Jämför alla försäkringsbolag
Kostnadsfritt
Spara
Vilken Hundförsäkring passar dig? Jämför och spara
Hundförsäkring

Jämför alla Sveriges försäkringar och spara pengar! Våra kunder sparar i snitt 1856 kr/år. Gör ett smart val du också, helt kostnadsfritt!

Hundens kön

Information collected villkor. Mer info

why you should use our site

Vi tyckte helt enkelt att det fanns för få bra jämförelsetjänster som kunde hjälpa dig med försäkringar, elavtal, banktjänster och bredbandsleverantörer.

Jämför alla bolag

Jämför alla bolag

Dålig koll på försäkringsbolag? Inga problem! Med TecknaSmart kan du enkelt jämföra alla olika försäkringsbolag på några få klick - helt kostnadsfritt.

Spara pengar

Spara pengar

Ingen gillar räkningar. Men TecknaSmart hjälper dig att hitta den försäkring som är mest prisvärd och som passar bäst för dig. Så du får mer pengar över till annat.

Pris inom 20 sekunder

Pris inom 20 sekunder

På 20 sekunder hinner man inte göra särskilt mycket. Dricka en klunk kaffe. Ta en selfie. Kolla mailen. Eller jämföra pris på Sveriges alla försäkringsbolag hos TecknaSmart.

Spara i snitt 1856 kr/år

Spara i snitt 1856 kr/år

De som använder sig av TecknaSmart när de letar försäkring sparar i genomsnitt 1856 kronor per år. TecknaSmart är dessutom helt gratis - vad väntar du på?

How it works

Vi tyckte helt enkelt att det fanns för få bra jämförelsetjänster som kunde hjälpa dig med
Ange dina uppgifter
1

Ange dina uppgifter

Jämför olika försäkringar
2

Jämför olika försäkringar

Spara pengar på att teckna online
3

Spara pengar på att teckna online

Var smart, tecknasmart
4

Var smart, tecknasmart

Våra kunder säger

Vanliga frågor

Vad borde jag tänka på när jag köper försäkring?

När kan jag byta försäkringsbolag?

Kan ni byta försäkring åt mig?

Vilka försäkringar behöver jag?

Det har inträffat en skada som min försäkring täcker - vad ska jag göra?

ICA Hundförsäkring

Varför ska du välja ICA Försäkring?

  • Du får ICA-bonus på premien
  • De gör ingen sänkning av ersättningsnivån
  • De gör ingen begränsning på ersättning för medicin
  • Du får tre gratis veterinärkontakter med First Vet
  • De har ingen karenstid

Information om hundförsäkringar hos ICA Försäkring

ICA hundförsäkring är en ny försäkring som ICA etablerade i början av 2017 i samarbete med Svedea. Därför har ICA hundförsäkring många likheter med Svedeas alternativ, men de skiljer sig ändå åt. Jämfört med Svedea är exempelvis ICA:s försäkringar inte fullt lika flexibla när det gäller självrisknivå och tilläggsförsäkringar.

På pluskontot för ICA ligger noll karenstid, ingen åldersgräns för när veterinärvårdsförsäkring kan tecknas och att du som hundägare kan lita på att ditt ersättningsbelopp aldrig sänks.

Karenstid

Här kan du luta dig tillbaka och känna dig trygg från första dagen med vald försäkring. Som tidigare nämnt har ICA hundförsäkringar ingen som helst karenstid. Det innebär att din hund har fullt skydd redan från början. Med ICA hundförsäkring slipper ni med andra ord den vanliga 20 dagar långa karenstid som många försäkringsbolag kör med.

Liten brasklapp här dock. Om du har tecknat ICA hundförsäkring efter att din hund var mer än 120 dagar gammal, så kan du stöta på problem ifall dolda fel eller särskilda rygg- och ledsjukdomar upptäcks när er försäkring är nytecknad.

Ålder

Rörande ålder gäller samma minimumålder som syns hos de flesta försäkringsbolag – sex veckor. Efter att din valp uppnått denna ålder är det fritt fram att teckna en hundförsäkring hos ICA. Därefter kan du ta en försäkring för din hund när som helst eftersom att ICA inte har någon övre åldersgräns på hundförsäkringar.

När det kommer till livförsäkring går även den att tecknas vid sex veckors ålder. Däremot måste den tecknas innan din hund har fyllt cirka fyra år, beroende på vilken ras den är av. Och precis som hos många andra försäkringsbolag, så behåller din hund sin livförsäkring fram tills den är mellan åtta och tolv år gammal. Det som styr detta är din hunds ras.

Vi vill poängtera att ICA har en något lägre nivå gällande ålder jämfört med andra försäkringsbolag. Ofta kan du nämligen teckna livförsäkring för din hund upp tills att den har blivit sju år gammal, men så är alltså inte fallet hos ICA.

Veterinärvård

Tre gånger per år har du som har en ICA hundförsäkring rätt till att kontakta First Vet – gratis. First Vet är ett bra alternativ för dig som har en hund med smärre problem, som kanske inte behöver träffa en veterinär på en fysisk klinik för att få hjälp. Via First Vet kan ni istället få en kvalificerad bedömning under en videochat. Detta är ett bra komplement till övrig vård och kan spara dig pengar. I övrigt gäller detta:

Maxersättning

När du tecknar din hunds försäkring kan du välja vilken maxersättning som du vill ha. Den kan vara antingen 30 000 eller 60 000 kronor.

Sänkning

Som försäkringstagare hos ICA behöver du aldrig bekymra dig för eventuella sänkningar av ersättningsbeloppet för de sker aldrig. Du har alltid samma ersättningsbelopp under hela den tid som du har din hund försäkrad hos ICA.

Medicin

Betalning för medicin ingår upp till rådande ersättningsbelopp på veterinärvårdsförsäkringen.

Kastration och sterilisering

Om din hund får livmodersjukdomar kan du få ersättning för kastration eller sterilisering. Det är dock endast under vissa omständigheter, så det kan vara en god idé att kolla upp sådana här saker med ICA Försäkring innan ett eventuellt ingrepp.

MR/CT

Om din veterinär anser att denna form av undersökning behövs, så ingår ersättning för detta. Annars inte.

Rehabilitering

För att kunna få ersättning för rehabilitering efter en skada eller sjukdom krävs det att dessa är diagnosticerade av en veterinär. Det kan till exempel röra sig om diskbråck eller en muskelskada och då ingår ersättning på upp emot 6000 kronor per år.

Dolda fel

Ersättning för dolda fel ges – om din hund har varit försäkrad hos ICA oavbrutet sedan den var en liten valp (max 120 dagar gammal). Här behöver du också kunna uppvisa ett veterinärintyg som styrker att hunden då var helt frisk. Denna undersökningen ska ha varit gjord när valpen var mellan sju och tolv veckor gammal.

Avlivning

ICA Försäkring lämnar 1000 kronor i ersättning om din hund behöver avlivas och kremeras.

Livförsäkring

Om din hund råkar ut för en allvarlig skada eller drabbas av en obotlig sjukdom och du därför tvingas att avliva din hund, så utgår en ersättning från livförsäkringen för detta. Du får också ersättning om din hund råkar springa bord eller stjäls av någon och då inte kommer hem på två månader.

Normal ersättningsnivå brukar ligga på 9000 kronor. Om du har din hund registrerad i Svenska Kennelklubben kan du få din maximala ersättningsnivå höjd till 15 000 kronor.

ICA Försäkring utför sänkningar av livsbeloppet allt eftersom att din hund blir äldre. Det varierar lite från ras till ras, men någonstans från och med att din hund är fem, sju eller nio år, så minskas summan med 20 procent varje år. När ersättningsbeloppet är nere på 5000 kronor stannar det där tills att din hund blir åtta, tio eller tolv år gammal och sedan upphör livförsäkringen att gälla. Det som styr detta är rasen på din hund.

Självrisk

Här kan du välja mellan två nivåer både när det kommer till rörlig och fast självrisk. Den fasta självrisken kan antingen läggas på 2000 eller 3000 kronor och den rörliga självrisken kan antingen läggas på 15 eller 25 procent. Som vi har nämnt innan, kan du välja en högre självrisk om du hellre vill ha en lägre premie och vice versa. Välj det som passar dig och din hund bäst och räkna på vad det eventuellt kan betyda för er i praktiken om något skulle inträffa.

Sett till självriskperioden ligger ICA någonstans i mitten om man tittar på andra försäkringsbolag och deras policys. Med 130 dagars självriskperiod är de varken bäst eller sämst. Det finns försäkringsbolag med självriskperioder på upp emot ett år. Dessa är egentligen mer fördelaktiga för dig som försäkringstecknare eftersom att du då har en längre period som du slipper betala den fasta självrisken på, såtillvida att du redan har lagt ut den en gång under denna period.

Pris

Priset på ICA hundförsäkring baseras på olika saker. För att få veta vad just din skulle kosta behöver du fylla i ålder och ras på hunden, om den är kastrerad eller inte och var du som ägare bor. Detta kan du göra på hemsidan. Vill du hellre prata med någon går det också bra att boka ett telefonmöte med en av ICA:s försäkringsrådgivare. Du har möjlighet att få en rabatt:

Bonus på premien

Om du har medlemskort eller kreditkort hos ICA får du en procents bonus på hela försäkringspremien.

Tilläggsförsäkringar

I din hunds grundförsäkring ingår det ersättning för mediciner, MR/CT och rehabilitering, därför kan du inte teckna någon annan tilläggsförsäkring än livförsäkring hos ICA Försäkringar.

Tillhör du de som gärna vill ha den flexibilitet som flera tilläggsförsäkringar innebär, så rekommenderar vi istället Svedeas försäkringar. Enligt vår jämförelse ligger de väldigt nära varandra i övrigt och där kan du dessutom få desto fler rabatter.

1