Jämför alla försäkringsbolag
Kostnadsfritt
Spara

Försäkring för ridskola

Det är mycket att tänka på om man vill driva ridskola med vinst. En förutsättning för att lyckas är att göra rätt val av djur - och hitta passande försäkringar.

I Sverige står runt 18 300 hästar på ridskolor. Det är dessa 18 300 pålitliga ponnys och härliga hästar som är kärnan i dessa ridskolors verksamhet. Utan dem finns ingen möjlighet till ridning på ridskola, och det hade på så sätt blivit avsevärt mycket svårare att lära sig rida. 

Om ett stall tvingas stänga ner på grund av en smitta med snabb spridning, kan det vara ödeläggande för en verksamhet. Sjuka eller skadade hästar innebär nämligen förlorad inkomst.

För att undvika en sådan kris är det viktigt att hålla sina djur friska. Med ett bra urval av olika hästar och en sund hästhållning är du en god bit på väg. 

Men hur duktig man än är så är det också lämpligt att ha en försäkring till sin verksamhet. Detta innebär exempelvis att man kan hantera ett plötsligt utbrott av exempelvis kvarka. För att hindra detta från att bli ett förödande slag mot ens ridskola bör man teckna en försäkring. Denna kan ge gott skydd om och när oturen är framme. En bra försäkring är avgörande för både privatpersoner och ridskola.

Vilken försäkring för ridskola?

Frågan blir då vilken försäkring man ska välja för sin ridskola. Det finns många olika alternativ som har olika fördelar. För att veta vilken försäkring man bör välja är det första steget att veta vilka försäkringar som finns på marknaden. Detta gör man med fördel genom att använda sig av TecknaSmart för att jämföra hästförsäkringar. På TecknaSmart finner du ett stort urval av olika hästförsäkringar. Vidare så passar dessa i många olika situationer och för många olika ändamål.

Olika alternativ

Exempelvis så är "Agria Ridavbrott" är en tilläggsförsäkring som ger upp till 40 dagars kompensation vid stillastående verksamhet orsakad av oförutsedda händelser. I den ingår också en gemensam veterinärvårdsförsäkring för stallets samtliga hästar om de blir behandlade för samma sjukdom. Till denna kan man teckna ytterligare en tilläggsförsäkring - "Agria Ridavbrott Plus". Den ger ett skydd av ytterligare 40 betalda dagar.

Förutom att teckna en försäkring för hästarna, behöver du som bedriver ridskoleverksamhet också teckna en olycksfallsförsäkring för de som deltar i din ridskolas aktiviteter.

Läs mer och jämför olika försäkringar på TecknaSmart.se. Vi hjälper dig att hitta rätt skydd för dina behov.

Vilken Hästförsäkring passar dig? Jämför och spara
Hästförsäkring

Jämför alla Sveriges försäkringar och spara pengar! Våra kunder sparar i snitt 1856 kr/år. Gör ett smart val du också, helt kostnadsfritt!

Hästens födelsedatum

How it works

Vi tyckte helt enkelt att det fanns för få bra jämförelsetjänster som kunde hjälpa dig med
Ange dina uppgifter
1

Ange dina uppgifter

Jämför olika försäkringar
2

Jämför olika försäkringar

Spara pengar på att teckna online
3

Spara pengar på att teckna online

Var smart, tecknasmart
4

Var smart, tecknasmart

why you should use our site

Vi tyckte helt enkelt att det fanns för få bra jämförelsetjänster som kunde hjälpa dig med försäkringar, elavtal, banktjänster och bredbandsleverantörer.

Jämför alla bolag

Jämför alla bolag

Dålig koll på försäkringsbolag? Inga problem! Med TecknaSmart kan du enkelt jämföra alla olika försäkringsbolag på några få klick - helt kostnadsfritt.

Spara pengar

Spara pengar

Ingen gillar räkningar. Men TecknaSmart hjälper dig att hitta den försäkring som är mest prisvärd och som passar bäst för dig. Så du får mer pengar över till annat.

Pris inom 20 sekunder

Pris inom 20 sekunder

På 20 sekunder hinner man inte göra särskilt mycket. Dricka en klunk kaffe. Ta en selfie. Kolla mailen. Eller jämföra pris på Sveriges alla försäkringsbolag hos TecknaSmart.

Spara i snitt 1856 kr/år

Spara i snitt 1856 kr/år

De som använder sig av TecknaSmart när de letar försäkring sparar i genomsnitt 1856 kronor per år. TecknaSmart är dessutom helt gratis - vad väntar du på?

Vanliga frågor

Vad borde jag tänka på när jag köper försäkring?

När kan jag byta försäkringsbolag?

Kan ni byta försäkring åt mig?

Vilka försäkringar behöver jag?

Det har inträffat en skada som min försäkring täcker - vad ska jag göra?

1