Jämför alla försäkringsbolag
Kostnadsfritt
Spara
Vilken Hundförsäkring passar dig? Jämför och spara
Hundförsäkring

Jämför alla Sveriges försäkringar och spara pengar! Våra kunder sparar i snitt 1856 kr/år. Gör ett smart val du också, helt kostnadsfritt!

Hundens kön

Information collected villkor. Mer info

why you should use our site

Vi tyckte helt enkelt att det fanns för få bra jämförelsetjänster som kunde hjälpa dig med försäkringar, elavtal, banktjänster och bredbandsleverantörer.

Jämför alla bolag

Jämför alla bolag

Dålig koll på försäkringsbolag? Inga problem! Med TecknaSmart kan du enkelt jämföra alla olika försäkringsbolag på några få klick - helt kostnadsfritt.

Spara pengar

Spara pengar

Ingen gillar räkningar. Men TecknaSmart hjälper dig att hitta den försäkring som är mest prisvärd och som passar bäst för dig. Så du får mer pengar över till annat.

Pris inom 20 sekunder

Pris inom 20 sekunder

På 20 sekunder hinner man inte göra särskilt mycket. Dricka en klunk kaffe. Ta en selfie. Kolla mailen. Eller jämföra pris på Sveriges alla försäkringsbolag hos TecknaSmart.

Spara i snitt 1856 kr/år

Spara i snitt 1856 kr/år

De som använder sig av TecknaSmart när de letar försäkring sparar i genomsnitt 1856 kronor per år. TecknaSmart är dessutom helt gratis - vad väntar du på?

How it works

Vi tyckte helt enkelt att det fanns för få bra jämförelsetjänster som kunde hjälpa dig med
Ange dina uppgifter
1

Ange dina uppgifter

Jämför olika försäkringar
2

Jämför olika försäkringar

Spara pengar på att teckna online
3

Spara pengar på att teckna online

Var smart, tecknasmart
4

Var smart, tecknasmart

Våra kunder säger

Vanliga frågor

Vad borde jag tänka på när jag köper försäkring?

När kan jag byta försäkringsbolag?

Kan ni byta försäkring åt mig?

Vilka försäkringar behöver jag?

Det har inträffat en skada som min försäkring täcker - vad ska jag göra?

Moderna Hundförsäkring

Varför ska du välja Moderna Försäkringar?

  • Lång självriskperiod på ett år
  • Självrisken är låg
  • Livförsäkringen är frikostig
  • Dubbel/trippel veterinärvård i samma paket
  • Konsumenternas och Hundförsäkring.nu har utnämnt dem till ”Bäst i test”

Information om hundförsäkringar hos Moderna Försäkringar

Moderna Försäkringar erbjuder tre olika paketlösningar: Enkel, Dubbel och Trippel veterinärvård.

Dubbel och Trippel veterinärvård innebär att du kan få ersättning om din hund behöver rehabilitering, medicin och MR/CT. Hos många andra försäkringsbolag måste du istället teckna extra tilläggsförsäkringar för detta.

Just Trippel veterinärvård är ett väldigt populärt försäkringspaket eftersom att det ingår så mycket i det. I en oberoende undersökning fick försäkringspaket 4,4 poäng av 5 möjliga.

När det kommer till självriskperioden utmärker sig även Moderna Försäkringar lite extra. Deras självriskperiod sträcker sig nämligen över ett helt år.

Karenstid

När du tecknar hundförsäkring hos Moderna Försäkringar får du oftast en karenstid på 20 dagar. I praktiken innebär det att du inte kan få någon ersättning utbetald inom denna period om det skulle inträffa något på direkten. Du kan slippa karenstid om du:

  • Försäkrar din hund innan den har hunnit fylla 12 veckor
  • Om du vid köptillfället av din hund fick ett veterinärintyg som inte var äldre än sju dagar och visade att din hund var helt frisk

Det ska heller inte uppstå någon karens om du byter försäkringsbolag. Observera också att det heller inte är någon karens vid skada som orsakats av ett olycksfall.

Ålder

Hos Moderna Försäkringar kan du inte försäkra din hund innan den har uppnått en ålder av sex veckor. En övre åldersgräns finns också på sju år. Tecknar du försäkring på din hund innan den har fyllt sju år behåller den sin veterinärvårdsförsäkring livet ut. Dessa regler är i nivå med många andra försäkringsbolag, även om vissa väljer att inte ha någon form av övre åldersgräns överhuvudtaget.

Begränsningarna när det kommer till livförsäkring är något hårdare. Hos Moderna Försäkringar slutar livförsäkringen att upphöra efter att hunden har blivit 8 – 10 år, beroende på vilken ras den är.

Veterinärvård

Moderna Försäkringar samarbetar med FirstVet. Det betyder att du kan få prata med en veterinär via webbkamera eller mobil och snabbt få svar på dina frågor. Varje år har du rätt till tre sådana gratiskonsultationer.

I övrigt kan du välja mellan tre olika försäkringspaket hos Moderna Försäkringar. De är Enkel veterinärvård, Dubbel veterinärvård och slutligen Trippel veterinärvård. Som namnen antyder innefattar Enkel veterinärvård inte fullt lika mycket som Trippel veterinärvård. Bland annat skiljer de sig åt när det gäller maximalt ersättningsbelopp. I Trippel veterinärvård ingår till exempel ersättning för medicin, MR/CT och rehabilitering, något som det enkla paketet saknar.

Maxersättning

I Enkel veterinärvård är maximalt ersättningsbelopp 30 000 kronor per år. När det kommer till Dubbel veterinärvård ligger detta belopp på 60 000 kronor per år. Det mest avancerade skyddet får du med Trippel veterinärvård. Där är taket desto högre: 90 000 – 120 000 kronor per år.

Sänkning

Moderna Försäkringar sänker aldrig sina maxbelopp. Detta är en enorm fördel för dig som försäkringstagare eftersom att du alltid kan vara säker på vad du har för skydd.

Medicin

Moderna Försäkringar har en relativt hög nivå på sin ersättning för receptbelagd medicin. Enkel veterinärvård inkluderar ersättning för bandage och andra förbandsmaterial och medicin som en veterinär bedömer att hunden behöver under en undersökning. Dubbel och Trippel veterinärvård ger ytterligare ersättning. Det gäller främst receptbelagd medicin för en summa upp till veterinärvårdsbeloppet.

Kastration och sterilisering

Oavsett vad du har för försäkringsnivå, så kan ingreppet ersättas om det behöver utföras på grund av medicinska markörer.

MR/CT

Vill du kunna få ersättning för MR/CT behöver du teckna antingen Dubbel veterinärvård eller Trippel veterinärvård. Första innebär att du kan få tillbaka upp till 7000 kronor per år, medan sista har en ersättningsnivå på max 15 000 kronor per år.

Rehabilitering

Om du känner att du vill kunna ge din hund rehabilitering i händelse av en olycka eller liknande, så är det Dubbel veterinärvård eller Trippel veterinärvård som gäller. Dessa ger ersättning för rehabiliterande insatser på upp till 7000 kronor per år.

Dolda fel

Om du väljer Enkel veterinärvård kan du aldrig få någon ersättning för dolda fel. Om du däremot tecknar antingen Dubbel eller Trippel veterinärvård har du möjlighet att få ersättning – om din hund har varit försäkrad hos Moderna Försäkringar oavbrutet sedan den var en liten valp (max fyra månader gammal). Här behöver du också kunna uppvisa ett veterinärintyg som styrker att hunden då var helt frisk. Denna undersökningen ska ha varit gjord när valpen var mellan sju och tolv veckor gammal.

Avlivning

Moderna Försäkringar betalar inte ut någon ersättning vid avlivning – om den inte ordinerats av veterinär, vill säga.

Inackordering

Om du vill kunna lämna din hund till ett hundpensionat ifall du själv blir sjuk och få ersättning för detta från din hunds försäkring, så är det Trippel veterinärvård som du ska satsa på.

Livförsäkring

En livförsäkring hos Moderna Försäkringar kan tecknas från och med att din hund är sex veckor gammal och fram till att den fyller sju år. Den gäller därefter tills det att hunden är tio år gammal, såtillvida den inte är av en ras som hindras av speciella regler.

Livförsäkringen beräknas normalt sett på din hunds marknadsvärde. Med andra ord spelar faktorer så som ras samt tävlings- och utställningsresultat in. Värdet på livförsäkringen sätts när du tecknar en försäkring för din hund. Om du vid ett senare skede anser att den är värd mer pengar, måste du själv meddela ditt försäkringsbolag om att du önskar ändra dessa uppgifter. Gör du inte detta förblir ersättningsbeloppet oförändrat.

För oregistrerade hundar eller blandraser ligger möjligt maxbelopp på 10 000 kronor.

Moderna Försäkringar sänker aldrig sina livbelopp. Detta är en enorm trygghet för dig som hundägare.

Skulle din hund avlida tidigare än förväntat eller om den - på veterinärs inrådan - behöver avlivas, så ersätts du då för det belopp som den är värderad till.

Självrisk

Om din hund får en skada som är orsakad av ett rovdjur, behöver du inte betala någon självrisk. Annars är det alltid du själv som får stå för denna kostnad. Hos Moderna Försäkringar ligger den lägsta fasta självrisken på 750 kronor och den lägsta rörliga självrisken på 15 procent. Åt andra håller ligger den högsta fasta självrisken på 3000 kronor och den högsta rörliga självrisken på 25 procent.

Hur du väljer här är helt upp till dig själv och det finns både fördelar och nackdelar med alla alternativ. Är det viktigt för dig med en låg premie ska du välja en hög självrisk. Tänk då på att det kan bli väldigt dyrt när du väl behöver ta din hund till veterinären. Se upp så att du inte hamnar i ett läge där du då inte har råd att betala för den vård som din hund behöver.

Moderna Försäkringar har en mycket fördelaktig självriskperiod på ett år. Inom denna period behöver du som försäkringstagare endast betala en fast självrisk. Jämfört med många andra försäkringsbolag är detta mycket bra. På andra plats kommer Svedea, men med sina 130 dagar är de egentligen inte ens i närheten av Moderna Försäkringars generösa självriskperiod.

Pris

Om du är nyfiken på vad du skulle kunna få för pris på din hundförsäkring, kan du enkelt kolla upp detta på hemsidan. För att få en så bra prisoffert som möjligt måste du fylla i ras, kön, födelsedatum, inköpspris och ditt eget personnummer. Skulle det vara så att du redan har en försäkring hos Moderna Försäkringar, så rekommenderar vi dig att kontakta deras kundtjänst direkt eftersom att du då kan erhålla en eventuell mängdrabatt.

Rabatter

Ålder

Om du har en valp som inte är äldre än sex månader kan du få hela 25 procents rabatt på ert första år som kunder hos Moderna Försäkringar.

Kastrering

Tikar som är kastrerade får 10 procents rabatt på både veterinärvårds- och livförsäkring.

Villkorsgaranti

Om du redan har din hund försäkrad hos ett annat försäkringsbolag, men byter till Moderna Försäkringar, så omfattas du av deras så kallade villkorsgaranti. Den kickar igång direkt och gäller sedan under det första året.

Kortfattat innebär den att din hund under dessa tolv månader behåller sitt tidigare försäkringsskydd. Du får med andra ord precis likadan ersättning som du skulle ha fått hos det andra bolaget – även om det skulle visa sig att den inte ingår i din nya försäkring hos Moderna Försäkringar.

Tilläggsförsäkringar

Livförsäkring

Det här är faktiskt den enda tilläggsförsäkring som du kan teckna.

Avbokning av resa

Utökad reseförsäkring, hemförsäkring, villahemsförsäkring medium eller large är försäkringar som innebär att du kan få ersättning för en resa som du tvingas att avboka på grund av att din hund blir oväntat sjuk. Någon annan reseförsäkring som rör hundar finns inte att teckna.

Användbarhet

Denna bit ingår i livförsäkringen och går inte att teckna separat. Med detta är Moderna Försäkringar unika.

Systemet med så få tilläggsförsäkringar beror på Moderna Försäkringars olika paketlösningar. Dubbel och Trippel veterinärvård innehåller istället de saker som normalt adderas till andra grundförsäkringar. I de mer avancerade paketen hos Moderna Försäkringar behövs alltså inte detta göras, utan de är redan inbakade i avtalen.

1