Jämför alla försäkringsbolag
Kostnadsfritt
Spara
Vilken Hästförsäkring passar dig? Jämför och spara
Hästförsäkring

Jämför alla Sveriges försäkringar och spara pengar! Våra kunder sparar i snitt 1856 kr/år. Gör ett smart val du också, helt kostnadsfritt!

Hästens födelsedatum

why you should use our site

Vi tyckte helt enkelt att det fanns för få bra jämförelsetjänster som kunde hjälpa dig med försäkringar, elavtal, banktjänster och bredbandsleverantörer.

Jämför alla bolag

Jämför alla bolag

Dålig koll på försäkringsbolag? Inga problem! Med TecknaSmart kan du enkelt jämföra alla olika försäkringsbolag på några få klick - helt kostnadsfritt.

Spara pengar

Spara pengar

Ingen gillar räkningar. Men TecknaSmart hjälper dig att hitta den försäkring som är mest prisvärd och som passar bäst för dig. Så du får mer pengar över till annat.

Pris inom 20 sekunder

Pris inom 20 sekunder

På 20 sekunder hinner man inte göra särskilt mycket. Dricka en klunk kaffe. Ta en selfie. Kolla mailen. Eller jämföra pris på Sveriges alla försäkringsbolag hos TecknaSmart.

Spara i snitt 1856 kr/år

Spara i snitt 1856 kr/år

De som använder sig av TecknaSmart när de letar försäkring sparar i genomsnitt 1856 kronor per år. TecknaSmart är dessutom helt gratis - vad väntar du på?

How it works

Vi tyckte helt enkelt att det fanns för få bra jämförelsetjänster som kunde hjälpa dig med
Ange dina uppgifter
1

Ange dina uppgifter

Jämför olika försäkringar
2

Jämför olika försäkringar

Spara pengar på att teckna online
3

Spara pengar på att teckna online

Var smart, tecknasmart
4

Var smart, tecknasmart

Våra kunder säger

Vanliga frågor

Vad borde jag tänka på när jag köper försäkring?

När kan jag byta försäkringsbolag?

Kan ni byta försäkring åt mig?

Vilka försäkringar behöver jag?

Det har inträffat en skada som min försäkring täcker - vad ska jag göra?

Folksam Hästförsäkring

Därför ska du välja Folksam hästförsäkring

  • Olycksfallsförsäkring för alla personer som umgås med hästen
  • Gratis videosamtal med veterinär, i samarbete med Firstvet
  • Erbjuder flera paketlösningar på veterinärvården

Information

Folksam hästförsäkring har flera olika paketlösningar på sin veterinärvård, Ridhäst, Ridhäst tävling, Trav och galopphäst, avelshäst och vänta föl. När du valt den paketlösning som passar dig bäst får du också välja om du vill teckna nivån Stor eller Bas. Stor har en dyrare månadspremie, men ger ett betydligt bättre skydd.

Folksam har också en olycksfallsförsäkring som ingår i alla deras försäkringar. Den gäller alla personer som umgås och vistas kring hästen. Det sker många personolyckor med hästar så detta är en trygghet för dig och folk i din närhet.

Folksam hästförsäkring har en olycksfallsförsäkring för dig och alla som vistas kring hästen

Som många andra bolag samarbetar även Folksam med FirstVet, och ger dig 3 gratis samtal per år med veterinär via videosamtal.

Har Folksam hästförsäkring Karenstid?

Ja, Folksam hästförsäkring har som de flesta andra bolag en karens på 20 dagar. Detta innebär att du inte får ersättning de 20 första dagarna från att du tecknat din försäkring. Det finns dock undantag och vid skada genom plötsligt yttre våld gäller inte karensen.

Finns det en övre åldersgräns vid tecknandet av Folksam hästförsäkring?

Ja, Folksam hästförsäkring har en maxålder på 17 år. Du kan alltså teckna en försäkring från att hästen föds till att den fyller 17 år. Tvillingföl och artificiellt uppfödda föl kan försäkras först efter 30 dygn. Försäkringen gäller sedan hästens liv.

Veterinärvård

Veterinärvården är själva basen i din försäkring. Folksam hästförsäkring har ett flertal olika paketlösningar på sin veterinärvård, Ridhäst, Ridhäst tävling, Trav och galopphäst, avelshäst och vänta föl. I alla paketlösningar får du också välja mellan nivåerna Bas och Stor. Stor har ett betydligt större innehåll och ger ett bättre skydd, medan Bas har en billigare premie. Läs på under rubrikerna nedan för att få koll på vad som gäller hos Folksam.

Maxersättning

Du kan välja mellan tre nivåer på maxersättningen. Ju högre belopp desto dyrare premie. Nivåerna är, 25 000, 50 000 eller 100 000 kronor.

Sänkning

Folksam hästförsäkring sänker inte maxersättningen på veterinärvården när hästen blir äldre, till din stora fördel.

Medicin

Väljer du nivån Stor ingår det ersättning för medicin. Här har det också betydelse vilket maxbelopp du väljer. Väljer du det högsta maxbeloppet får du ersättning för medicin med upp till 5000 kr/år, medan om du istället väljer något av de lägre maxbeloppen kan få ersättning upp till 3000 kr/år. Medicinen ska vara utskriven av veterinär.

Resekostnader

Folksam hästförsäkring kan ge ersättning på upp till 5500 kr/år för djurambulans.

MR-, CT-undersökningar (magnetresonans och datortomografi) och scintigrafi

Den här typen av röntgen ingår upp till 5500 kr per år om du tecknar Stor veterinärvård

Tandvård

Dessvärre ingår inte undersökning/behandling av tänder i Folksam hästförsäkring. Dock kan du få ersättning för de tandbesvär som är direkt kopplade till ett olycksfall.

Osteochondros och ben-/broskfragment

Du kan få ersättning för osteochondros och andra tillväxtrubbningar i ben och leder om veterinär ordinerat detta. Hästen måste dock ha varit försäkrad i 18 månader. Är hästen yngre än 18 månader gäller att den måste ha varit försäkrad sedan det 30:e levnadsdygnet.

Självriskperiod

Folksam hästförsäkring har en självriskperiod på 125 dagar räknat från första veterinärbesöket. Under den här perioden behöver du bara betala den fasta självrisken en gång.

Självrisk

Självrisken är den delen du själv står för om din häst behöver vård. Det finns en fast och en rörlig del. Den fasta delen är på 2600 kr och den rörliga delen ligger på 25%.

Livförsäkring

Livförsäkringen är en tilläggsförsäkring och ger dig ersättning om hästen avlider eller behöver avlivas. Folksam hästförsäkring har två nivåer på sin livförsäkring, Livförsäkring A1 och Begränsad Livförsäkring A2.

Livförsäkring A1 är en mycket omfattande försäkring och ger dig ersättning om din häst avlider, kommer bort, blir stulen, eller om den blir så sjuk att den förlorar sin användbarhet. Den ger också ersättning om veterinären menar att den behöver avlivas.

Begränsad Livförsäkring A2 är en enklare försäkring, den påminner om ovanstående försäkring men ger dig ingen ersättning om hästen förlorar sin användbarhet.

Pris för Folksam hästförsäkring

Vad priset för Folksam hästförsäkring blir påverkas av vad hästen har för ras, ålder och var ni bor. Det påverkas också av vilka val du gör, vilken veterinärvård du väljer, vilken maxersättning och vilken livförsäkring du väljer.

Rabatt

Veterinärvårdrabatt

Folksam hästförsäkring har ett samarbete med olika kliniker runt om i Sverige. När du besöker dessa utvalda kliniker får du 300 kronor rabatt på den fasta självrisken.

Samlingsrabatt

Har du sedan tidigare en hemförsäkring hos Folksam kan du få 10% rabatt på din djurförsäkring.

Tilläggsförsäkringar

Liv

Livförsäkringen kommer i två nivåer och ger dig ersättning om din häst avlider, kommer bort eller behöver avlivas.

Övrigt

Ska du köpa häst? Tips och råd om veterinärbesiktningen hittar du här.

1