Jämför alla försäkringsbolag
Kostnadsfritt
Spara
Vilken Kattförsäkring passar dig? Jämför och spara
Kattförsäkring

Jämför alla Sveriges försäkringar och spara pengar! Våra kunder sparar i snitt 1856 kr/år. Gör ett smart val du också, helt kostnadsfritt!

Kattens födelsedatum

why you should use our site

Vi tyckte helt enkelt att det fanns för få bra jämförelsetjänster som kunde hjälpa dig med försäkringar, elavtal, banktjänster och bredbandsleverantörer.

Jämför alla bolag

Jämför alla bolag

Dålig koll på försäkringsbolag? Inga problem! Med TecknaSmart kan du enkelt jämföra alla olika försäkringsbolag på några få klick - helt kostnadsfritt.

Spara pengar

Spara pengar

Ingen gillar räkningar. Men TecknaSmart hjälper dig att hitta den försäkring som är mest prisvärd och som passar bäst för dig. Så du får mer pengar över till annat.

Pris inom 20 sekunder

Pris inom 20 sekunder

På 20 sekunder hinner man inte göra särskilt mycket. Dricka en klunk kaffe. Ta en selfie. Kolla mailen. Eller jämföra pris på Sveriges alla försäkringsbolag hos TecknaSmart.

Spara i snitt 1856 kr/år

Spara i snitt 1856 kr/år

De som använder sig av TecknaSmart när de letar försäkring sparar i genomsnitt 1856 kronor per år. TecknaSmart är dessutom helt gratis - vad väntar du på?

How it works

Vi tyckte helt enkelt att det fanns för få bra jämförelsetjänster som kunde hjälpa dig med
Ange dina uppgifter
1

Ange dina uppgifter

Jämför olika försäkringar
2

Jämför olika försäkringar

Spara pengar på att teckna online
3

Spara pengar på att teckna online

Var smart, tecknasmart
4

Var smart, tecknasmart

Våra kunder säger

Vanliga frågor

Vad borde jag tänka på när jag köper försäkring?

När kan jag byta försäkringsbolag?

Kan ni byta försäkring åt mig?

Vilka försäkringar behöver jag?

Det har inträffat en skada som min försäkring täcker - vad ska jag göra?

Folksam Kattförsäkring

Därför ska du välja Folksam kattförsäkring

  • Gratis videosamtal med veterinär genom FirstNet
  • 40% rabatt första året vid intecknandet av kattungar
  • Valbar nivå på försäkringen
  • Folksam kattförsäkring sänker inte maxersättningen

Information

Folksam kattförsäkring går att teckna i två olika nivåer, Bas och Stor. Bas har en billigare premie, men ger inte en lika hög och omfattande ersättning som Stor. Folksam andas enkelhet. Det ska vara lätt att välja. Det innebär dock att de har väldigt få tilläggsförsäkringar att välja bland, på gott och ont.

Med Folksam kan du, genom videosamtal, snabbt och kostnadsfritt prata med en veterinär. De har också en generös rabatt om du försäkrar din kattunge innan 1 års ålder.

Har Folksam Karenstid?

Ja, folksam har som de flesta andra bolag karenstid. Folksams karenstid ligger på 20 dagar, det innebär att du under de första 20 dagarna sedan du tecknat försäkring inte får någon ersättning. Det finns dock undantag när karenstiden inte gäller.

Finns det en övre åldersgräns vid tecknandet av Folksam?

Ja, Folksam kattförsäkring har som de flesta andra en övre åldersgräns för när du kan teckna försäkring. Du kan teckna försäkring till din katt från att den fyllt 6 veckor tills den dag som katten fyller 7 år. Det är en låg ålder i jämförelse med andra försäkringsbolag, speciellt då flera inte har någon övre åldersgräns alls. Folksam gör dock undantag om du tar över en äldre katt som tidigare varit försäkrad i Folksam, då är det möjligt att teckna en ny försäkring.

Veterinärvård

Det finns många anledningar att välja Folksam kattförsäkring. Läs på under nedanstående rubriker för att få koll på vad som gäller hos Folksam.

Maxersättning

Du väljer själv vilken paketlösning du vill teckna, Bas eller Stor. Väljer du Bas, som har en billigare premie ingår det en maxersättning på upp till 25 000 kr/år. Paketlösningen Stor ger dig en ersättning på upp till 50 000 kr/år.

Sänkning

Folksam kattförsäkring har samma maxbelopp hela tiden och beloppet sänks inte när din katt blir äldre, som det gör hos många andra bolag.

Medicin

Ersättning för kostnaden av medicin får du för upp till 3000 kr om du tecknar Stor. Tyvärr ingår ingen ersättning för medicin om du väljer att teckna Bas.

Dolda fel

Ersättning för Dolda fel ingår i båda nivåerna, Stor och Bas. Detta innebär att du som uppfödare kan känna dig trygg om ett Dolt fel visar sig hos katten när den kommit till sin nya familj.

Rehabilitering

Om din katt behöver rehabilitering ingår detta upp till 3000 kr hos Folksam, om du tecknar paketlösningen Stor. Paketlösningen Bas ersätter dessvärre ingen rehabilitering.

TR/FORL

Tyvärr ersätter inte Folksam kattförsäkring den vanligt förekommande tandsjukdomen TR/FORL.

MR/CT

Folksam kattförsäkring ersätter kostnaden för MR/CT med upp till 5000 kr om du tecknar Stor. Det ingår dessvärre ingen ersättning för detta om du väljer Bas, deras billigare variant på paketlösning.

Självriskperiod

Folksam kattförsäkring har en självriskperiod på 125 dagar. Det innebär att du endast behöver betala den fasta självrisken en gång under den här perioden.

Självrisk

Självrisken består av en fast och en rörlig del. När det kommer till den fasta självrisken väljer du själv om du vill betala 1800 eller 3000 kr. Tänk på att ju högre självrisk du väljer desto lägre blir din premie. Den rörliga delen är 25% av den totala kostnaden. Vid rovdjur och vildsvinsskador behöver du med Folksam kattförsäkring inte betala någon självrisk alls.

Livförsäkring

Livförsäkring är en mycket vanlig tilläggsförsäkring som ger dig ersättning om din katt avlider innan den hunnit fylla 13 år . Livförsäkringen motsvarar kattens marknadsvärde. Detta värde påverkas av ras, ålder, om katten deltagit i utställningar etc.

När din katt blivit 7 år sänker Folksam kattförsäkring livbeloppet med 20 procent per år. Det sänks dock aldrig mer än under 100 kr.

Rabatter

Kattungerabatt

Folksam kattförsäkring ger dig hela 40 procent rabatt när du tecknar en försäkring på din kattunge innan den fyllt ett år.

Veterinärvårdrabatt

Folksam har flera samarbeten med olika veterinärmottagningar runt om i landet. Väljer du att besöka några av klinikerna som de har samarbeten med får du 300 kr i rabatt på självrisken.

Pris för Folksam kattförsäkring

Gå in på vår startsida, TecknaSmart, för att se priset för Folksam kattförsäkring. Nu är det inte längre krångligt att jämföra försäkringar. Priset på din försäkring varierar beroende på vilken paketlösning du väljer, Bas eller Stor. Andra faktorer som spelar in är vart du bor, kattens ålder, kön och ras.

Tilläggsförsäkringar

Folksam har i jämförelse med andra försäkringsbolag väldigt få tilläggsförsäkringar. Detta gör att det blir mindre val, men också svårare för dig att få en försäkring som är utformad för dig.

Liv

Livförsäkringen ger dig ersättning när din katt avlider innan 13 års ålder.

Kattkullsförsäkring

Du som uppfödare kan teckna en kattkullsförsäkring hos Folksam. Med en kattkullsförsäkring får du ekonomisk trygghet om din katt har Dolda fel och kan känna dig trygg även när katten kommit till sina nya ägare.

Du som vill läsa mer om djurförsäkringar och få allmäna tips till dina djur, rekommenderar vi att besöka vår blogg.

1