Jämför alla försäkringsbolag
Kostnadsfritt
Spara
Vilken Hundförsäkring passar dig? Jämför och spara
Hundförsäkring

Jämför alla Sveriges försäkringar och spara pengar! Våra kunder sparar i snitt 1856 kr/år. Gör ett smart val du också, helt kostnadsfritt!

Hundens kön

Information collected villkor. Mer info

why you should use our site

Vi tyckte helt enkelt att det fanns för få bra jämförelsetjänster som kunde hjälpa dig med försäkringar, elavtal, banktjänster och bredbandsleverantörer.

Jämför alla bolag

Jämför alla bolag

Dålig koll på försäkringsbolag? Inga problem! Med TecknaSmart kan du enkelt jämföra alla olika försäkringsbolag på några få klick - helt kostnadsfritt.

Spara pengar

Spara pengar

Ingen gillar räkningar. Men TecknaSmart hjälper dig att hitta den försäkring som är mest prisvärd och som passar bäst för dig. Så du får mer pengar över till annat.

Pris inom 20 sekunder

Pris inom 20 sekunder

På 20 sekunder hinner man inte göra särskilt mycket. Dricka en klunk kaffe. Ta en selfie. Kolla mailen. Eller jämföra pris på Sveriges alla försäkringsbolag hos TecknaSmart.

Spara i snitt 1856 kr/år

Spara i snitt 1856 kr/år

De som använder sig av TecknaSmart när de letar försäkring sparar i genomsnitt 1856 kronor per år. TecknaSmart är dessutom helt gratis - vad väntar du på?

How it works

Vi tyckte helt enkelt att det fanns för få bra jämförelsetjänster som kunde hjälpa dig med
Ange dina uppgifter
1

Ange dina uppgifter

Jämför olika försäkringar
2

Jämför olika försäkringar

Spara pengar på att teckna online
3

Spara pengar på att teckna online

Var smart, tecknasmart
4

Var smart, tecknasmart

Våra kunder säger

Vanliga frågor

Vad borde jag tänka på när jag köper försäkring?

När kan jag byta försäkringsbolag?

Kan ni byta försäkring åt mig?

Vilka försäkringar behöver jag?

Det har inträffat en skada som min försäkring täcker - vad ska jag göra?

Svedea Hundförsäkring

Varför ska du välja Svedea?

  • Enligt Råd & Rön är det här den billigaste hundförsäkringen
  • Erbjuder landets mest extensiva rehabiliteringsersättning
  • Erbjuder flertalet tilläggsförsäkringar
  • Erbjuder livförsäkring upp till tolv år
  • Erbjuder ett fast veterinärvårdsbelopp som inte sänks

Information om hundförsäkringar hos Svedea

Svedea är ett försäkringsbolag som kännetecknas av en otrolig flexibilitet, både gällande utbud och priser. Förutom veterinärvårdsförsäkring, kan du också välja mellan olika tilläggsförsäkringar. Till skillnad mot många andra försäkringsbolag finns till exempel en speciell reseförsäkring och en mycket fördelaktig rehabiliteringsförsäkring.

Via Svedea har du även förmånen att kunna komma i kontakt med en veterinär via deras samarbetsparnet First Vet. När du undrar över något som kanske inte kräver att du tar din hund direkt till en veterinärklinik, är detta otroligt värdefullt.

Än värdefullare är det att Svedea inte har någon övre åldersgräns för att få teckna veterinärvårdsförsäkring. Du tillåts också att välja själv när det kommer till maxersättning och självrisknivå. På så vis kan du påverka din premie på det sätt som du föredrar. Till pluskontot räknas också en hel del rabatter som går att få.

Något som drar ner helhetsintrycket av Svedea är deras livförsäkring. Denna måste tecknas innan hunden har fyllt cirka fyra år och tyvärr sänks ersättningsnivå på den med 20 procent varje år efter det att din hund har uppnått en särskild ålder.

Karenstid

Här sticker Svedea ut. De är nämligen det enda försäkringsbolaget som inte lägger på någon karenstid. I praktiken, för dig som hundägare, innebär detta att du kan slappna av eftersom att din hund är ordentligt försäkrad redan från första dagen. Vi kan inte annat än applådera detta.

Ålder

Precis som hos andra försäkringsbolag, kan du först teckna en försäkring till din hund först när den har blivit sex veckor gammal. Men här tar likheterna slut. Till skillnad mot andra försäkringsbolag, så applicerar Svedea ingen övre åldersgräns när det gäller deras hundförsäkringar.

När det kommer till livförsäkringen finns det dessutom två saker som kan vara bra att känna till:

  • Den kan endast tecknas fram till att hunden har blivit cirka fyra år.
  • Den slutar att gälla vid antingen åtta, tio eller tolv års ålder beroende på vilken ras din hund är av.

Veterinärvård

Här vill vi återigen påminna om Svedeas samarbete med First Vet. När det gäller smärre problem kan du med fördel ta dessa via videokonferens med legitimerad djurvårdare. Du har rätt till tre sådana konsultationer på ett år och på så vis kan du snabbt få hjälpt samt undvika kostsamma besök hos veterinären. Om du ändå behöver besöka en klinik med din hund är det detta som gäller:

Maxersättning

    Här kan du välja mellan tre olika nivåer (25 000, 50 000 eller 75 000 kronor).

Sänkning

Gällande detta kan vara lugn. Det sker ingen sänkning av ersättningsbeloppet under tiden som du har din hund försäkrad.

Medicin

Om en veterinär anser att din hund är i behov av medicin på recept, kan du få ersättning för detta. Den är då inte kostnadsbegränsad på något vis.

Kastration och sterilisering

Ibland kan du få ersättning för denna typ av ingrepp, men det kan vara bra att kolla upp innan du planerar att låta din hund genomgå ett sådant.

MR/CT

Ersättning för MR/CT brukar ges om en veterinär har bedömt att denna form av undersökning behövs för att kunna hjälpa ditt djur.

Rehabilitering

Om du vill kunna ge din hund rehabilitering efter exempelvis en skada, så behöver du teckna tilläggsförsäkring för detta och välja vilken nivå du vill att den ska ligga på. Med försäkringsalternativet XL har du ”marknadens mest omfattande rehabiliteringsförsäkring” enligt Svedea själva.

Dolda fel

Ersättning för dolda fel ges – om din hund har varit försäkrad hos Svedea oavbrutet sedan den var en liten valp (max fyra månader gammal). Här behöver du också kunna uppvisa ett veterinärintyg som styrker att hunden då var helt frisk. Denna undersökningen ska ha varit gjord när valpen var mellan sju och tolv veckor gammal.

Avlivning

Om en veterinär anser att din hund behöver avlivas går det att få en ersättning på 1000 kronor.

Livförsäkring

En livförsäkring hos Svedea kan tecknas från och med att valpen är sex veckor gammal och fram till den är cirka fyra år gammal. Beroende på vilken ras den är av, håller den därefter tills det att hunden fyllt antingen åtta, tio eller tolv år.

Det är även hundens ras som styr när ersättningen börjar att sänkas med 20 procent. Efter att den blivit fem, sju eller nio år gammal korrigeras ersättningsnivån varje år. Som minst kan du få 5000 kronor från din hunds livförsäkring. När sänkningarna får beloppet att krypa under 5000 kronor, så upphör livförsäkringen per automatik.

I regel har andra försäkringsbolag bättre villkor när det gäller livförsäkring. Till exempel är åldersgränsen som Svedea har på dessa försäkringar något under standard. I viss mån kompenserar Svedea upp detta genom att erbjuda ersättning upp till tolv års ålder.

Självrisk

Som lägst kan du ha en fast självrisk på 1500 kronor och en rörlig självrisk på 15 procent. Åt andra hållet, ligger den högsta fasta självrisken på 4500 kronor och den högsta rörliga självrisken på 25 procent. Jämfört med många andra försäkringsbolag har Svedea många alternativ som rör sig mellan en låg och hög nivå, vilket är bra för dig som kund eftersom att du då kan påverka din premie åt det håll som du önskar.

Sett till självriskperioden ligger Svedea någonstans i mitten om man tittar på andra försäkringsbolag och deras policys. Med 130 dagars självriskperiod är Svedea varken bäst eller sämst.

Pris

Priset på Svedeas hundförsäkring baseras på olika saker. För att få veta vad just din skulle kosta behöver du fylla i ålder och ras på hunden, om den är kastrerad eller inte och annan viktig information. Du kan också få ett antal rabatter:

Valprabatt

Om du försäkrar valpen innan den har fyllt fyra år får du 30 procents rabatt.

Uppfödarrabatt

Om du är en uppfödare får du normal 30 procents rabatt redan från första hunden som registreras.

Mängdrabatt

Om du tecknar försäkring för tre eller fler hundar får du 10 – 20 procents rabatt.

Kastreringsrabatt

Om din hund är kastrerad får du 10 procents rabatt.

Kompetensrabatt

Om du är veterinär eller jobbar som djurvårdare får du 20 procents rabatt.

Enligt Råd & Röns jämförelse på försäkringar för några av Sveriges vanligaste hundraser år 2017, var Svedea billigast på flest punkter. Detta tyder på att Svedea är ett bra alternativ för dig som vill ha en prisvärd försäkring.

Tilläggsförsäkringar

Livförsäkring

Den här försäkringen ger dig kompensation om din hund avlider eller behöver avlivas. Gäller även vid situationer när den blir stulen eller springer bort.

Rehab

Den här försäkringen går att väljas i två storlekar. Rehab XL är ”marknadens mest omfattande rehabiliteringsförsäkring” enligt Svedea själva. Väljer du en rehabiliteringsförsäkring som tillägg kan du få ersättning om din hund behöver rehabilitering efter en skada eller sjukdom.

Reseskydd

Den här försäkringen kan ge dig ersättning om du behöver avboka en resa ifall din hund blir akut sjuk. Den ger dig också skydd om du måste avbryta en resa för tidigt för att snabbt kunna komma hem till din hund som blivit sjuk.

En annan stor fördel med detta tillägg är att du också kan få ersättning för ”förläng vistelse” om du har din hund med dig på en resa och den då behöver vård på plats och inte kan tas med hem. Du har då rätt till att få din hund undersökt, vårdad och behandlad. I händelse av att hundens pass försvinner ges även en mindre ersättning för detta.

Avelsförsäkring

Den här försäkringen kan ge dig ersättning om du vill göra en fertilitetsutredning på din hund som var tänkt att fungera som en avelshund. Här får du även ekonomisk hjälp om du behöver vara hemma och sköta om en sjuk valp. Kompensation för förlorad avelförmåga ingår också.

Användbarhetsförsäkring

Den här försäkringen gäller för exempelvis jakthundar, ledhundar och andra typer av servicehundar. Med en sådan tilläggsförsäkring kan du få ersättning om din hund förlorar kompetensen som den tidigare hade i sin tjänst. Du kan också kompenseras om din hund springer bort.

1