Jämför alla försäkringsbolag
Kostnadsfritt
Spara
Vilken Bilförsäkring passar dig? Jämför och spara
Bilförsäkring

Jämför alla Sveriges försäkringar och spara pengar! Våra kunder sparar i snitt 1856 kr/år. Gör ett smart val du också, helt kostnadsfritt!

why you should use our site

Vi tyckte helt enkelt att det fanns för få bra jämförelsetjänster som kunde hjälpa dig med försäkringar, elavtal, banktjänster och bredbandsleverantörer.

Jämför alla bolag

Jämför alla bolag

Dålig koll på försäkringsbolag? Inga problem! Med TecknaSmart kan du enkelt jämföra alla olika försäkringsbolag på några få klick - helt kostnadsfritt.

Spara pengar

Spara pengar

Ingen gillar räkningar. Men TecknaSmart hjälper dig att hitta den försäkring som är mest prisvärd och som passar bäst för dig. Så du får mer pengar över till annat.

Pris inom 20 sekunder

Pris inom 20 sekunder

På 20 sekunder hinner man inte göra särskilt mycket. Dricka en klunk kaffe. Ta en selfie. Kolla mailen. Eller jämföra pris på Sveriges alla försäkringsbolag hos TecknaSmart.

Spara i snitt 1856 kr/år

Spara i snitt 1856 kr/år

De som använder sig av TecknaSmart när de letar försäkring sparar i genomsnitt 1856 kronor per år. TecknaSmart är dessutom helt gratis - vad väntar du på?

How it works

Vi tyckte helt enkelt att det fanns för få bra jämförelsetjänster som kunde hjälpa dig med
Ange dina uppgifter
1

Ange dina uppgifter

Jämför olika försäkringar
2

Jämför olika försäkringar

Spara pengar på att teckna online
3

Spara pengar på att teckna online

Var smart, tecknasmart
4

Var smart, tecknasmart

Våra kunder säger

Vanliga frågor

Vad borde jag tänka på när jag köper försäkring?

När kan jag byta försäkringsbolag?

Kan ni byta försäkring åt mig?

Vilka försäkringar behöver jag?

Det har inträffat en skada som min försäkring täcker - vad ska jag göra?

Moderna Bilförsäkring

Därför ska du välja Moderna bilförsäkring

  • Ett flertal tilläggsförsäkringar för dig som vill skräddarsy din försäkring
  • Få upp till 20% rabatt på din premie genom att samla försäkringar på Moderna
  • Ingen självrisk vid reparation av stenskott

Information

Moderna erbjuder 3 varianter på sin bilförsäkring, trafik-, hel- och halvförsäkring. De har ett flertal olika tilläggsförsäkringar för dig som vill ha ett extra skydd.

Brand

Brandförsäkringen ingår i hel- och halvförsäkringen. Den gäller för brand, blixtnedslag och explosion. Du får även ersättning för skador på elektriska kablar som orsakats av kortslutning.

Glas

Glasförsäkringen ger dig ersättning vid skada på bilens rutor. Försäkringen gäller också för stenskott, då utan självrisk. Denna försäkring ingår både i halv- och helförsäkringen.

Maskin

Moderna bilförsäkring ersätter maskinskada på för bilar som är yngre än 8 år eller som ännu inte gått 12 000 mil. Detta gäller för både halv-och helförsäkringen.

Stöld

Denna försäkring ger dig ersättning för stöld och tillgrepp. Den ingår i halv-och helförsäkringen.

Vagnskada

Ersättning för Vagnskada ingår endast i helförsäkringen. Försäkringen ersätter skador på din egen bil vid trafikolycka eller annan yttre olyckshändelse, såsom fallande träd exempelvis.

Räddning

Halv och helförsäkringen ersätter kostnaden för bärgning vid behov. Dock gäller inte detta vid bensinstopp utan anledningen ska vara en trafikolycka, stöld eller likn.

Rättsskydd

Moderna bilförsäkring kan ge ersättning för advokat och rättegångskostnader om du hamnar i en tvist angående det försäkrade fordonet.

Allrisk

Moderna bilförsäkring erbjuder Allrisk som tilläggsförsäkring. Detta är alltså något du behöver köpa till och tyvärr inget som annars ingår. Tilläggsförsäkring ersätter feltankning, borttappade nycklar eller om du spiller mat och dryck på inredningen. Tilläggsförsäkringen går inte att lägga till om du endast tecknar trafikförsäkring.

Pris för Moderna bilförsäkring

Vad priset för din bilförsäkring blir beror på vilken försäkring du väljer. Trafikförsäkring är det billigaste försäkringsalternativet men också det som täcker minst. Andra faktorer som påverkar priset är din ålder, var du bor, bil-och årsmodell på ditt fordon och hur många mil du kör per år. För att få reda på exakt vad premien blir så skriv in dina uppgifter på TecknaSmart, så räknar vi ut det åt dig.

Självrisk

Självrisken är den del av skadan som du måste betala själv vid varje skadetillfälle. Hur mycket självrisken blir beror på vad som hänt och vilken typ av försäkring det gäller.

Rabatt

Samlingsrabatt

Om du samlar dina försäkringar hos Moderna kan du få upp till 20% rabatt på din premie. Du kan även sänka din självrisk.

  • Två försäkringar ger dig 5 %
  • Tre försäkringar ger 10 %
  • Fyra ger 15 %
  • Och fem ger hela 20 %

Tilläggsförsäkringar

Moderna erbjuder tilläggsförsäkringar för dig som vill ha ett extra skydd. En tilläggsförsäkring går endast att köpa till för halv- och helförsäkringen.

Hyrbil

Denna tilläggsförsäkring är för dig som vill erbjudas en hyrbil om din egen bil behöver repareras på grund av skada. Ersättningen gäller i 60 dagar och Moderna kommer att stå för 75% av kostnaden. Självrisken är 25% av dygns och kilometerkostnaden.

Väljer du att avstå från hyrbil ersätts du istället med 100 kr per dag. Tänk på att i en del andra bolag ingår ersättning för hyrbil i Helförsäkringen och du behöver alltså inte köpa till denna. Jämför bilförsäkring på vår startsida för att hitta den som passar bästa för dig.

Trafikolycksfall och krishjälp

Denna försäkring täcker behandlingskostnader och sjukhusvistelse för personer som färdas i bilen och skadas vid en olycka. Med denna försäkring slipper du självrisken.

Assistans

Moderna bilförsäkring ersätter med denna tilläggsförsäkring kostnade för exempelvis hjulbyte och punktering. Där reperationen varar längre än en timme erbjuds du också hyrbil upp till 3 dygn.

Allrisk

Allrisken är en slags drulleförsäkring och ersätter kostnader vid feltankning, borttappade nycklar eller om kaffe eller annan dryck spills på inredningen.

Kombi

Kombi är för dig som både vill ha hyrbil- och assistansförsäkringen. Med denna försäkring får du även 50% billigare självrisk vid skadegörelse av tredje man. Har bilen även en vagnskadegaranti ersätts du med upp till 3000 kr av vagnskadegarantisjälvrisken.

Försäkringen gäller till det år bilen blir 15 år, räknat från första registreringsdatum.

Avställningsförsäkring

Denna försäkring är till för dig som avser att ställa av din bil och inte använda den i trafiken. Den ger då ett skydd ifall din bil blir skadad eller stulen.

1