Jämför alla försäkringsbolag
Kostnadsfritt
Spara
Vilken Bilförsäkring passar dig? Jämför och spara
Bilförsäkring

Jämför alla Sveriges försäkringar och spara pengar! Våra kunder sparar i snitt 1856 kr/år. Gör ett smart val du också, helt kostnadsfritt!

why you should use our site

Vi tyckte helt enkelt att det fanns för få bra jämförelsetjänster som kunde hjälpa dig med försäkringar, elavtal, banktjänster och bredbandsleverantörer.

Jämför alla bolag

Jämför alla bolag

Dålig koll på försäkringsbolag? Inga problem! Med TecknaSmart kan du enkelt jämföra alla olika försäkringsbolag på några få klick - helt kostnadsfritt.

Spara pengar

Spara pengar

Ingen gillar räkningar. Men TecknaSmart hjälper dig att hitta den försäkring som är mest prisvärd och som passar bäst för dig. Så du får mer pengar över till annat.

Pris inom 20 sekunder

Pris inom 20 sekunder

På 20 sekunder hinner man inte göra särskilt mycket. Dricka en klunk kaffe. Ta en selfie. Kolla mailen. Eller jämföra pris på Sveriges alla försäkringsbolag hos TecknaSmart.

Spara i snitt 1856 kr/år

Spara i snitt 1856 kr/år

De som använder sig av TecknaSmart när de letar försäkring sparar i genomsnitt 1856 kronor per år. TecknaSmart är dessutom helt gratis - vad väntar du på?

How it works

Vi tyckte helt enkelt att det fanns för få bra jämförelsetjänster som kunde hjälpa dig med
Ange dina uppgifter
1

Ange dina uppgifter

Jämför olika försäkringar
2

Jämför olika försäkringar

Spara pengar på att teckna online
3

Spara pengar på att teckna online

Var smart, tecknasmart
4

Var smart, tecknasmart

Våra kunder säger

Vanliga frågor

Vad borde jag tänka på när jag köper försäkring?

När kan jag byta försäkringsbolag?

Kan ni byta försäkring åt mig?

Vilka försäkringar behöver jag?

Det har inträffat en skada som min försäkring täcker - vad ska jag göra?

If Bilförsäkring

Därför ska du välja if bilförsäkring

  • Ingen självrisk på trafikförsäkringen för dig över 25
  • Byt omfattning när du vill
  • Du får 200 kr rabbat på självrisken för varje skadefritt år.

Information

If bilförsäkring har 5 olika nivåer att erbjuda. Förutom trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring erbjuder de också “Trafik xtra” och “Stor bil”. “Stor bil” är den mest omfattande försäkringen.

För varje skadefritt hos If får du 200 kr till ditt självriskkonto. Detta konto hjälper till att betala självrisken.

Brand

Brandersättningen ingår i halvförsäkringen, helförsäkringen och i paketlösningen “Stor bil”. Denna försäkring ger dig ersättning för skador som orsakats på din bil av brand eller explosion. Självrisken är 1500 kr.

Glas

Denna försäkring ingår i halvförsäkringen, helförsäkringen och i paketlösningen “Stor bil”. Den ger dig ersättning för skador på bilens rutor om de krossas eller spräks. Självrisken är 200 kr vid lagning av ruta och 1500 kr vid byte av ruta.

Maskin

Även maskinförsäkringen ingår i halvförsäkringen, helförsäkringen och i paketlösningen “Stor bil”. Men vad som gäller skiljer sig åt beror på vilken variant du har tecknat. Tecknar du hel och halvförsäkring gäller försäkringen endast på en bil som är yngre än 8 år eller har körts mindre än 100 000 km medan om du tecknar varianten “Stor bil” gäller försäkringen om du har en bil som är yngre än 10 år eller har körts mindre än 150 000 km.

Stöld

Stöldförsäkringen ingår i alla varianter förutom trafikförsäkringen. Den ingår alltså även i varianten “trafik xtra”. Du får ersättning vid stöld av något i bilen eller stöld av hela bilen. Tänk på att alltid låsa din bil. Är din bil låst ligger självrisken på 1 500 kr medan om den är olåst måste du betala en självrisk på hela 8 000 kr.

Vagnskada

Vagnskada ingår i helförsäkringen och i “Stor bil”. Denna ger dig ersättning för skador på bilen efter en olycka eller skadegörelse.

Här väljer du själv vilken självrisk du vill ha, 3000 kr, 4500 kr och 6000 kr. Tänk på att självrisken påverkar premien. Ju högre självrisk du väljer, desto billigare blir premien.

Räddning

If bilförsäkring ger ersättning för bärgning och hemtransport. Även en hotelnatt ingår om så behövs. Detta ingår i alla varianter förutom trafikförsäkringen.

Rättsskydd

Rättskyddet ger ersättning vid vissa tvister som angår dig som bilägare. Rättskyddet ingår i alla varianter av if bilförsäkring, förutom trafikförsäkringen. Självrisken är 25% av kostnaden.

Allrisk

Med allrisk menas att du kan få ersättning för skador inne i bilen, från exempelvis fläckar och mat. Du kan också ersättas om du feltankar eller om du tappar bort nycklarna.

If bilförsäkring har ingen allrisk, men de ger ersättning för bortappade nycklar om du tecknar “Stor bil”. De ersätter även feltankning i halvförsäkringen, helfrösäkringen och “stor bil”.

Pris för If bilförsäkring

Vad priset för din bilförsäkring blir beror på vilken försäkring du väljer. Trafikförsäkring är det billigaste försäkringsalternativet men också det som täcker minst. Andra faktorer som påverkar priset är din ålder, var du bor, bil-och årsmodell på ditt fordon och hur många mil du kör per år. För att få reda på exakt vad premien blir så skriv in dina uppgifter på TecknaSmart, så räknar vi ut det åt dig.

Självrisk

Självrisken är den del av skadan som du måste betala själv vid varje skadetillfälle. Hur mycket självrisken blir beror på vad som hänt och vilken typ av försäkring det gäller.

Rabatt

If bilförsäkring kommer med olika rabatter för att du ska kunna komma ner i pris.

Samlingsrabbatt

Med en bilförsäkring hos If blir du förmånskund och får 10% rabatt på dina försäkringar. Har du även en hemförsäkring hos If så får du hela 15% rabatt.

Rabatt för skadefria år

För varje skadefritt år får du 200 kr till ditt självriskkonto. Detta konto hjälper till att betala självrisken.

Tilläggsförsäkringar

Avställningsförsäkring

Denna tilläggsförsäkring är till för dig som vill ha ett bra skydd för en avställd bil. Försäkringen täcker stöld, brand, vagnskada och rättskydd så länge bilen står i Sverige.

1