Jämför alla försäkringsbolag
Kostnadsfritt
Spara
Vilken Bilförsäkring passar dig? Jämför och spara
Bilförsäkring

Jämför alla Sveriges försäkringar och spara pengar! Våra kunder sparar i snitt 1856 kr/år. Gör ett smart val du också, helt kostnadsfritt!

why you should use our site

Vi tyckte helt enkelt att det fanns för få bra jämförelsetjänster som kunde hjälpa dig med försäkringar, elavtal, banktjänster och bredbandsleverantörer.

Jämför alla bolag

Jämför alla bolag

Dålig koll på försäkringsbolag? Inga problem! Med TecknaSmart kan du enkelt jämföra alla olika försäkringsbolag på några få klick - helt kostnadsfritt.

Spara pengar

Spara pengar

Ingen gillar räkningar. Men TecknaSmart hjälper dig att hitta den försäkring som är mest prisvärd och som passar bäst för dig. Så du får mer pengar över till annat.

Pris inom 20 sekunder

Pris inom 20 sekunder

På 20 sekunder hinner man inte göra särskilt mycket. Dricka en klunk kaffe. Ta en selfie. Kolla mailen. Eller jämföra pris på Sveriges alla försäkringsbolag hos TecknaSmart.

Spara i snitt 1856 kr/år

Spara i snitt 1856 kr/år

De som använder sig av TecknaSmart när de letar försäkring sparar i genomsnitt 1856 kronor per år. TecknaSmart är dessutom helt gratis - vad väntar du på?

How it works

Vi tyckte helt enkelt att det fanns för få bra jämförelsetjänster som kunde hjälpa dig med
Ange dina uppgifter
1

Ange dina uppgifter

Jämför olika försäkringar
2

Jämför olika försäkringar

Spara pengar på att teckna online
3

Spara pengar på att teckna online

Var smart, tecknasmart
4

Var smart, tecknasmart

Våra kunder säger

Vanliga frågor

Vad borde jag tänka på när jag köper försäkring?

När kan jag byta försäkringsbolag?

Kan ni byta försäkring åt mig?

Vilka försäkringar behöver jag?

Det har inträffat en skada som min försäkring täcker - vad ska jag göra?

Vardia Bilförsäkring

Därför ska du välja Vardia bilförsäkring

  • Få ett mycket omfattande skydd genom Stor Bilförsäkring
  • 10% rabatt när du även tecknar hemförsäkring
  • Erbjuder ett flertal tilläggsförsäkringar för extra skydd

Information

Vardia Bilförsäkring har fyra nivåer på sin försäkring. Trafikförsäkring, Halvförsäkring, Helförsäkring och Stor Bilförsäkring. Stor Bilförsäkring är den mest omfattande men också den med högst premie. Vardia har hela 6 olika tilläggsförsäkringar att köpa till på Hel-och Halv försäkringen för dig som vill ha ett extra skydd. Alla dessa 6 försäkringar ingår dock redan i Stor Bilförsäkring så för dig som har tänkt att köpa till flera tilläggsförsäkringar kan det löna sig att istället teckna Stor Bilförsäkring.

Brand

Vardia bilförsäkring ersätter skador som uppkommit av brand, explosion och blixtnedslag. Du får dock ingen ersättning för skador på däck, slangar och ljuddämpare. Brandförsäkringen ingår i Stor- Hel-och Halvförsäkringen.

Glas

Glasförsäkringen ingår i Stor-,Hel-och Halvförsäkringen och ger ersättning för bilruta som spräckts, krossats eller genombrutits. Skador på glastak och glaslykta ingår inte. Självrisken för att byta glas är 1500 kr medan självrisken för reparation är 200 kr.

Maskin

Vardia Bilförsärking ersätter skador på motor och styrelektronik. De ger även ersättning för skador på exempel tänd-, kyl-, broms-, och bränslesystem samt airbag och generator.

Detta gäller upp till att din bil blivit 8 år eller körts mer än 12 000 mil. För Stor Bilförsäkring gäller tills den blivit 10 år.

Stöld

Stor-, Hel-och Halvförsäkringen ger ersättning om din bil blir stulen eller om något tillbehör till bilen blir stulet. Dock får du ingen ersättning om någon som har tillgång till bilen använder den utan lån eller om någon som du lånat ut bilen till inte lämnar tillbaka den. Lösa föremål som blir stulna, som inte hör till bilen ingår inte heller.

Vagnskada

I Helförsäkringen och i Stor bilförsäkring ingår ersättning för skador på din bil vid en olycka, vid skadegörelse eller vid skador när bilen transporteras på annat transportmedel.

Räddning

Du får ersättning för transport till närmaste verkstad om din bil skadats eller blivit stulen. Du får också ersättning för transport till din hemort. Räddning ingår i Hel-och Halvförsäkringen och även i Stor Bilförsäkring.

Rättsskydd

Rättskydd ingår i alla Vardias varianter förutom trafikförsäkringen. Det kan ersätta advokatkostnader vid en tvist angående din bil.

Allrisk

Allrisken finns som tilläggsförsäkring till Halv- och Helförsäkringen. Den ingår i Stor Bilförsäkring. Allrisken ersätter skador på inredningen och vid tankning av fel bränsle. Högsta ersättningsbelopp är 30 000 kr.

Pris för Vardia bilförsäkring

Vad priset för din bilförsäkring blir påverkas av många faktorer. Dels på vilken försäkring du väljer och även om du väljer att köpa till någon tilläggsförsäkring.

Priset påverkas också av din ålder, var du bor, bil-och årsmodell på ditt fordon och hur många mil du kör per år. Skriv in dina uppgifter på TecknaSmart för att få reda på det exakta priset.

Självrisk

Självrisken är den delen som du själv står för vid varje skadetillfälle. Vad självrisken blir beror på vilken typ av skada bilen varit med om.

Rabatt

Samlingsrabatt

Om du även försäkrar ditt boende hos Vardia får du 10% rabatt på din bilförsäkring

Tilläggsförsäkringar

Vardia bilförsäkring har 6 olika tilläggsförsäkringar för dig som vill utöka din försäkring ytterligare. Tilläggen går att teckna till Halv-och Helförsäkringen. I Stor Bilförsäkring ingår alla nedanstående tillägg.

Allrisk

Allrisken kan ersätta skador på bilinredningen eller när du tankar med fel typ av bränsle. Högsta ersättningsbelopp är 30 000 kr.

Assistans

Med detta tillägg får du hjälp inom en timme om du drabbas av driftstopp. Du slipper också att betala självrisken vid bärgning. Om det tar tid att reparera din bil får du ersättning för hyrbil i upp till tre dygn, detta gäller vid upp till tre tillfällen per år.

Hyrbil

Detta tillägg ersätter 75% av kostnaden för hyrbil i upp till 60 dagar när din egen bil behöver repareras. Vill du inte ha en hyrbil kan du istället välja att få 100 kr per dag.

Parkeringsskada

Du slipper självrisken då din bil skadats av okänt trafikförsäkringspliktigt fordon. Detta gäller tre gånger per år.

Trafikolycksfall

Ger ersättning vid trafikolycka. Du får ersättning för kostnader vid sjukskrivning och sjukhusvistelse. Medicinsk invaliditet ersätts med upp till hela 500 000 kr.

Djurkollision

Denna tilläggsförsäkring sänker självrisken med 3000 kronor för skador som orsakats av kollision med djur.

1