Jämför alla försäkringsbolag
Kostnadsfritt
Spara
Vilken Hundförsäkring passar dig? Jämför och spara
Hundförsäkring

Jämför alla Sveriges försäkringar och spara pengar! Våra kunder sparar i snitt 1856 kr/år. Gör ett smart val du också, helt kostnadsfritt!

Hundens kön

Information collected villkor. Mer info

why you should use our site

Vi tyckte helt enkelt att det fanns för få bra jämförelsetjänster som kunde hjälpa dig med försäkringar, elavtal, banktjänster och bredbandsleverantörer.

Jämför alla bolag

Jämför alla bolag

Dålig koll på försäkringsbolag? Inga problem! Med TecknaSmart kan du enkelt jämföra alla olika försäkringsbolag på några få klick - helt kostnadsfritt.

Spara pengar

Spara pengar

Ingen gillar räkningar. Men TecknaSmart hjälper dig att hitta den försäkring som är mest prisvärd och som passar bäst för dig. Så du får mer pengar över till annat.

Pris inom 20 sekunder

Pris inom 20 sekunder

På 20 sekunder hinner man inte göra särskilt mycket. Dricka en klunk kaffe. Ta en selfie. Kolla mailen. Eller jämföra pris på Sveriges alla försäkringsbolag hos TecknaSmart.

Spara i snitt 1856 kr/år

Spara i snitt 1856 kr/år

De som använder sig av TecknaSmart när de letar försäkring sparar i genomsnitt 1856 kronor per år. TecknaSmart är dessutom helt gratis - vad väntar du på?

How it works

Vi tyckte helt enkelt att det fanns för få bra jämförelsetjänster som kunde hjälpa dig med
Ange dina uppgifter
1

Ange dina uppgifter

Jämför olika försäkringar
2

Jämför olika försäkringar

Spara pengar på att teckna online
3

Spara pengar på att teckna online

Var smart, tecknasmart
4

Var smart, tecknasmart

Våra kunder säger

Vanliga frågor

Vad borde jag tänka på när jag köper försäkring?

När kan jag byta försäkringsbolag?

Kan ni byta försäkring åt mig?

Vilka försäkringar behöver jag?

Det har inträffat en skada som min försäkring täcker - vad ska jag göra?

Dina Hundförsäkring

Varför ska du välja Dina Försäkringar?

  • Du behöver inte oroa dig för sänkning av livbeloppet
  • Du får ersättning för medicin och MR/CT till din hund
  • Du får också ersättning för dess rehabilitering

Information om hundförsäkringar hos Dina Försäkringar

Dina Försäkringars koncept är enkelhet. Hos dem får du ett komplett försäkringspaket, utan lösa tilläggsförsäkringar. Deras filosofi är att göra det så enkelt och smidigt som möjligt för dig som är hundägare. När du tecknar deras hundförsäkring ingår en mycket bra veterinärvårdsförsäkring som exempelvis täcker in ersättning för rehabilitering, MR/CT och medicin. Dessa är saker som andra försäkringsbolag normalt inte har med, utan vill att du ska teckna extra försäkringar för.

Dina Försäkringars variant är olika bra för olika personer. Är du en av de som föredrar en bred försäkringslösning där du inte behöver lägga tid på att själv pussla ihop ett paket, så är detta ett bra alternativ för dig och din hund. Om du däremot är en person som vill kunna pressa priset på din premie genom att endast välja vissa bitar gällande försäkring, så erbjuds du inte så mycket flexibilitet att göra det här.

Med Dina Försäkringar har du heller varken möjlighet att bestämma nivå på självrisk eller att få ersättning för avlivning. Detta drar ner vårt betyg en aning.

Karenstid

Dina Försäkringar tillämpar 20 dagars karenstid.

Ålder

När det gäller ålder så följer Dina Försäkringar samma linje som de flesta andra försäkringsbolag. Du kan därför teckna en försäkring för din hund först efter att den har blivit sex veckor. Därefter kan en veterinärvårdsförsäkring skaffas fram till och med att din hund fyller sex år och den gäller sedan livet ut för din hund.

Denna gräns gäller också för livförsäkring. Den upphör av sig själv efter att hunden är någonstans mellan åtta och elva år, beroende på vilken ras den är av.

Veterinärvård

Dina Försäkringar är ett av flera försäkringsbolag som samarbetar med First Vet. Då många andra erbjuder upp till tre gratis videokonferenser med dem, kör Dina Försäkringar med en annan variant. Den innebär att du kan videochatta med en veterinär från First Vet och om han eller hon anser att du behöver uppsöka en klinik med din hund, betalar Dina Försäkringar kostnaden för denna konsultation med First Vet. En sådan kostar cirka 320 kronor. I övrigt gäller detta när det kommer till veterinärvård:

Maxersättning

När du tecknar din försäkring kan du välja mellan antingen 25 000 eller 50 000 kronor per år, där det förstnämnda beloppet är bland de lägsta på marknaden och det sistnämnda ligger någonstans mitt på skalan.

Sänkning

Efter att din hund har blivit sju år gammal börjar Dina Försäkringar med en sänkning av maxbeloppet på veterinärvårdsförsäkringen. För varje år som går minskas det kontinuerligt med 5000 kronor fram tills att det endast återstår 10 000 kronor. Därefter avstannar sänkningen.

Medicin

Om din hund är i behov av förband, medicin eller läkemedel efter allergiutredning, ges ersättning för detta på upp till 3000 kronor per år – oavsett om dessa ges av veterinär på klinik eller om det brukas hemma enligt recept. Jämfört med andra försäkringsbolag ligger dock Dina Försäkringars ersättningsbelopp ganska lågt.

Kastration eller sterilisering

Får din hund en diagnos som kräver denna form av ingrepp, så kan du få ersättning för detta.

MR/CT

Du kan få ersättning för detta på upp till 10 000 kronor under en försäkringsperiod (vanligtvis ett år).

Rehabilitering

För rehabiliterande insatser efter exempelvis en olycka eller sjukdom kan du får ersättning på upp till 3000 kronor under en försäkringsperiod (vanligtvis ett år).

Dolda fel

Om du har haft din hund försäkrad hos Dina Försäkringar hela tiden och sedan före fyra månaders ålder kan du få ersättning om dolda fel skulle upptäckas.

Avlivning

Som vi redan har nämnt, ges ingen ersättning för avlivning.

Livförsäkring

Livförsäkring för din hund kan tecknas från och med att den har blivit sex veckor gammal och fram tills det att den fyller sex år. Därefter gäller den fram till och med att den blir åtta till elva år, beroende på vilken ras den är av. De allra flesta raser får behålla sin livförsäkring till elva års ålder.

Livbeloppet sänks inte, utan förblir detsamma under hela hundens liv. Kom ihåg att det är det tecknade livbeloppet som betalas ut. Detta styrs bland annat av inköpspris, marknadsvärde och eventuella tävlings- eller utställningsresultat. Om du anser att din hund har ökat i värde måste du själv kontakta Dina Försäkringar för att öka livbeloppet i avtalet.

Självrisk

Hos Dina Försäkringar kan du inte välja bland olika nivåer eftersom att de endast använder sig av en självrisknivå. Den består av en fast avgift på 2000 kronor och en rörlig del på 20 procent av kostnaden hos veterinären.

Själva självriskperioden är på fyra månader, vilket är en ganska vanlig typ av längd. Det finns andra försäkringsbolag som erbjuder både bättre och sämre varianter.

Pris

Om du är nyfiken på att få reda på vad en försäkring hos Dina Försäkringar skulle kosta, kan du enkelt kolla detta via vår hemsida, TecknaSmart. Där får du då fylla i uppgifter om din hund, så som ålder och ras, men också lite uppgifter om dig själv. Vad har du för personnummer? Var bor du och din hund? Är ni medlem i någon hundklubb? Alla dessa saker påverkar priset och du kan lätt få tag i försäkringslösning online.

Tilläggsförsäkringar

Dina Försäkringar erbjuder inte några direkta tilläggsförsäkringar. Deras mål är istället att offerera en heltäckande grundförsäkring där rehabilitering, medicin och MR/CT ingår. Det som du däremot kan välja till är dessa alternativ:

Avbokningsskydd

Egentligen inte ett tillägg för hundförsäkringar, men om detta är viktigt för dig kan du välja att även teckna en hemförsäkring hos Dina Försäkringar. Du kan då få ersättning för eventuella kostnader som kan uppkomma om du exempelvis behöver avboka eller avbryta en resa för att ta hand om din hund som har blivit sjuk eller skadad.

Medicin

Om du lägger till 200 kronor extra varje år kan du få ersättning på upp till 6000 kronor per period för detta. Då dubblar du det vanliga skyddet som ingår i ordinarie veterinärvårdsförsäkring.

Rehabilitering

Lägger du till 100 kronor extra på ett år så ökar du ersättningsbeloppet för rehabilitering till 6000 kronor. Om din hund skulle behöva rehabilitering efter en olycka eller sjukdom är denna försäkring en värdefull del av hans eller hennes återhämtning.

Trygghet

Den här försäkringen innebär att du får ersättning om du själv blir sjuk och därmed inte kan ta hand om din hund ordentligt. Du kan då lämna den till exempelvis ett hundpensionat och få betalt för detta med hjälp av Dina Försäkringar.

I detta tillägg har du också förmånen av avbokningsskydd. Ett sådant är bra om din hund blir så pass sjuk eller skadad att du tvingas avboka eller avbryta en resa för att ta hand om din fyrbenta kompanjon. Total ersättning per år är då 20 000 kronor.

Avel

Välj mellan Silver, Guld och Guld Veterinärvård. Denna är utformad och anpassad till dig som sysslar med avel och ger bland annat ersättning för dolda fel. Den skyddar också avkommorna från födsel.

Användbarhet

Det här tillägget är bra för dig som har ett arbetande djur, till exempel en jakt- eller ledhund. Om den förlorar sin funktionsduglighet kan kompensation ges.

1