Jämför alla försäkringsbolag
Kostnadsfritt
Spara
Vilken Hundförsäkring passar dig? Jämför och spara
Hundförsäkring

Jämför alla Sveriges försäkringar och spara pengar! Våra kunder sparar i snitt 1856 kr/år. Gör ett smart val du också, helt kostnadsfritt!

Hundens kön

Information collected villkor. Mer info

why you should use our site

Vi tyckte helt enkelt att det fanns för få bra jämförelsetjänster som kunde hjälpa dig med försäkringar, elavtal, banktjänster och bredbandsleverantörer.

Jämför alla bolag

Jämför alla bolag

Dålig koll på försäkringsbolag? Inga problem! Med TecknaSmart kan du enkelt jämföra alla olika försäkringsbolag på några få klick - helt kostnadsfritt.

Spara pengar

Spara pengar

Ingen gillar räkningar. Men TecknaSmart hjälper dig att hitta den försäkring som är mest prisvärd och som passar bäst för dig. Så du får mer pengar över till annat.

Pris inom 20 sekunder

Pris inom 20 sekunder

På 20 sekunder hinner man inte göra särskilt mycket. Dricka en klunk kaffe. Ta en selfie. Kolla mailen. Eller jämföra pris på Sveriges alla försäkringsbolag hos TecknaSmart.

Spara i snitt 1856 kr/år

Spara i snitt 1856 kr/år

De som använder sig av TecknaSmart när de letar försäkring sparar i genomsnitt 1856 kronor per år. TecknaSmart är dessutom helt gratis - vad väntar du på?

How it works

Vi tyckte helt enkelt att det fanns för få bra jämförelsetjänster som kunde hjälpa dig med
Ange dina uppgifter
1

Ange dina uppgifter

Jämför olika försäkringar
2

Jämför olika försäkringar

Spara pengar på att teckna online
3

Spara pengar på att teckna online

Var smart, tecknasmart
4

Var smart, tecknasmart

Våra kunder säger

Vanliga frågor

Vad borde jag tänka på när jag köper försäkring?

När kan jag byta försäkringsbolag?

Kan ni byta försäkring åt mig?

Vilka försäkringar behöver jag?

Det har inträffat en skada som min försäkring täcker - vad ska jag göra?

Sveland Hundförsäkring

Varför ska du välja Sveland?

 • Du kan välja mellan tre olika försäkringsnivåer
 • Du får upp till 100 000 kronor i ersättning med Sveland Maximal
 • Du får ingen sänkning av livbeloppet med Sveland Maximal

Information om hundförsäkringar hos Sveland

Försäkringsbolaget Sveland erbjuder en blandad kompott av försäkringar. I grunden ligger två stycken olika: Favorit och Sveland Maximal.

Väljer du Favorit kan du anpassa ersättningsnivå och självrisk efter dina egna preferenser. Och det som du känner att denna försäkring saknar, kan du själv välja till i form av tilläggsförsäkringar. Detta gör att du kan få den försäkring som är bäst för dig och din hund, utan att behöva anpassa er till ett fast system.

Sveland Maximal är en försäkringslösning som har fått bra betyg i flera oberoende undersökningar. Den har ett högt ersättningsbelopp det ingår även exempelvis rehabilitering och medicin.

Karenstid

Sveland är ett av många försäkringsbolag som kör med karenstid. Vill du undvika denna måste du teckna en försäkring för din hund hos dem senast tio dagar efter att du får hem den. Valpen får då inte vara mer än fyra månader gammal. Vid överlämnandet ska det också ha funnits ett veterinärintyg som max varit utfärdat en vecka innan. Detta för att garantera att hunden är frisk.

Ålder

När det gäller ålder så följer Sveland samma mönster som de flesta andra försäkringsbolag. Du kan med andra ord teckna en försäkring för din hund först efter att den har blivit sex veckor. Därefter kan en veterinärvårdsförsäkring skaffas fram till och med att din hund fyller sex år.

Denna gräns gäller också för livförsäkring. Den upphör efter att hunden är någonstans mellan åtta och tio år, beroende på vilken ras den är av.

Sveland erbjuder istället en försäkring som heter Sveland Olycksfall. Den ger endast ersättning vid just olyckor, men är ett komplement som gör att du kan försäkra din äldre hund – dock med mindre täckande skydd. Om du hellre vill känna dig trygg i att din hund är fullt försäkrad hela livet, så bör du välja ett annat försäkringsbolag. Det finns sådana som inte har någon övre gräns på ålder och dessa är då bättre för er.

Veterinärvård

Om du är ute efter ett starkt ekonomiskt skydd är Sveland Maximal det bästa alternativet. Ändå är Favorit det mest populära paketet hos Sveland. Så här ser de olika varianterna ut:

Maxersättning

 • Favorit. Kan väljas med maximal ersättningsnivå på 20 000, 40 000 eller 60 000 kronor. Den lägsta nivån ligger i botten om man ser till andra försäkringsbolag. Denna typ av ersättning ger en lägre premie, men desto sämre skydd den dag du och din hund verkligen behöver hjälp.
 • Maximal. Med denna lösning får du istället upp till 100 000 kronor i ersättning – det är näst bäst på marknaden!

Sänkning

 • Favorit. Maxbeloppet ändras aldrig
 • Maximal. När din hund fyller tio år sänks maxbeloppet till 60 000 kronor istället.

Medicin

 • Favorit. Med Favorit kan du få kompensation för det förband och annat material som hunden får under behandling hos veterinär.
 • Maximal. Med Maximal får du betalt för upp till 75 procent av kostnad för medicin. Förutom ersättning för det som redan ingår i Favorit, så kan även kompensation för ordinerad medicin erläggas på upp till 5000 kronor per år.

Kastration och sterilisering

Här är det enskilda diagnoser som styr. För att få reda på vad som gäller rekommenderar vi att du hör med Sveland innan din hund genomgår ett ingrepp. På så vis säkerställer du att det sponsras genom försäkringen.

MR/CT

 • Favorit. Favorit ersätter vanligtvis 50 procent av den totala kostnaden. I praktiken innebär det att du kan få kompensation för MR, CT och scintigrafi på upp till 5000 kronor per år.
 • Maximal. Maximal ger ersättning – om en veterinär tycker att en sådan undersökning krävs för att kunna ställa en ordentlig diagnos.

Rehabilitering

 • Favorit. Ingen ersättning ingår för rehabilitering.
 • Maximal. Med Maximal kan du få ersättning för rehabilitering på upp till 5000 kronor per år.

Dolda fel

Ersättning för dolda fel ges oavsett vilket försäkringspaket som du har – om din hund har varit försäkrad hos Sveland oavbrutet sedan den var en liten valp (max fyra månader gammal). Här behöver du också kunna uppvisa ett veterinärintyg som styrker att hunden då var helt frisk. Detta intyg ska då ha varit max en vecka gammalt.

Avlivning

 • Favorit. Här ingår ingen egentligen ersättning. Visst undantag kan göras för obduktion om Sveland kräver en sådan.
 • Maximal. Sveland lämnar ersättning på upp till 1500 kronor för avlivning och kremering.

Livförsäkring

Favorit

Med denna paketlösning kan du välja självrisk fritt. Som lägst kan du ha 1600 kronor i fast avgift och en rörlig avgift på 15 procent. Detta är lågt jämfört med andra aktörer på marknaden. Vill du hellre ha en högre självrisk kan du välja 2500 kronor som fast självrisk och 25 procent som rörlig självrisk.

Kom ihåg att du kan påverka din premie med dessa val. En hög självrisk genererar en lägre premie och vice versa.

Maximal

Maximal har en fast självrisk på 2500 kronor och en rörlig på 25 procent. Dessa kan du inte påverka.

Självrisk

Här är det du som styr, oberoende av vilken paketlösning som du har för din hundförsäkring. Den lägsta fasta självrisken ligger på 1800 kronor och den lägsta rörliga avgiften ligger på 20 procent. Vill du hellre ha en hög självrisk ligger den högsta fasta på 3000 kronor och den högsta rörliga på 20 procent.

Svelands självriskperiod är på 125 dagar. Då behöver du bara betala en fast självrisk om din hund skulle behöva veterinärvård fler gånger under denna tid. Detta är en ganska vanlig självriskperiod, men bättre villkor går att hitta hos andra försäkringsbolag.

Pris

Att ta få en prisoffert tar inte lång tid alls. Via hemsidan kan du enkelt fylla i din hunds ras, födelsedata, kön och om det är exempelvis en jakthund, ledhund eller sällskapshund. Sveland lämnar en del rabatter som kan påverka ditt pris:

Unghund

Om du tecknar försäkringen innan din hund har fyllt fyra månader kan du få upp emot 40 procents rabatt på premien för det första året. Och inte nog med det, då ingår även försäkringstillägget Rehabilitering. Samma gäller om du försäkrar en unghund innan den har hunnit fylla 16 månader. Enda skillnaden då är att rabatten minskar till 20 procent.

Skadefria år

Varje skadefritt år bär med sig en rabatt på 5 procent. Som max kan du samla på dig 20 procents rabatt, vilket innebär att du får en femtedel av priset på premien borträknat.

Webbrabatt

Som tack för att du tecknar din försäkring via webben får du 10 procents rabatt första året.

Tilläggsförsäkringar

Medicin

Det här tillägget kan adderas till Favorit och då får du 75 procent av kostnaden betald. För denna ersättning finns det ett tak på 3000 kronor.

Rehabilitering

Det här tillägget kan adderas till Favorit och ger dig max 3000 kronor i ersättning för rehabilitering efter sjukdom eller skada under ett års tid.

Sveland Hund Special

Det här tillägget är en specialförsäkring som ger ett ganska dåligt ekonomiskt skydd. Om du väljer denna variant får du vara införstådd med att ersättningsnivåerna och tillfällena som försäkringen täcker är reflekterade i priset.

Hund Olycksfall

Det här tillägget gäller endast för olyckor. Om din hund exempelvis råkar bli biten av en orm, blir förgiftad eller påkörd, så är det detta tillägg som ger dig ersättning. Den är billig, men ska inte misstas för en veterinärvårdsförsäkring. Sistnämnda är mycket mer omfattande och är en viktig grundförsäkring för alla hundar.

Personolycksfall

Det här tillägget ger ersättning vid tillfällen då du har haft din hund hos någon annan person, exempelvis en hundvakt, och denna blir skadad av hunden.

Jägarhund

Det här tillägget är ett bra komplement för en jakthund.

Kennel

Välj med fördel detta tillägg om du driver – eller har planer på att börja driva – en kennel.

Flock

Har du fler hundar kan denna tilläggsförsäkring vara en god idé.

Säljansvarsskydd

Om du föder upp hundar på exempelvis en kennel täcker denna försäkring eventuella Dolda fel som dina valpar kan uppvisa senare i deras liv.

1