Jämför alla försäkringsbolag
Kostnadsfritt
Spara
Vilken Kattförsäkring passar dig? Jämför och spara
Kattförsäkring

Jämför alla Sveriges försäkringar och spara pengar! Våra kunder sparar i snitt 1856 kr/år. Gör ett smart val du också, helt kostnadsfritt!

Kattens födelsedatum

why you should use our site

Vi tyckte helt enkelt att det fanns för få bra jämförelsetjänster som kunde hjälpa dig med försäkringar, elavtal, banktjänster och bredbandsleverantörer.

Jämför alla bolag

Jämför alla bolag

Dålig koll på försäkringsbolag? Inga problem! Med TecknaSmart kan du enkelt jämföra alla olika försäkringsbolag på några få klick - helt kostnadsfritt.

Spara pengar

Spara pengar

Ingen gillar räkningar. Men TecknaSmart hjälper dig att hitta den försäkring som är mest prisvärd och som passar bäst för dig. Så du får mer pengar över till annat.

Pris inom 20 sekunder

Pris inom 20 sekunder

På 20 sekunder hinner man inte göra särskilt mycket. Dricka en klunk kaffe. Ta en selfie. Kolla mailen. Eller jämföra pris på Sveriges alla försäkringsbolag hos TecknaSmart.

Spara i snitt 1856 kr/år

Spara i snitt 1856 kr/år

De som använder sig av TecknaSmart när de letar försäkring sparar i genomsnitt 1856 kronor per år. TecknaSmart är dessutom helt gratis - vad väntar du på?

How it works

Vi tyckte helt enkelt att det fanns för få bra jämförelsetjänster som kunde hjälpa dig med
Ange dina uppgifter
1

Ange dina uppgifter

Jämför olika försäkringar
2

Jämför olika försäkringar

Spara pengar på att teckna online
3

Spara pengar på att teckna online

Var smart, tecknasmart
4

Var smart, tecknasmart

Våra kunder säger

Vanliga frågor

Vad borde jag tänka på när jag köper försäkring?

När kan jag byta försäkringsbolag?

Kan ni byta försäkring åt mig?

Vilka försäkringar behöver jag?

Det har inträffat en skada som min försäkring täcker - vad ska jag göra?

Dina Kattförsäkring

Därför ska du välja Dina kattförsäkring

  • Du får ersättning för MR- och CT-röntgen, upp till 10.000 kronor per år
  • Du får ersättning för rehabilitering, 3000 kr/år.
  • Kattens första kejsarsnitt ingår i din försäkring
  • Dina kattförsäkring ger även ersättning för Medicin och förband, för upp till 5000 kronor per år

Information om Dina kattförsäkring

Dina kattförsäkring har ett enkelt och smidigt koncept så att du som kattägare ska slippa göra för många val. Deras kattförsäkring består av en veterinärförsäkring samt en livförsäkring. De har två tilläggsförsäkringar. En avelsförsäkring för dig som uppfödare och en tandförsäkring. Deras veterinärförsäkring är mycket bred och i den ingår bla. dolda fel och ersättning för medicin och rehabilitering.

Dina försäkringar passar dig som inte vill lägga ner för mycket tid på att pussla ihop en egen försäkring med diverse olika tilläggsförsäkringar.

Har Dina försäkringar Karenstid?

Dina försäkringar har 20 dagar i karenstid, vilket ligger i nivå med de flesta andra bolag. Det innebär att du under de första 20 dagarna efter att du tecknat din försäkring inte kommer att få någon ersättning vid sjukdomar. Karenstiden för Dina kattförsäkring gäller även vid en utvidgning av försäkringsskyddet.

I vissa fall kan du undkomma karenstiden. Vid skada genom yttre våld gäller nämligen inte karensen. Du kan även undkomma den om kattungen försäkras före 5 månaders ålder, inom 10 dagar från att du köpt den och om du även har ett veterinärintyg som är max 7 dagar gammalt.

Finns det en övre åldersgräns vid tecknandet av Dina försäkringar?

Ja, här gäller liknande som hos de flesta andra försäkringsbolag. Dina försäkringar har en övre åldersgräns på 7 år. Du kan alltså teckna försäkring från att din katt fyllt 6 veckor fram till att den är 7 år. Veterinärförsäkringen gäller sedan livet ut för din katt, om du tecknar den i tid.

Livförsäkringen däremot upphör att gälla då katten uppnått elva års ålder. Livförsäkringen är en tilläggsförsäkring och hos Dina kattförsäkring och ger den ersättning om din katt avlider innan den fyllt 11 år.

Veterinärvård

Det finns många anledningar att välja Dina kattförsäkring. Läs på under nedanstående rubriker för att få koll på vad som gäller hos Dina försäkringar.

Maxersättning

Du kan välja mellan två nivåer på maxersättningen, 30 000 kr eller 60 000 kr per år.

Sänkning

Dina försäkringar sänker maxersättningen med 5000 kr per år från att din katt fyller åtta år. beloppet sänks dock inte under 15 000 kr.

Medicin

Ersättning för Medicin och förband ingår alltid hos Dina kattförsäkring upp till 5000 kronor per år. Du kommer behöva visa upp ett veterinärintyg för att få ut din ersättning.

Dolda fel

Ersättning för dolda fel ingår i Dina kattförsäkring, om din katt har varit försäkrad oavbrutet sedan före fyra månaders ålder.

Rehabilitering

Du kan få ersättning för rehabilitering för upp till 3000 kr/år.

TR/FORL

TR/FORL är en vanlig tandsjukdom. Ersättning för denna sjukdom ingår dessvärre inte i veterinärförsäkringen, men du kan köpa till en tilläggsförsäkring som täcker detta.

MR/CT

MR- och CT-röntgen ingår i Dina kattförsäkring och ersätter upp till 10.000 kronor per år.

Självriskperiod

Självriskperioden hos Dina försäkringar är 4 månader lång.

Självrisk

Självrisken är den delen du själv står för om din katt råkar ut för någonting. Det finns en fast och en rörlig självrisk. Den fasta självrisken betalar du bara en gång per självriskperiod. Grundsjälvrisken hos Dina kattförsäkring är alltid 2000 kr och den rörliga självrisken är 20% av kostnaden hos veterinären. Du kan alltså inte välja bland olika nivåer här som hos en del andra bolag.

Livförsäkring

Livförsäkringen för din katt går att teckna från 6 veckors ålder upp till att den fyller 6 år. Den upphör att gälla när katten når elva års ålder. Livbeloppet sänks inte utan ger samma ersättning tills dess att det upphör. Hos flera andra bolag sänks livbeloppet när katten når en viss ålder, men det gör det alltså inte hos Dina kattförsäkring.

Livbeloppet baseras på kattens marknadsvärde, detta påverkas av exempelvis Inköpspris, ras och ålder. Andra faktorer som påverkar din katts marknadsvärde är om du ställt ut din katt eller om den deltagit i olika tävlingar.

Pris för Dina kattförsäkring

Du kan jämföra priset för Dina kattförsäkring på vår startsida. Vad priset för din kattförsäkring blir påverkas av olika faktorer, såsom var du bor, kattens ras, ålder, vald självrisk, vald ersättningsnivå, valda tilläggsförsäkringar mm. Premien baseras också på kattens kön. Hankatter är något dyrare att försäkra och har en högre premie än honkatter. För dig som vill lära dig mer om hur du kan spara pengar på din försäkring, rekommenderar vi att läsa denna artikel.

Tilläggsförsäkringar

Liv

Livförsäkringen är kanske den vanligaste tilläggsförsäkringen och ger ersättning om din katt dör innan den fyllt 11 år.

TR / FORL

Denna tilläggsförsäkring ger ersättning vid den vanligt förekommande tandsjukdomen, TR/FORL.

Avel

I denna tilläggsförsäkring får du som kattuppfödare en liv-och veterinärförsäkring för dina kattungar, från att de är 30 dagar gammal tills att de levereras till sin nya ägare. Det ingår också en dolda fel-försäkring, så att du kan få ersättning om det skulle visa sig att katten har ett dolt fel när den ankommit till sin nya familj. Enligt konsumentlagen är det annars du som blir skyldig att stå för ersättningen för eventuella kostnader för detta. Men med den här försäkringen kan du alltså känna dig trygg. Det ingår också ett extra kejsarsnitt och du som uppfödare ges 30% rabatt på dina kattförsäkringar.

1