Jämför alla försäkringsbolag
Kostnadsfritt
Spara
Vilken Bilförsäkring passar dig? Jämför och spara
Bilförsäkring

Jämför alla Sveriges försäkringar och spara pengar! Våra kunder sparar i snitt 1856 kr/år. Gör ett smart val du också, helt kostnadsfritt!

why you should use our site

Vi tyckte helt enkelt att det fanns för få bra jämförelsetjänster som kunde hjälpa dig med försäkringar, elavtal, banktjänster och bredbandsleverantörer.

Jämför alla bolag

Jämför alla bolag

Dålig koll på försäkringsbolag? Inga problem! Med TecknaSmart kan du enkelt jämföra alla olika försäkringsbolag på några få klick - helt kostnadsfritt.

Spara pengar

Spara pengar

Ingen gillar räkningar. Men TecknaSmart hjälper dig att hitta den försäkring som är mest prisvärd och som passar bäst för dig. Så du får mer pengar över till annat.

Pris inom 20 sekunder

Pris inom 20 sekunder

På 20 sekunder hinner man inte göra särskilt mycket. Dricka en klunk kaffe. Ta en selfie. Kolla mailen. Eller jämföra pris på Sveriges alla försäkringsbolag hos TecknaSmart.

Spara i snitt 1856 kr/år

Spara i snitt 1856 kr/år

De som använder sig av TecknaSmart när de letar försäkring sparar i genomsnitt 1856 kronor per år. TecknaSmart är dessutom helt gratis - vad väntar du på?

How it works

Vi tyckte helt enkelt att det fanns för få bra jämförelsetjänster som kunde hjälpa dig med
Ange dina uppgifter
1

Ange dina uppgifter

Jämför olika försäkringar
2

Jämför olika försäkringar

Spara pengar på att teckna online
3

Spara pengar på att teckna online

Var smart, tecknasmart
4

Var smart, tecknasmart

Våra kunder säger

Vanliga frågor

Vad borde jag tänka på när jag köper försäkring?

När kan jag byta försäkringsbolag?

Kan ni byta försäkring åt mig?

Vilka försäkringar behöver jag?

Det har inträffat en skada som min försäkring täcker - vad ska jag göra?

Läns Bilförsäkring

Därför ska du välja Länsförsäkringar bilförsäkring

  • Var tredje bilägare i Sverige väljer länsförsäkringar
  • Allrisk på både halv-och helförsäkringen
  • Ersätter maskinskador tills din bil är 8 år

Information

Länsförsäkringar försäkrar var tredje personbil i Sverige. De erbjuder en allrisk på både halv-och helförsäkringen som ger ersättning vid feltankning, skador på inredningen och borttappade nycklar. Detta är något som flera andra bolag inte erbjuder, speciellt inte på halvförsäkringen.

Länsförsäkringar bilförsäkring är uppdelad i trafik-, halv-och helförsäkring. Till detta kommer också tilläggsförsäkringen MER för dig som vill ha ett extra skydd.

Brand

Länsförsäkringar bilförsäkring ger dig betalt för skador på bilen som uppstått genom brand, blixtnedslag eller explosion. Du kan också få ersättning om det blivit skador på elektriska kablar som orsakats av kortslutning. Detta ingår i din halv- och helförsäkring och självrisken ligger på 1800 kr.

Glas

I halv- och helförsäkringen ges du ersättning om du behöver laga eller byta ut en glasruta vid spricka eller stenskott. Självrisken vid byte av ruta är 1500 kr, men endast 200 kr om du istället väljer att laga den.

Maskin

Maskinersättningen gäller vid fel på motor och elektronik. Den ingår i hel- och halvförsäkringen och gäller endast för bilar som är högst åtta år gamla eller som har körts längst 120 000 kilometer. Självrisken ökar ju fler mil din bil har körts.

Stöld

Du får ersättning om du får inbrott i bilen eller om din bil blir stulen. Självrisken är 1800 kr men om du har en aktiverad spårningsutrustning i bilen som länsförsäkringar godkänt kan du slippa självrisken helt.

Stöld ersättningen ingår i hel-och halvförsäkringen.

Vagnskada

Vagnskadan gäller enbart för helförsäkringen. Den ersätter skador på din bil vid en olycka. Såsom skador på lacken eller karossen. Här kan du välja om du vill att självrisken ska vara på 3000 kr eller 5000 kr. Tänk på att självrisken påverkar din premie. Ju högre självrisk desto billigare premie. Är föraren yngre än 24 år tillkommer en självrisk på 1000 kr.

Räddning

Länsförsäkringar bilförsäkring ger ersättning vid bärgning, bogsering och räddning om bilen slutar gå. Detta gäller också om du tappat bort nyckeln eller vid punktering. Självrisken ligger på 1500 kr. Räddning ingår i hel-och halvförsäkringen.

Rättsskydd

I hel- och halvförsäkringen kan du få ersättning för advokat och rättegångskostnader om du hamnar i en tvist angående din bil, till exempel vid en trafikskada. Självrisken är 20%. Läs mer om rättsskydd här.

Allrisk

Allrisken gäller både hel-och halvförsäkringen. Detta är bra för dig som kund och något som flera andra bolag inte erbjuder. Allrisken ger ersättning om du feltankar, tappar bort nyckeln eller skadar inredningen. Detta gäller för bilar som är högst åtta år gamla.

Pris för Länsförsäkringar bilförsäkring

Priset på din försäkring beror på flera faktorer, såsom vilken försäkring du väljer, vad du har för ålder, var du bor och årsmodell på din bil. Andra faktorer som spelar roll är vilken självrisk du väljer. Ju högre självrisk desto billigare premie. Ta reda på exakt vad priset på din försäkring blir genom att skriva in dina uppgifter på TecknaSmart. Tänk dock på att välja en så prisvärd försäkring som möjligt, bara för att försäkringen är billig behöver det inte betyda att den har ett bra innehåll. Så jämför bilförsäkring noga innan du gör ditt val.

Självrisk

Självrisken är den del av skadan som du måste betala själv vid varje skadetillfälle. Hur mycket självrisken blir beror på vad som hänt och vilken typ av försäkring det gäller.

Rabatt

Länsförsäkringar har dessvärre inga rabatter för nuvarande.

Tilläggsförsäkringar

MER

Med tilläggsförsäkringen MER får du ett extra skydd i din bilförsäkring. Om din bil behöver repareras får du under tiden ersättning av 75% av kostnaden för hyrbil. Detta gäller upp till 60 dagar. Vill du inte ha hyrbil får du istället en ersättning på 100 kr/dag.

Du får även ersättning om du krockar med ett djur eller vid skadegörelse.

1