Kattförsäkring

Vilken försäkring passar dig?

Kattens födelsedatum Kattens födelsedatum

Kattägarens personnummer Kattägarens personnummer

ex: 1969mmddxxxx

Kattras Kattras

Kattens kön Kattens kön

Välj maxersättningsintervall Välj maxersättningsintervall

Mer information om hur vi behandlar era personuppgifter finner ni här

Gör ett smart val redan idag och spara pengar Genom att jämföra försäkringar!

Du glömmer väl inte att du alltid har 14 dagars ångerrätt när du tecknar smart genom oss.

ICA Kattförsäkring

Därför ska du välja Ica kattförsäkring

  • Karensfri
  • Fri flytträtt
  • I samarbete med FirstVet får du gratis digitala veterinärbesök online
  • Ger ersättning för tandsjukdomen TR/FORL

Information

Ica kattförsäkring satsar på ett enkelt koncept så att du som kund slipper ställas inför så många val. På gott och ont. Istället för många tilläggsförsäkringar har de bakat in mycket i sin veterinärvård. Ofta vanligt förekommande tillägg som TR/FORL, medicin och MR/CT finns redan i veterinärvården. Ica kattförsäkring har bara en tilläggsförsäkring och det är livförsäkringen.

Ica kattförsäkring har fri flytträtt

Försäkringen är karensfri och börjar därför gälla så snart du tecknat den. Dessutom ingår det fri flytträtt vilket innebär att du kan byta från ett annat bolag till Ica-kattförsäkring utan undantag, även om din katt tidigare varit sjuk eller skadad. Din katt måste dock vara fullt återställd vid bytet.

Har Ica kattförsäkring Karenstid?

Nej, Ica är ett av färre bolag som inte har någon karenstid. Detta är väldigt bra för dig som kund då försäkringen alltså börjar gälla från dag ett. Det är annars vanligt med en karenstid på ca 20 dagar.

Finns det en övre åldersgräns vid tecknandet av Ica kattförsäkring?

Du kan teckna en veterinärvårdsförsäkring från att din katt fyllt 6 veckor, som hos de flesta andra bolag. Ica kattförsäkring har ingen maxålder för tecknandet på sin veterinärvård så du kan alltså teckna denna närsomhelst från att din katt fyllt 6 veckor.

Livförsäkringen kan du teckna från att din id-märkta katt fyllt 6 veckor tills att den fyllt 8 år.

Veterinärvård

Veterinärvården är grunden i din försäkring. Utöver det kan du köpa till olika tilläggsförsäkringar. Ica kattförsäkring har dock endast en tilläggsförsäkring och det är livförsäkringen.Vill du veta mer om olika faror din katt kan råka ut för och hur du kan förebygga detta, läs gärna vår blogg.

Maxersättning

Du kan välja ett försäkringsbelopp på 30 000 kr eller 60 000 som då blir det maximala beloppet du kan få ersättning för per år.

Sänkning

Ica sänker aldrig sitt maxbelopp så detta är inget du behöver oroa dig.

Medicin

Ica kattförsäkring ger ersättning för kostnaden av receptbelagd medicin. Du kan få ersättning upp till det försäkringsbelopp du valt.

Dolda fel

Dolda fel ingår i Ica kattförsäkring och du får ersättning för detta om din katt varit försäkrad sedan före fyra månaders ålder. Katten ska också ha ett veterinärintyg utan anmärkning från 11 och 16 veckors ålder.

Rehabilitering

Rehabilitering för din katt ingår dessvärre inte i Ica kattförsäkring.

TR/FORL

Ica kattförsäkring ger ersättning upp till 6000 kr för den vanligt förekommande tandsjukdomen TR/FORL om din katt varit försäkrad hos Ica sedan före två års ålder.

MR/CT

Behandling av röntgenformerna MR/CT ingår i din försäkring.

Självriskperiod

Självriskperioden är på 130 dagar, under denna perioden behöver du bara betala den fasta självrisken en gång.

Självrisk

Självrisken består av två delar. En fast och en rörlig del. Självrisken är den summan du själv står för om något skulle hända. Den fasta delen behöver du dock bara betala en gång under självriskperioden på 130 dagar.

Ica kattförsäkring erbjuder två val när det kommer till priset på självrisken. Den fasta självrisken ligger på 2000 kr eller 3000 kr. Medans den rörliga ligger på 15% eller 25%. Tänk på att ju högre självrisk du väljer desto billigare blir din månadspremie och vice versa.

Livförsäkring

Livförsäkringen ger dig ersättning om din katt avlider eller måste avlivas innan den fyllt 13 år. En stambokförd katt kan försäkras till 10 000 kr medan en huskatt/bondkatt kan försäkras till 1000 kr.

Från att din katt fyller åtta år sänks livbeloppet med 20% per år. Det sänks dock aldrig under 1000 kr.

Rabatter

Med rabatter kommer du ned i pris. Ica ger bonus för dig som har Ica-kort.

Ica-kortet

Du som har Ica-kort får rabatt på försäkringskostnaden.

Pris för Ica kattförsäkring

Vad priset för din försäkring blir påverkas av många olika faktorer, såsom din katts ålder, ras, var ni bor och vilka självrisker och ersättningsbelopp du väljer. Jämför priset med andra bolag på vår startsida.

Tilläggsförsäkringar

Ica kattförsäkring har endast en tilläggsförsäkring och det är liv. De har istället satsat på att baka in vanliga tilläggsförsäkringar, såsom medicin, MR/CT och tandsjukdomen TR/FORL i sin veterinärvårdsförsäkring.

Liv

Livförsäkringen ger dig ersättning om din katt avlider eller måste avlivas innan den fyllt 13 år.

Övrigt

Allmänna tips som är bra att veta om din katt ger Sveriges Kattklubbars Riksförbund, SVERAK. För dig som är nyfiken och vill veta mer klicka här.