Jämför alla försäkringsbolag
Kostnadsfritt
Spara

Spara pengar på din försäkring

Det finns flera saker som kan göra att din försäkring blir billigare. Självriskbonus är bara ett av många exempel. Här berättar vi allt om det - och ännu lite till.

Självriskbonus är ett system som innebär att en oanvänd försäkring genererar rabatt för dig som har tecknat den. Sveland har exempelvis en variant där varje skadefritt år betyder att du "tjänar" fem procent. Fyra hela skadefria år innebär max bonus, alltså tjugo procents rabatt, som kan brukas ifall ditt djur behöver använda sin veterinärvårdsförsäkring. Rabatten ligger på ditt konto hos bolaget och vid användande dras det insamlade beloppet från din totala självrisk-nota.

Varje år får vi ett försäkringsbrev från Sveland där den totala bonusen meddelas. Vid ett tillfälle sparade vi flera hundra kronor när vi behövde uppsöka veterinär med vår hund, eftersom att vi inte nyttjat försäkringen under lång tid. Det känns bra att få lite tillbaka, säger Gustaf Dominicus, delägare till mittelspitzen Eddie.

Hur ska man spara pengar på sin försäkring?

Det första steget mot att spara pengar på försäkring är att bli bättre informerad om försäkringsbranschen i helhet. Detta gör man genom att jämföra olika försäkringar och vilken typ av skydd de kommer ge dig. Utan att få en inblick i de olika försäkringarna på marknaden så kan det vara oerhört svårt att avgöra huruvida man har en billig eller dyr försäkring. Det är dock så att det kan vara svårt att jämföra olika försäkringar, då olika försäkringsbolag har olika hemsidor med olika sökfunktioner.

Med detta i åtanke kan det tyckas svårt att någonsin kunna få en överblick av djurförsäkringsmarknaden. Detta är var TecknaSmart kommer in. TecknaSmart presenterar olika typer av djurförsäkringar, såsom för hund, katt och häst. Jämför försäkringar och spara pengar på din försäkring genom TecknaSmart.

Villkoren skiljer sig åt

Hos Agria ser det annorlunda ut. Där behöver ditt djur ha varit skadefritt i minst två år för att deras bonustrappa ska kicka igång. Efter dessa år får du som försäkringstecknare 300 kronor i avdrag på din självrisk - om veterinärvårsdskostnaden överstiger vald självrisk. Efter tre år har det beloppet ökats till det dubbla och efter fyra år har den totala bonusen ackumulerats till 900 kronor.

Ytterligare tips

De allra flesta försäkringsbolag erbjuder någon form av återbäring. En annan möjlighet till att krympa kostnaderna gällande sin försäkringar är att samla dem hos ett och samma bolag. Då kan du få en så kallad mängdrabatt. Kom dock ihåg att de olika försäkringsbolagen kan ha olika villkor och olika bestämmelser för hur du kan spara pengar på din försäkring. Därför är det A och O att du jämför de olika elbolagens villkor. 

Vilken Hästförsäkring passar dig? Jämför och spara
Hästförsäkring

Jämför alla Sveriges försäkringar och spara pengar! Våra kunder sparar i snitt 1856 kr/år. Gör ett smart val du också, helt kostnadsfritt!

Hästens födelsedatum

How it works

Vi tyckte helt enkelt att det fanns för få bra jämförelsetjänster som kunde hjälpa dig med
Ange dina uppgifter
1

Ange dina uppgifter

Jämför olika försäkringar
2

Jämför olika försäkringar

Spara pengar på att teckna online
3

Spara pengar på att teckna online

Var smart, tecknasmart
4

Var smart, tecknasmart

why you should use our site

Vi tyckte helt enkelt att det fanns för få bra jämförelsetjänster som kunde hjälpa dig med försäkringar, elavtal, banktjänster och bredbandsleverantörer.

Jämför alla bolag

Jämför alla bolag

Dålig koll på försäkringsbolag? Inga problem! Med TecknaSmart kan du enkelt jämföra alla olika försäkringsbolag på några få klick - helt kostnadsfritt.

Spara pengar

Spara pengar

Ingen gillar räkningar. Men TecknaSmart hjälper dig att hitta den försäkring som är mest prisvärd och som passar bäst för dig. Så du får mer pengar över till annat.

Pris inom 20 sekunder

Pris inom 20 sekunder

På 20 sekunder hinner man inte göra särskilt mycket. Dricka en klunk kaffe. Ta en selfie. Kolla mailen. Eller jämföra pris på Sveriges alla försäkringsbolag hos TecknaSmart.

Spara i snitt 1856 kr/år

Spara i snitt 1856 kr/år

De som använder sig av TecknaSmart när de letar försäkring sparar i genomsnitt 1856 kronor per år. TecknaSmart är dessutom helt gratis - vad väntar du på?

Vanliga frågor

Vad borde jag tänka på när jag köper försäkring?

När kan jag byta försäkringsbolag?

Kan ni byta försäkring åt mig?

Vilka försäkringar behöver jag?

Det har inträffat en skada som min försäkring täcker - vad ska jag göra?

1