Jämför alla försäkringsbolag
Kostnadsfritt
Spara
Vilken Kattförsäkring passar dig? Jämför och spara
Kattförsäkring

Jämför alla Sveriges försäkringar och spara pengar! Våra kunder sparar i snitt 1856 kr/år. Gör ett smart val du också, helt kostnadsfritt!

Kattens födelsedatum

why you should use our site

Vi tyckte helt enkelt att det fanns för få bra jämförelsetjänster som kunde hjälpa dig med försäkringar, elavtal, banktjänster och bredbandsleverantörer.

Jämför alla bolag

Jämför alla bolag

Dålig koll på försäkringsbolag? Inga problem! Med TecknaSmart kan du enkelt jämföra alla olika försäkringsbolag på några få klick - helt kostnadsfritt.

Spara pengar

Spara pengar

Ingen gillar räkningar. Men TecknaSmart hjälper dig att hitta den försäkring som är mest prisvärd och som passar bäst för dig. Så du får mer pengar över till annat.

Pris inom 20 sekunder

Pris inom 20 sekunder

På 20 sekunder hinner man inte göra särskilt mycket. Dricka en klunk kaffe. Ta en selfie. Kolla mailen. Eller jämföra pris på Sveriges alla försäkringsbolag hos TecknaSmart.

Spara i snitt 1856 kr/år

Spara i snitt 1856 kr/år

De som använder sig av TecknaSmart när de letar försäkring sparar i genomsnitt 1856 kronor per år. TecknaSmart är dessutom helt gratis - vad väntar du på?

How it works

Vi tyckte helt enkelt att det fanns för få bra jämförelsetjänster som kunde hjälpa dig med
Ange dina uppgifter
1

Ange dina uppgifter

Jämför olika försäkringar
2

Jämför olika försäkringar

Spara pengar på att teckna online
3

Spara pengar på att teckna online

Var smart, tecknasmart
4

Var smart, tecknasmart

Våra kunder säger

Vanliga frågor

Vad borde jag tänka på när jag köper försäkring?

När kan jag byta försäkringsbolag?

Kan ni byta försäkring åt mig?

Vilka försäkringar behöver jag?

Det har inträffat en skada som min försäkring täcker - vad ska jag göra?

Agria Kattförsäkring

Därför ska du välja Agria kattförsäkring

  • Agria försäkrar alla katter, oavsett ålder.
  • De erbjuder Sveriges högsta ersättningsbelopp på upp till 120 000 kr.
  • Rehabilitering och medicin ingår alltid i agria kattförsäkring.
  • Gratis videosamtal med veterinär.

Information

Hos Agria kan du teckna veterinärförsäkring åt din katt även om din katt är lite äldre. Andra bolag kan ha en så kallad maxålder. Har din katt då uppnått maxåldern kan du inte teckna försäkring, men en sådan har alltså inte Agria.

Agria erbjuder Sveriges högsta ersättningsbelopp och erbjuder ett långt högre belopp än andra bolag. Du får själv välja bland olika nivåer när du tecknar Agria kattförsäkring och väljer därför själv ungefär vad premien kommer att bli. Ju högre maxbelopp och ju mer tillägg, desto dyrare premie.

Rehabilitering och medicin ingår i alla basförsäkringar och du erbjuds även gratis videosamtal till veterinär i mobilen.

Har Agria Karenstid?

Ja, Agria har som de flesta andra bolag karenstid. Deras Karenstid ligger på 20 dagar, det innebär att du under de första 20 dagarna efter att du tecknat din försäkring inte kommer att få någon ersättning vid sjukdomar.

I vissa fall kan du slippa karenstiden. Om din katt råkar ut för en plötslig skada orsakad av yttre våld gäller försäkringen direkt, utan karens. Även för kattungar som försäkras före 16 veckors ålder, max 10 dagar från leveransen och som har ett veterinärintyg, görs det undantag för med karenstiden.

Finns det en övre åldersgräns vid tecknandet av Agria kattförsäkring?

Som tidigare benämnt har Agria ingen övre åldersgräns vid tecknandet av Agria kattförsäkring, utan det går bra att teckna veterinärförsäkring när som. Din kattunge måste dock ha fyllt 6 veckor innan det går att teckna en veterinärförsäkring.

Ska du däremot teckna en livförsäkring är maxåldern 5 år. Bra att veta är också att livförsäkringen slutar att gälla från att din katt fyller 13 år. Livförsäkringen är en tilläggsförsäkring och hos Agria ger den ersättning om din katt avlider innan den fyllt 13 år.

Veterinärvård

Det finns många anledningar att välja Agria kattförsäkring. Läs på under nedanstående rubriker för att få koll på vad som gäller hos Agria.

Maxersättning

Om du tecknar Agria kattförsäkring har du möjlighet att få sveriges högsta maxersättning. Du väljer själv, mellan 3 olika nivåer, hur hög maxersättning du vill ha. Beroende på vad du betalar i premie kan du välja mellan 30 000, 60 000 eller 120 000 kr/år, det sista alternativet är det högsta på marknaden.

Sänkning

Många bolag sänker maxersättningen i takt med att din katt blir äldre och risken för sjukdomar ökar. Agria är ett av färre bolag som har kvar samma maxersättning utan att sänka den.

Medicin

Ersättning för medicin ingår alltid i Agria kattförsäkring, upp till en viss summa.

Dolda fel

Om du är uppfödare kan du teckna en dolda fel försäkring. Den här tilläggsförsäkringen gäller i drygt tre år men måste tecknas när katten är mellan 7-12 veckor.

Rehabilitering

Rehabilitering ingår alltid upp till en viss summa, oftast upp till 6000 kr.

TR/FORL

Ersättning för tandsjukdomen TR/FORL ingår dessvärre inte i försäkringen. Däremot kan du köpa en tilläggsförsäkring som täcker detta.

MR/CT

Den här typen av strålning ingår i din försäkring, men du måste kontakta Agria innan undersökning för ett godkännande.

Självriskperiod

Agrias självriskperiod är 135 dagar lång.

Självrisk

Självrisken är den delen du själv står för om din katt råkar ut för någonting. Det finns en fast och en rörlig självrisk. Den fasta självrisken betalar du bara en gång per självriskperiod. Agria har olika upplägg och nivåer så att du som kund ska kunna välja det som passar dig bäst. När du jämför kattförsäkring genom TecknaSmart, får du upp dessa olika alternativ att välja bland.

Livförsäkring

Livförsäkringen går att teckna så snart din katt fyllt 6 veckor tills dess att hen fyller 5 år. Livförsäkringen slutar att gälla när din katt fyller 13 år och livbeloppet sänks med 20% varje år från att katten fyllt 8 år.

Livbeloppet baseras på kattens marknadsvärde. Ofta är det detsamma som vad du köpte katten för. Har din katt deltagit i olika tävlingar eller utställningar kan värdet öka, så var noga med att meddela Agria om detta. Precis som att din katt kan gå upp i marknadsvärde kan den också gå ned i marknadsvärde, Agria förbehåller sig då rätten att sänka livbeloppet.

Rabatter

Agria är inte det billigaste alternativet men genom att kombinera olika rabatter går det att komma ner i pris. Agria erbjuder följande rabatter till Agria kattförsäkring:

Webbrabatt

Du får 10% rabatt första året om du tecknar via Webben.

Kattungerabatt

Om du försäkrar din katt innan den fyllt 4 månader får du hela 30% i rabatt för försäkringen det första året.

Huskatt

10% rabatt får du om du ID-märker din bondkatt/huskatt.

Samlingsrabatt

Har du tre eller flera katter försäkrade hos Agria får du mängdrabatt.

Uppfödarrabatt

Är du uppfödare och har ett registrerat kennelnamn kan du teckna ett uppfödaravtal, då får du rabatt från första katten.

Kattklubb

Agria ger dig 10% rabatt om du är med i SVERAK - Sveriges Kattklubbars Riksförbund. Det finns även andra kattklubbar som ger dig rabatt för att teckna Agria kattförsäkring.

Självriskbonus

Du kan få ersättning för de år som din katt har varit skadefri. Ju fler år som katten varit skadefri, desto mer ersättning får du om det händer något. Efter två år är den ersättningen 300 kr och sedan ökar summan per år som katten håller sig frisk och inte behöver vård. Du kan maximalt få ut 900 kr i självriskbonus.

Pris för Agria kattförsäkring

Du kan jämföra priset för Agria kattförsäkring på vår sida, TecknaSmart. Priset påverkas av olika faktorer som kattens ras, ålder, kön, vald ersättningsnivå, vald självrisk, valda tilläggsförsäkringar mm.

Tilläggsförsäkringar

Agria kattförsäkring har ett brett utbud av tilläggsförsäkringar för dig som vill känna dig extra trygg.

Liv

Livförsäkringen är kanske den mest tecknade tilläggsförsäkringen. Den ger ersättning om din katt avlider innan en viss ålder.

TR / FORL

Denna tilläggsförsäkring ger ersättning, upp till 8000 kr per år, för behandling av tandsjukdomen TR/FORL

Medicin

Denna tilläggsförsäkring ersätter ytterligare 6000 kr för receptbelagda mediciner.

Agria Trygghet

Med Agria trygghetsförsäkring får du ersättning för vistelse på kattpensionat om du själv blir sjuk eller skadad. Försäkringen ersätter också kostnader vid avbruten eller avbokad resa om din katt blir sjuk och du behöver ta hand om den.

Avelsförsäkringar

Den här tilläggsförsäkringen riktar sig till dig som är uppfödare. Försäkringen ersätter dolda fel, fertilitetsutredning, ett extra kejsarsnitt och veterinärvård för kattkullen från födsel.

Dolda felförsäkring

Dolda fel-försäkringen är till för att du som uppfödare ska kunna känna dig trygg även när katten har hittat en ny ägare. Tilläggsförsäkringen ersätter upp till 20 000 kr om det framkommer att kattungen har något dolt fel.

Agria kortet

Agria erbjuder dig som Agriakund ett betalkort med flera olika erbjudanden och förmåner.

Lägre självrisk

Med Agriakortet får du 300 kr rabatt på den fasta självrisken.

Erbjudanden

Agria samarbetar med ett flertal företag som ger dig som kortägare flera erbjudanden. Genom Agria kortet får du:

  • 5 procent rabatt på allt foder i butik hos AniCura.
  • 25 procent rabatt på grundvaccination för katt (kattpest och kattsnuva) upp till 15 månaders ålder
  • Rabatt på hotellvistelser på Nordic Choise Hotels och Wången
  • 5 procent rabatt på stallströ hos RS Mustang®
  • 5 procent rabatt på resebokning när du bokar av Equi Tours
  • Rabatt vid hyra av hästlastbil hos Renteo och torstensons

Delbetalningar

Agriakortet ger dig chans att dela upp betalningen och betala tillbaka under den tid som passar dig, upp till 24 månader. Du betalar tillbaka räntefritt upp till 12 månader.

1