och vill veta mer klicka här.

1