Jämför alla försäkringsbolag
Kostnadsfritt
Spara
Vilken Bilförsäkring passar dig? Jämför och spara
Bilförsäkring

Jämför alla Sveriges försäkringar och spara pengar! Våra kunder sparar i snitt 1856 kr/år. Gör ett smart val du också, helt kostnadsfritt!

why you should use our site

Vi tyckte helt enkelt att det fanns för få bra jämförelsetjänster som kunde hjälpa dig med försäkringar, elavtal, banktjänster och bredbandsleverantörer.

Jämför alla bolag

Jämför alla bolag

Dålig koll på försäkringsbolag? Inga problem! Med TecknaSmart kan du enkelt jämföra alla olika försäkringsbolag på några få klick - helt kostnadsfritt.

Spara pengar

Spara pengar

Ingen gillar räkningar. Men TecknaSmart hjälper dig att hitta den försäkring som är mest prisvärd och som passar bäst för dig. Så du får mer pengar över till annat.

Pris inom 20 sekunder

Pris inom 20 sekunder

På 20 sekunder hinner man inte göra särskilt mycket. Dricka en klunk kaffe. Ta en selfie. Kolla mailen. Eller jämföra pris på Sveriges alla försäkringsbolag hos TecknaSmart.

Spara i snitt 1856 kr/år

Spara i snitt 1856 kr/år

De som använder sig av TecknaSmart när de letar försäkring sparar i genomsnitt 1856 kronor per år. TecknaSmart är dessutom helt gratis - vad väntar du på?

How it works

Vi tyckte helt enkelt att det fanns för få bra jämförelsetjänster som kunde hjälpa dig med
Ange dina uppgifter
1

Ange dina uppgifter

Jämför olika försäkringar
2

Jämför olika försäkringar

Spara pengar på att teckna online
3

Spara pengar på att teckna online

Var smart, tecknasmart
4

Var smart, tecknasmart

Våra kunder säger

Vanliga frågor

Vad borde jag tänka på när jag köper försäkring?

När kan jag byta försäkringsbolag?

Kan ni byta försäkring åt mig?

Vilka försäkringar behöver jag?

Det har inträffat en skada som min försäkring täcker - vad ska jag göra?

Trygg-Hansa Bilförsäkring

Därför ska du välja Trygg-Hansa bilförsäkring

  • Drulleförsäkring ingår i hel-och halvförsäkringen
  • Topprankad av konsumenternas
  • Erbjuder fotobesiktning - slipp besiktiga på verkstaden

Information

Trygg-Hansa bilförsäkring erbjuder fyra varianter på sin försäkring - Trafik-, Hel-, Halvförsäkring och Stor - där Stor är den mest omfattande. I Trygghansa ingår en drulleförsäkring för Stor, Halv-och Helförsäkringen. Detta är något de flesta andra bolag endast erbjuder som tillägg eller till sin Helförsäkring. Det är ovanligt att den även ingår i Halvförsäkringen.

Brand

Ersättning för skador orsakade av brand, explosion eller blixtnedslag ingår i varianterna Stor, Halv-och Helförsäkringen. Skador på ljuddämpare, slangar eller däck ingår dessvärre inte. Självrisken är 1500 kr för en privatägd bil

Glas

I Stor, Halv-och Helförsäkringen ingår ersättning för skadad glasruta. Du får ersättning för bak-sido eller vindruta som krossats eller spräcks. Skador på glastak eller skador som orsakas vid kollision ingår ingår inte i försäkringen. Självrisken ligger på 100 kr om rutan går att laga och 1500 kr om den behöver bytas.

Maskin

Du kan få ersättning på din privatbil för skador på motorn och elektronik om din bil är högst 8 år (10 år med Stor) eller har körts högst 12 000 mil. Självrisken ökar ju längre bilen har körts. Ersättning för maskin ingår i alla varianter förutom trafikförsäkring

Vagnskada

Ersättning för vagnskada ingår i Helförsäkringen och i varianten Stor. Du ges ersättning för skador på din egen bil vid en trafikolycka, yttre olyckshändelse eller vid skadegörelse.

Räddning

Om din bil har stannat och inte går att köra vidare får du ersättning för bärgning till närmaste verkstad. Du får också ersättning för kostnaden av transport för förare och passagerare till resans mål, eller där resan började, beroende på vilket ställe som är närmast.

Räddning ingår i alla varianter utom trafikförsäkringen, Trygg-Hansa bilförsäkring kallar dock detta för transport.

Rättsskydd

I alla varianter förutom trafikförsäkringen ingår ersättning för rättsskydd. Detta innebär att du kan få ersättning för tvister i domstol som rör din bil.

Allrisk

Trygg Hansa har en allrisk, även kallad drulleförsäkring på alla varianter utom trafikförsäkringen. Att de även har det på halvförsäkringen är relativt ovanligt och en stor fördel för dig som kund. Allrisken kan ge ersättning för borttappade nycklar, feltankning och skada på inredningen.

Pris för Trygg-Hansa bilförsäkring

Priset för vad din försäkring blir beror på flera faktorer, såsom vilken försäkring du väljer, din ålder, var du bor, bil-och årsmodell på ditt fordon och hur många mil du kör per år. För att få reda på exakt vad premien blir så skriv in dina uppgifter på TecknaSmart.

Premien och försäkringen gäller sedan vanligtvis ett år och det förnyas genom att du betalar premien för den nya perioden. Säljer du din bil under försäkringsperioden så sägs försäkringen upp direkt.

Självrisk

Självrisken är den delen du står för och måste betala vid varje skadetillfälle. Självrisken varierar beroende på vilken skada det gäller.

Rabatt

Ta del av Trygg-Hansas rabatter

Samlingsrabatt

När du samlar dina försäkringar hos Trygg-Hansa kan du få 5-20% rabatt beroende på vilka försäkringar du har.

Tilläggsförsäkringar

Trygg-Hansa bilförsäkring erbjuder nedanstående tilläggsförsäkringar för dig som vill ha ett extra skydd.

Hyrbil

Med denna tilläggsförsäkring får du ersättning för hyrbil om din egen bil går sönder eller blir stulen. Trygg-Hansa står då för 75% av hyrbilskostnaden. Väljer du istället att inte hyra bil får du 100 kr per dag för personbil i upp till 65 dagar.

Utökad personskada

Detta tillägg ger ersättning och hjälp till förare och passagerare vid en trafikolycka. Du kan tex. får ersättning för bestående skada som leder till nedsatt funktionsförmåga, ersättning för privat sjukvård om det är kö i den offentliga vården och vägledning från en rehabiliteringscoach. Högst kan du få en ersättning för 600 000 kr per person i den offentliga vården och 150 000 kr i din privata vården. Du behöver inte betala någon självrisk.

Självriskrabatt

Med detta tillägg sänks din självrisk för vagnskada med 3000 kr. Om din bil behöver bärgas slipper du då med detta tillägg betala någon självrisk.

1