Jämför alla försäkringsbolag
Kostnadsfritt
Spara
Vilken Bilförsäkring passar dig? Jämför och spara
Bilförsäkring

Jämför alla Sveriges försäkringar och spara pengar! Våra kunder sparar i snitt 1856 kr/år. Gör ett smart val du också, helt kostnadsfritt!

why you should use our site

Vi tyckte helt enkelt att det fanns för få bra jämförelsetjänster som kunde hjälpa dig med försäkringar, elavtal, banktjänster och bredbandsleverantörer.

Jämför alla bolag

Jämför alla bolag

Dålig koll på försäkringsbolag? Inga problem! Med TecknaSmart kan du enkelt jämföra alla olika försäkringsbolag på några få klick - helt kostnadsfritt.

Spara pengar

Spara pengar

Ingen gillar räkningar. Men TecknaSmart hjälper dig att hitta den försäkring som är mest prisvärd och som passar bäst för dig. Så du får mer pengar över till annat.

Pris inom 20 sekunder

Pris inom 20 sekunder

På 20 sekunder hinner man inte göra särskilt mycket. Dricka en klunk kaffe. Ta en selfie. Kolla mailen. Eller jämföra pris på Sveriges alla försäkringsbolag hos TecknaSmart.

Spara i snitt 1856 kr/år

Spara i snitt 1856 kr/år

De som använder sig av TecknaSmart när de letar försäkring sparar i genomsnitt 1856 kronor per år. TecknaSmart är dessutom helt gratis - vad väntar du på?

How it works

Vi tyckte helt enkelt att det fanns för få bra jämförelsetjänster som kunde hjälpa dig med
Ange dina uppgifter
1

Ange dina uppgifter

Jämför olika försäkringar
2

Jämför olika försäkringar

Spara pengar på att teckna online
3

Spara pengar på att teckna online

Var smart, tecknasmart
4

Var smart, tecknasmart

Våra kunder säger

Vanliga frågor

Vad borde jag tänka på när jag köper försäkring?

När kan jag byta försäkringsbolag?

Kan ni byta försäkring åt mig?

Vilka försäkringar behöver jag?

Det har inträffat en skada som min försäkring täcker - vad ska jag göra?

Paydrive Bilförsäkring

Därför ska du välja Paydrive Bilförsäkring

 • Personlig bilförsäkring där du påverkar din premie
 • Håll koll på din bilkörning och premie via en app i mobilen
 • Ingen bindningstid

Information

Paydrive Bilförsäkring skiljer sig åt från andra bilförsäkringar. (Se gärna videon ovan som på ett enkelt sätt förklarar hur Paydrive fungerar). PayDrive betalt för hur du kör och hur långt du kör. Genom att koppla in Paydrives bilbox i din bils OBD2-port analyserar den varje månad din körstil och mäter hur många mil du kör, därefter ger den dig olika poäng - så kallade Körscore. Du hamnar sedan i en av följande kategorier: Farlig, Osäker, Säker och Supersäker. I din app på telefonen kan du följa hur många score du har och i vilken kategori du befinner dig i för tillfället.

Farlig

Körscore 0-24

 • Du kör ofta mer än 20 km/h för fort
 • Du tvärbromsar flera gånger i månaden

1 av 100 Paydrive-kunder har körstil Farlig.

Osäker

Körscore 25-69

 • Du kör ofta 10km/h för fort under långa sträckor
 • Du tvärbromsar ofta

1 av 10 Paydrive-kunder har körstil Osäker.

Säker

Körscore 70-94

 • Du kör sällan långa sträckor mer än 10km/h för fort
 • Du gör sällan tvärbromsningar

6 av 10 Paydrive-kunder har körstil Säker.

Supersäker

Körscore 95-100

 • Du kör väldigt sällan långa sträckor mer än 10 km/h för fort
 • Du är mycket uppmärksam för att undvika tvärbromsningar

3 av 10 Paydrive-kunder har körstil Supersäker.

Som standard är Paydrive Bilförsäkring utformad som en Helförsäkring, men du kan även välja att endast teckna en Trafikförsäkring eller en Halvförsäkring, precis som hos vilken bilförsäkringsbolag som helst.

Brand

Brandersättnignen ingår i Halv-och Helförsäkringen och ersätter skador som orsakats av brand.

Självrisken är 1500 kr.

Glas

Glasersättningen ersätter kostnader för glasrutor som krossats eller spräckts. Försäkringen gäller inte för skada som uppstått om bilen kolliderat, kört av vägen eller vid skadegörelse.

Glasersättningen ingår i Halv-och Helförsäkringen och självrisken är 1500 kr.

Maskin

Paydrive Bilförsäkring ger ersättning för skador som uppstår på motor, växellåda, styrelektronik och kraftöverföring. Detta ingår i Halv- och helförsäkringen och gäller upp till att din bil är 10 år eller har gått 12 000 mil. Självrisken är 1500 kr.

Stöld

I Halv- och Helförsäkringen får du ersättning om din bil blir stulen och även för skador till följd av inbrott eller försök till inbrott i bilen. Försäkringen gäller inte för stöld av lös egendom som förvarats i bilen.

Självrisk: 1500 kr.

Vagnskada

Vagnskadeförsäkringen ingår endast i Helförsäkringen. Denna ger ersättning på skador av din bil vid en trafikolycka, skadegörelse eller yttre olyckshändelse. Självrisken är 4000 kr.

Helförsäkring

Helförsäkring omfattar halvförsäkring och vagnskadeförsäkring.

Räddning

Om din bil får driftstopp ingår bärgning och transport av både bil och passagerare. Dock gäller räddningsförsäkringen inte vid bränslebrist. Självrisken är 1500 kr och försäkringen ingår i Halv- och Helförsäkringen.

Rättsskydd

Rättsskyddsförsäkringen kan ge ersättning för advokatkostnader om du hamnar i en tvist angående din bil. Självrisken är 1500 kr

Allrisk

Allriskförsäkringen gäller för plötslig skada på bilens inredning eller förlust av bilnyckel. Försäkringen gäller endast på fordon som är yngre än 10 år.

Pris för Paydrive Bilförsäkring

Du påverkar själv priset för Paydrive Bilförsäkring. Ju lugnare och ju färre mil du kör desto billigare och vice versa. Genom att följa hastighetsbegränsningar kan du få en lägre premie. Du får en rapportering varje månad den 26:e om i vilken kategori du hamnat och hur mycket din premie kommer kosta för just den månaden.

Priser påverkas dock även av andra faktorer såsom bilens märke, årsmodell, motorstyrka, din ålder, var du bor och hur länge du har haft körkort.

Jämför Paydrive Försäkring med andra bolag på startsidan för TecknaSmart för att hitta den försäkring som passar dig bäst.

Självrisk

Självrisken är den delen du själv står för vid varje skadehändelse. Tänk på att alltid ha bilboxen inkopplad. Har du den urkopplad i samband med en skadehändelse måste du betala dubbel självrisk.

Rabatt

Paydrive har för närvarande dessvärre inga rabatter

Tilläggsförsäkringar

Paydrive har nedanstående tilläggsförsäkringar för dig som vill utöka ditt skydd.

Hyrbil

Med detta tillägg ersätter Paydrive Försäkring 75% av kostnaden av en hyrbil i upp till 45 dagar, om din bil behöver repareras på verkstad. Istället för hyrbil kan du välja att få 150 kr per dag i högst 45 dagar.

Denna tilläggsförsäkring kostar 45 kr per månad.

Självriskreducering

Detta tillägg kostar 45 kr per månad och befriar dig från självrisk om du behöver bärga bilen.

1