Jämför alla försäkringsbolag
Kostnadsfritt
Spara

Försäkra hund

Är det alltid en självklarhet att försäkra sin hund? Det kan tyckas. Ändå är bara tre av fyra hundar i Sverige skyddade.

En hund kan leva hela sitt liv utan varken skador eller sjukdomar, fast sannolikheten att den gör detta är inte stor. Och eftersom vård av djur inte är subventionerad av staten, så som den är för människor, är det en god idé att försäkra sin pälskling. Annars är det du som ägare som får stå för alla kostnader vid ett veterinärbesök.

Det är klokt att att teckna en försäkring när du ska hämta hem din hund från uppfödaren. Kanske till och med tidigare. Tänk på att ha en god dialog och kolla av med säljaren, så att inget glapp uppstår i djurets skydd när kenneln säger upp försäkringsavtalet i sin ände. Det kan ställa till besvär.

Varför du bör försäkra din hund

En del kan tycka att det är helt självklart att försäkra sin hund. Andra däremot kan känna att detta mest känns som ett slöseri med pengar och tid. Om man har haft hund i många år utan att något har hänt kan det vara lockande att inbilla sig att inget kommer att hända nu heller. Detta är dock ett felaktigt resonemang. Faktum är att chansen att något skulle hända bara blir större om man inte har råkat ut för det än.

Detta är en god anledning att du ska försäkra din hund. Det är dock inte nog att bara skaffa vilken försäkring som helst. Istället bör du se till att skaffa en försäkring som både är så billig som möjligt, liksom passar de krav du har på en försäkring. Täcker försäkringen alla de eventualiteter du vill vara skyddad från? Detta kan vara svårt att veta på rak arm. Detta är anledningen till att du ska jämföra hundförsäkringar med TecknaSmart

Så här väljer du rätt försäkring

Olika bolag erbjuder olika saker. Läs på och bestäm dig för vad som passar er situation bäst – innan din energifyllda valp har flyttat hem till dig. Valpar är drulliga och tidskrävande. Därför vill du vara säker på att ha tryggat upp er tillvaro i förväg.

Grunden i de flesta hundförsäkringar är veterinärvård. Den brukar gälla både vid sjukdom och plötsliga olyckor, men läs det finstilta innan du tecknar, så att du vet hur det ligger till.

Du kan också göra en mängd tillägg. Till exempel är det vanligt att man väljer att addera en livförsäkring som är baserad på hundens inköpspris och hur marknaden ser ut för just den rasen. Andra varianter täcker medicinkostnader och rehabilitering ifall din hund behöver det.