Jämför alla försäkringsbolag
Kostnadsfritt
Spara
Vilken Hundförsäkring passar dig? Jämför och spara
Hundförsäkring

Jämför alla Sveriges försäkringar och spara pengar! Våra kunder sparar i snitt 1856 kr/år. Gör ett smart val du också, helt kostnadsfritt!

Hundens kön

Information collected villkor. Mer info

why you should use our site

Vi tyckte helt enkelt att det fanns för få bra jämförelsetjänster som kunde hjälpa dig med försäkringar, elavtal, banktjänster och bredbandsleverantörer.

Jämför alla bolag

Jämför alla bolag

Dålig koll på försäkringsbolag? Inga problem! Med TecknaSmart kan du enkelt jämföra alla olika försäkringsbolag på några få klick - helt kostnadsfritt.

Spara pengar

Spara pengar

Ingen gillar räkningar. Men TecknaSmart hjälper dig att hitta den försäkring som är mest prisvärd och som passar bäst för dig. Så du får mer pengar över till annat.

Pris inom 20 sekunder

Pris inom 20 sekunder

På 20 sekunder hinner man inte göra särskilt mycket. Dricka en klunk kaffe. Ta en selfie. Kolla mailen. Eller jämföra pris på Sveriges alla försäkringsbolag hos TecknaSmart.

Spara i snitt 1856 kr/år

Spara i snitt 1856 kr/år

De som använder sig av TecknaSmart när de letar försäkring sparar i genomsnitt 1856 kronor per år. TecknaSmart är dessutom helt gratis - vad väntar du på?

How it works

Vi tyckte helt enkelt att det fanns för få bra jämförelsetjänster som kunde hjälpa dig med
Ange dina uppgifter
1

Ange dina uppgifter

Jämför olika försäkringar
2

Jämför olika försäkringar

Spara pengar på att teckna online
3

Spara pengar på att teckna online

Var smart, tecknasmart
4

Var smart, tecknasmart

Våra kunder säger

Vanliga frågor

Vad borde jag tänka på när jag köper försäkring?

När kan jag byta försäkringsbolag?

Kan ni byta försäkring åt mig?

Vilka försäkringar behöver jag?

Det har inträffat en skada som min försäkring täcker - vad ska jag göra?

Agria Hundförsäkring

Varför ska du välja Agria?

 • Du kan få ersättning på upp till 120 000 kronor
 • Du erbjuds den lägsta självrisken på marknaden
 • Du kan välja mellan ett gediget utbud av tilläggsförsäkringar

Information om hundförsäkringar hos Agria

Agrias specialitet är djurförsäkringar. De är därför mycket bra på många sätt om man jämför med andra försäkringsbolag. Till exempel erbjuder de dig som försäkringstecknare många valmöjligheter gällande allt ifrån ersättningsnivå till självrisk och extra tillägg.

När det rör ersättningsnivå kommer inget annat försäkringsbolag nära Agria som har 120 000 kronor som högsta belopp. Självrisken, i sin tur, är även den uppdelad i nivåer och du har därför möjligheten att bestämma vilken som passar dig bäst.

Och som ledande experter har de givetvis ett ordentligt utbud av tilläggsförsäkringar där du kan plocka ut det skydd som passar dig och din hund. Rehabilitering och medicin ligger också som valbara tillägg och ingår alltså inte i grundförsäkringen. Glöm inte av detta.

Karenstid

Agria följer samma linje som de flesta andra försäkringsbolag med 20 dagars karenstid vid nytecknande av hundförsäkring. Om du vill slippa denna osäkra försäkringstid behöver du teckna din försäkring innan din hund har hunnit bli tolv veckor gammal. Försäkringen måste tecknas senast tio dagar efter leverans och du måste då kunna visa upp ett veterinärintyg som inte är mer än en vecka gammalt. Detta ska styrka att hunden är frisk.

Byter du till Agria från ett annat försäkringsbolag slopas karenstiden.

Ålder

Du kan teckna en försäkring för din hund först efter att den har blivit sex veckor. Agria har ingen övre åldersgräns för att få kunna teckna en veterinärvårdsförsäkring. Detta innebär att även du med en äldre hund kan vända dig till Agria och trygga din hunds tillvaro.

Denna gräns gäller också för livförsäkring. En sådan kan tecknas fram till och med att din hund blir sex år och upphör sedan efter att hunden är antingen åtta, tio eller tolv år, beroende på vilken ras den är av.

På grund av att Agria inte har någon övre åldersgräns för veterinärvårdsförsäkring och att livförsäkring kan gälla upp till tolv års ålder, så ger vi Agria mer än godkänt på den här punkten.

Veterinärvård

Om du tecknar en hundförsäkring hos Agria har du fri tillgång till Agrias egna veterinärer som du kan nå via telefon. Detta är ett snabbt och smidigt sätt att komma i kontakt med kunnig personal om det är något icke akut som du behöver få råd om. Men det som gör att Agria verkligen står ut är deras höga nivå på veterinärvårdsförsäkringens ersättningsbelopp. Den ligger för närvarande på max 120 000 kronor!

Maxersättning

Välj mellan en maxersättning på antingen 30 000, 60 000 eller 120 000 kronor. 120 000 kronor är det absolut högsta ersättningsbelopp som du kan hitta på marknaden. De enda som är i närheten av Agrias generösa ersättningsbelopp är Sveland som erbjuder 100 000 kronor. De flesta andra brukar ligga på runt 75 000 som max.

Sänkning

Agria utför aldrig någon sänkning av ersättningsbeloppet. Du kan alltså få maxbelopp i ersättning under hela hundens liv. Vi vill poängtera att detta är otroligt bra.

Medicin

Medicin ingår i veterinärvården. För dig som vill går det att köpa till en tilläggsförsäkring som ger dig ytterligare ersättning för medicin.

Kastration och sterilisering

Det finns inga klara riktlinjer här. Om en veterinär anser att din hund behöver något av dessa ingrepp så kan Agria stå får kostnaden, men detta avgörs från fall till fall. Hör med dem innan för att vara på den säkra sidan.

MR/CT

Kontakta Agria innan denna typ av undersökning utförs. Denna behövs nämligen godkännas innan den utförs för att du ska kunna få ersättning utbetald.

Rehabilitering

Rehab ingår liksom medicin i veterinärvården. Även här finns det en tilläggsförsäkring för dig som vill ha en ännu högre ersättning för rehab.

Dolda fel

Ersättning för dolda fel ges – om din hund har varit försäkrad hos Agria oavbrutet sedan den var en liten valp (max fyra månader gammal). Här behöver du också kunna uppvisa ett veterinärintyg som styrker att hunden då var helt frisk.

Avlivning

Agria betalar ut ersättning på upp till 1000 kronor om en veterinär anser att en avlivning bör utföras.

Livförsäkring

En livförsäkring för din hund kan tecknas hos Agria från och med att den har blivit sex veckor gammal och fram tills det att den fyller sex år. I enstaka fall, beroende på vilken ras din hund är av, kan den dock behöva tecknas innan fyra års ålder. Därefter gäller den fram till och med att den blir åtta, tio eller tolv år, beroende på vilken ras den är av.

Du bör också vara införstådd med att livbeloppet sänks med tjugo procent varje år efter att din hund har uppnått en ålder av fem, sju eller nio år. Gränsen baseras på hur många år som livförsäkringen gäller. Livbeloppet minskas varje år fram tills att det är nere på 5000 kronor. Därefter upphör livförsäkringen.

Tänk på att livbeloppet baseras på din hunds marknadsvärde. Saker så som inköpspris, tävlings- eller utställningsresultat, ras och avelsmeriter kan påverka beloppet, så glöm inte att höra av dig till Agria om du anser att livbeloppet ska höjas. Åt andra hållet förbehåller Agria sig också rätten att sänka livbeloppet ifall din hund blir mindre värd på marknaden.

Självrisk

Lägst alternativ

Fast avgift på 1200 kronor och 15 procent i rörlig avgift. Utav alla bolag som vi har jämfört är detta den absoluta lägsta självrisken (med fast och rörlig variant) som du kan få.

Högst alternativ

Fast avgift på 5000 kronor och 25 procent i rörlig avgift. Även här står sig Agria bra mot sina konkurrenter. En hög självrisk låter spontant inte så bra, och kan också vara tuff att betala när du väl behöver, men den gör också att priset på din premie kan vara billig under tiden som din hund är skade- eller sjukdomsfri.

Andra nivåer som du kan välja mellan är:

 • 2050 kronor
 • 2950 kronor

Och för rörlig avgift gäller 15 eller 25 procent. Det Agria gör bra här är att de låter dig som kund avgöra vilket upplägg som passar dig bäst, medan en del andra mer eller mindre tvingar dig som kund att anpassa dig efter deras mallar.

Dina val påverkar inte självriskperioden. Den är alltid på 135 dagar och under denna tid behöver du endast betala en fast avgift. Om du och din hund behöver uppsöka veterinär fler gånger innan dessa 135 dagar har passerat, slipper du alltså att betala den fasta avgiften efter ert första besök. Efter 135 dagar nollställs räkneverket och sätter igång nästa gång som ni besöker en veterinärklinik igen och så vidare.

Agrias självriskperiod sticker inte ut, utan ligger i linje med de flesta andra försäkringsbolag. Vill du ha en ännu längre självriskperiod är kanske Moderna Försäkringar ett ännu bättre alternativ för dig. De erbjuder – som enda bolag på marknaden – ett helt år.

Pris

Saker som påverkar priset på försäkringen är bland annat:

 • Ålder på hunden
 • Ras på hunden
 • Kön på hunden
 • Eventuellt medlemskap i någon hundklubb
 • Om hunden är registrerad i Svenska Kennelklubben
 • Vald ersättningsnivå
 • Vald självrisk
 • Valda tilläggsförsäkringar

Alla dessa saker får du ange på hemsidan. Du behöver även fylla i ditt personnummer och andra uppgifter om dig som ägare. Därefter får du snabbt en prisoffert.

Rabatter

Ålder

Om du försäkrar din hund innan den har hunnit bli fyra månader, så får du hela 30 procents rabatt under första året. Missa inte den chansen.

Hundklubb

Om du är medlem i någon av Svenska Kennelklubbens länsklubbar, Sveriges hundungdom, Svenska Jägarförbundet eller Svenska Brukshundsklubben genererar detta en rabatt på 10 procent.

Uppfödare

Om du har en registrerad kennel kan detta ge en viss rabatt.

Mängdrabatt

Om du har tre eller fler hundar ges en mängdrabatt. I händelse av tio hundar eller fler, rekommenderas istället en flockförsäkring.

Kastrering

Om du äger en tik och denna är kastrerad brukar en rabatt ges på 10 procent. Detta på grund av att ett sådant ingrepp minskar risken för exempelvis cancer i livmodern och liknande åkommor som många tikar drabbas av när de kommer upp i åldern.

Agriakortet

Om du har ett kreditkort från Agria (Agriakortet) får du automatiskt 300 kronor i rabatt på den fasta självrisken. Detta kort innebär också en hel del andra ekonomiska fördelar. Dessa kan du läsa mer om lite längre ner på sidan där vi tar upp dem i detalj.

Totalt sett kan du få ihop 50 procents rabatt på din hundförsäkring hos Agria.

Tilläggsförsäkringar

Medicin

Denna tilläggsförsäkring ersätter medicin för ytterligare 6000-10 000 kronor under en försäkringsperiod.

Rehabilitering

Denna tilläggsförsäkring ersätter rehabilitering för ytterligare 6000- 10 000 kr.

Liv

Livförsäkring är egentligen en tilläggsförsäkring, men är så pass vanlig att den mer eller mindre anses tillhöra grundförsäkringarna.

Trygghet

Denna tilläggsförsäkring ger dig ersättning ifall du själv blir sjuk och behöver lämna din hund till ett hundpensionat för att du inte klarar av att ta hand om din hund.

Avelsförsäkring

Denna tilläggsförsäkring är specialanpassad efter dig som sysslar med avel. I denna ingår dolda fel, ett extra kejsarsnitt och veterinärvård för valpkull från födsel.

Användbarhet

Om din hund används till något annat än sällskap, till exempel i jakt eller som ledhund, skyddar denna tilläggsförsäkring hundens funktionsduglighet. Om den skulle tappa denna kan du då få ersättning.

Specialförsäkringar

Exempel på specialförsäkringar som Agria erbjuder är: Agria Flock, Dolda fel, Jakthundsförsäkring och Jaktlagsförsäkring. Om du söker en annan specialförsäkring, så rekommenderar vi dig att kontakta Agria direkt. De är specialister inom sin bransch och kan garanterat hjälpa dig att skräddarsy en bra lösning för dig och din hund.

Agriakortet

Agria tillhandahåller, förutom fantastiska försäkringar, ett kreditkort som kan ge dig många fördelar. Detta är ett samarbete mellan Agria och Länsförsäkringar.

Lägre självrisk

Med Agriakortet får du som hundägare 300 kronor rabatt på den fasta självrisken vid ett veterinärbesök som ersätts av hundförsäkringen. För att reduceringen ska kunna ske måste du betala med Agriakortet samt meddela Agria att du har betalat med det. Detta gör du lämpligast när du lämnar din skadeanmälan. På nästa faktura dras sedan dessa pengar från totalbeloppet (Agria Skadereglering).

Delbetalning

Agriakortet ger dig möjlighet att delbetala kostnaden för ett veterinärbesök – även om kliniken i fråga inte erbjuder denna tjänst. Välj fritt mellan att skjuta upp betalningen utan ränta i upp till tre månader, delbetala räntefritt under ett års tid eller att beta av din skuld under en längre period på fem år med, vad Agria själva kallar, låg ränta.

Själva möjligheten att delbetala räntefritt eller med låg ränta är inget unikt för just Agria. De flesta leverantörer av kreditkort i Sverige och resten av världen brukar erbjuda denna förmån. Få är dock så frikostiga med längden på delbetalningsperioden. Normalt brukar dessa ligga någonstans mellan ett och två år, jämfört med Agrias fem.

Erbjudande

Kreditkort är förknippat med förmåner – så också Agriakortet. Dessa ingår om du väljer Agria:

 • 5 procents rabatt på foder hos Anicura
 • 25 procents rabatt på grundvaccin hos Anicura
 • 5 procents rabatt hos Equi Tours
 • 10 procents rabatt vid hyra av lastbil hos Renteo
 • Rabatt hos Evidensia och Dogtech
1