Jämför alla försäkringsbolag
Kostnadsfritt
Spara
Vilken Hundförsäkring passar dig? Jämför och spara
Hundförsäkring

Jämför alla Sveriges försäkringar och spara pengar! Våra kunder sparar i snitt 1856 kr/år. Gör ett smart val du också, helt kostnadsfritt!

Hundens kön

Information collected villkor. Mer info

why you should use our site

Vi tyckte helt enkelt att det fanns för få bra jämförelsetjänster som kunde hjälpa dig med försäkringar, elavtal, banktjänster och bredbandsleverantörer.

Jämför alla bolag

Jämför alla bolag

Dålig koll på försäkringsbolag? Inga problem! Med TecknaSmart kan du enkelt jämföra alla olika försäkringsbolag på några få klick - helt kostnadsfritt.

Spara pengar

Spara pengar

Ingen gillar räkningar. Men TecknaSmart hjälper dig att hitta den försäkring som är mest prisvärd och som passar bäst för dig. Så du får mer pengar över till annat.

Pris inom 20 sekunder

Pris inom 20 sekunder

På 20 sekunder hinner man inte göra särskilt mycket. Dricka en klunk kaffe. Ta en selfie. Kolla mailen. Eller jämföra pris på Sveriges alla försäkringsbolag hos TecknaSmart.

Spara i snitt 1856 kr/år

Spara i snitt 1856 kr/år

De som använder sig av TecknaSmart när de letar försäkring sparar i genomsnitt 1856 kronor per år. TecknaSmart är dessutom helt gratis - vad väntar du på?

How it works

Vi tyckte helt enkelt att det fanns för få bra jämförelsetjänster som kunde hjälpa dig med
Ange dina uppgifter
1

Ange dina uppgifter

Jämför olika försäkringar
2

Jämför olika försäkringar

Spara pengar på att teckna online
3

Spara pengar på att teckna online

Var smart, tecknasmart
4

Var smart, tecknasmart

Våra kunder säger

Vanliga frågor

Vad borde jag tänka på när jag köper försäkring?

När kan jag byta försäkringsbolag?

Kan ni byta försäkring åt mig?

Vilka försäkringar behöver jag?

Det har inträffat en skada som min försäkring täcker - vad ska jag göra?

If Hundförsäkring

Varför ska du välja IF Hundförsäkring?

 • Du kan få fast självrisk som enda självrisk
 • Din hund får behålla sin livförsäkring tills att den är tio år
 • Om du väljer att teckna även IF Hemförsäkring får du avbokningsskydd

Information om hundförsäkringar hos IF

IF erbjuder två olika sorters hundförsäkringar: Hundförsäkring och Stor Hundförsäkring. Dessa två olika försäkringar gör att du kan välja hur avancerad försäkring som du vill ha till din hund.

En bra grej med hundförsäkringarna hos IF är att du kan välja att endast har en fast självrisk. Med andra ord behöver du då inte betala en rörlig självrisk, som brukar vara mellan 15 – 25 procent av kostnaden hos veterinären. Denna typ av upplägg med självrisken är IF ensamma om. För dig som försäkringstagare innebär detta att du kan påverka premien och pressa priset på den.

Sämre saker med IF är att du inte kan teckna en försäkring på din hund om den är över sex år gammal, dolda fel ingår inte och du kan heller inte välja mellan särskilt många tilläggsförsäkringar.

Karenstid

Som många andra försäkringsbolag har IF en karenstid på 20 dagar. Om du däremot försäkrar din valp inom fyra månader (120 dagar) efter dess födsel och inom tio dagar från det att du har erlagt köpepenning för den, så kan du undvika karensen. Tänk då på att det måste finnas ett veterinärintyg som styrker att hunden var frisk max sju dagar före köpet.

Ålder

Du kan teckna en försäkring för din hund först efter att den har blivit sex veckor. Därefter kan en veterinärvårdsförsäkring skaffas fram till och med att din hund fyller sex år. Detta är ganska standard hos de flesta försäkringsbolag, men om du har en äldre hund som du vill försäkra, är IF alltså inte aktuellt. Välj då istället ett försäkringsbolag som inte har någon övre åldersgräns på sina hundförsäkringar.

Denna gräns gäller också för livförsäkring. Den upphör av sig själv efter att hunden har fyllt tio år.

Veterinärvård

Som vi tidigare har nämnt, kan du välja mellan två olika hundförsäkringar hos IF. Det ena paketet är Hundförsäkring och det andra är Stor Hundförsäkring. Stor Hundförsäkring har ett lite bredare skydd när det kommer till veterinärvård och du får då ersättning för två stycken antal kejsarsnitt, medicin, rehabilitering och avlivning. Det ingår även ett förhöjt veterinärsbelopp.

Hos IF kan du också välja att endast teckna försäkringen Olycksfall. Den täcker veterinärvård vid olycksfall och ger då ersättning på upp till 30 000 kronor per år.

Maxersättning

 • Hundförsäkring. Här kan du få ersättning på max 30 000 kronor per år
 • Stor Hundförsäkring. Här kan du få ersättning på max 60 000 kronor per år

Sänkning

Från och med att din hund fyller sju år sänks ersättningsbeloppet på veterinärvårdsförsäkringen enligt följande:

 • Hundförsäkring. 3000 kronor per år. Sänkningarna upphör när beloppet har landat på 10 000 kronor.
 • Stor Hundförsäkring. 5000 kronor per år. Sänkningarna upphör när beloppet har landat på 15 000 kronor.

Medicin

 • Hundförsäkring. Här ges ingen ersättning överhuvudtaget.
 • Stor Hundförsäkring. Denna variant ersätter medicin som en veterinär rekommenderar vid en behandling. Det finns då ingen kostnadsbegränsning. Här särskiljer sig IF enormt! De flesta andra försäkringsbolag betalar normalt ut endast några tusen per år.

Kastration och sterilisering

Dessa medicinska ingrepp ersätts ifall en veterinär tycker att de är nödvändiga för din hunds hälsa.

MR/CT

 • Hundförsäkring. Kostnader för MR, CT och scintigrafi ersätts med upp till 10 000 kronor under ett försäkringsår. Det ingår också ersättning för kostnader som uppstår i samband med strålning och cellgiftsbehandling på upp till 5000 kronor per försäkringsår.
 • Stor Hundförsäkring. Samma som i Hundförsäkring, fast med en ersättningsnivå på upp till 15 000 kronor när det gäller MR, CT och scintigrafi.

Rehabilitering

 • Hundförsäkring. Här ges ingen ersättning överhuvudtaget.
 • Stor Hundförsäkring. Om din hund behöver rehabiliterande insatser efter exempelvis en skada eller sjukdom, kan du få ersättning för detta upp till 6000 kronor per försäkringsår. Viktigt är då att en veterinär föreskriver denna typ av behandling och att IF godkänner den – annars riskerar du att få stå för kostnaderna själv.

Dolda fel

Här ges ingen ersättning överhuvudtaget. IF är ett av två försäkringsbolag som har denna princip. Moderna Försäkringar är det andra.

Avlivning

 • Hundförsäkring. Här ges ingen ersättning överhuvudtaget.
 • Stor Hundförsäkring. Med Stor Hundförsäkring kan du få ersättning på upp till 3000 kronor vid avlivning hos veterinär, där denne tar hand om kroppen.

Livförsäkring

Oavsett vilken paketlösning som du väljer hos IF gäller samma regler. En livförsäkring för din hund kan tecknas från och med att din hund är sex veckor och fram till och med att den fyller sex år. Därefter behåller den sin livförsäkring hos IF fram tills att den blir tio år gammal, med undantaget av att livbeloppet sänks med 20 procent varje år efter att den passerar sju år. Vid tio års ålder upphör sedan livförsäkringen per automatik.

Självrisk

IF är ensamma om att erbjuda endast fast självrisk, vilket är en stor fördel för dig som försäkringstagare. Välj då mellan antingen 2500 eller 4500 kronor. Du kan också bestämma dig för ett mer traditionellt val med 2500 kronor i fast självrisk och 20 procents rörlig självrisk eller 4500 kronor i fast självrisk och 20 procents rörlig självrisk. Ju högre självrisk som du väljer, desto mer kan du pressa priset på premien.

IF har alltså bra alternativ på självrisknivå. Det som drar ner betyget här är deras självriskperiod. Den är bara på 100 dagar och därmed har IF den kortaste självriskperioden av alla försäkringsbolag.

Pris

Vi rekommenderar dig att kolla upp detta på hemsidan. Där kan du enkelt få prisförslag genom att ange ras på din hund, vad den används till, inköpspris på den samt vad du önskar för självrisk och vad du har för personnummer. Du får då fram en beräkning på vad både Hundförsäkring och Stor Hundförsäkring skulle kosta dig.

Tilläggsförsäkringar

Användbarhet

Om din hund används till något annat än sällskap, till exempel i jakt eller som ledhund, kan det vara bra med en tilläggsförsäkring som skyddar hundens funktionsduglighet. Om den skulle tappa denna kan du då få ersättning.

Uppfödare

Föder du upp hundar så har du möjlighet att få 20 procents rabatt och kan få köpa flockförsäkring, som innebär ett större försäkringsskydd för dina nyfödda valpar.

1