Jämför alla försäkringsbolag
Kostnadsfritt
Spara
Vilken Bilförsäkring passar dig? Jämför och spara
Bilförsäkring

Jämför alla Sveriges försäkringar och spara pengar! Våra kunder sparar i snitt 1856 kr/år. Gör ett smart val du också, helt kostnadsfritt!

why you should use our site

Vi tyckte helt enkelt att det fanns för få bra jämförelsetjänster som kunde hjälpa dig med försäkringar, elavtal, banktjänster och bredbandsleverantörer.

Jämför alla bolag

Jämför alla bolag

Dålig koll på försäkringsbolag? Inga problem! Med TecknaSmart kan du enkelt jämföra alla olika försäkringsbolag på några få klick - helt kostnadsfritt.

Spara pengar

Spara pengar

Ingen gillar räkningar. Men TecknaSmart hjälper dig att hitta den försäkring som är mest prisvärd och som passar bäst för dig. Så du får mer pengar över till annat.

Pris inom 20 sekunder

Pris inom 20 sekunder

På 20 sekunder hinner man inte göra särskilt mycket. Dricka en klunk kaffe. Ta en selfie. Kolla mailen. Eller jämföra pris på Sveriges alla försäkringsbolag hos TecknaSmart.

Spara i snitt 1856 kr/år

Spara i snitt 1856 kr/år

De som använder sig av TecknaSmart när de letar försäkring sparar i genomsnitt 1856 kronor per år. TecknaSmart är dessutom helt gratis - vad väntar du på?

How it works

Vi tyckte helt enkelt att det fanns för få bra jämförelsetjänster som kunde hjälpa dig med
Ange dina uppgifter
1

Ange dina uppgifter

Jämför olika försäkringar
2

Jämför olika försäkringar

Spara pengar på att teckna online
3

Spara pengar på att teckna online

Var smart, tecknasmart
4

Var smart, tecknasmart

Våra kunder säger

Vanliga frågor

Vad borde jag tänka på när jag köper försäkring?

När kan jag byta försäkringsbolag?

Kan ni byta försäkring åt mig?

Vilka försäkringar behöver jag?

Det har inträffat en skada som min försäkring täcker - vad ska jag göra?

Gjensidige Bilförsäkring

Därför ska du välja Gjensidige Bilförsäkring

 • Få ett omfattande skydd med Pluspaketet
 • Allrisken ingår i både Halv- och Helförsäkringen
 • Få rabatt genom att samla försäkringar

Information

Gjensidige Bilförsäkring består av en Trafikförsäkring, Halv- och Helförsäkring. De erbjuder också ett pluspaket som du kan teckna till Halv-och Helförsäkringen. I pluspaketet ingår bla. reparation på plats, däckbyte vid punktering, bärgning till verkstad, låsöppning och kostnader för hyrbil upp till 60 dagar.

Brand

Brandförsäkringen ingår i Hel-och Halvförsäkringen och ger ersättning när din bil fått en skada orsakad av brand, explosion eller blixtnedslag. Försäkringen ingår i Hel-och Halvförsäkringen. Den gäller dessvärre inte om bilen fått en skada genom explosion i motor, avgassystem eller på däck och slangar.

Glas

Glasförsäkringen ingår i Hel- och Halvförsäkringen och kan ge dig ersättning om en ruta har spräckts eller krossats. Den gäller dock inte om skadan skett pga. en kollision eller om bilen kört av vägen.

Däremot kan vagnskadeförsäkringen (som finns i helförsäkringen) ge ersättning för sådana skador.

Maskin

Gjensidige Bilförsäkring ger ersättning om det blir en skada på motorn eller styrtekniken. Maskinförsäkringen gäller upp till att din bil blir 10 år eller har körts 12000 mil. Den ingår i Hel-och Halvförsäkringen.

Stöld

Stöldförsäkringen ger ersättning om din bil blir stulen eller om något tillbehör till bilen blir stulet. Försäkringen gäller inte om någon inom det egna hushållet har tagit bilen utan lov. Den ingår i Hel-och Halvförsäkringen.

Vagnskada

Vagnskadeförsäkringen ingår endast i Helförsäkringen och ger ersättning om det uppkommer skada på din bil vid exempelvis en kollision, skadegörelse eller från ett fallande föremål.

Räddning

Räddningsförsäkringen ingår i Hel-och Halvförsäkringen och ger ersättning för transport av bilen och passagerare om bilen fått driftstopp. Passagerarna får transport till sin hemort och bilen till hemorten eller verkstaden. Försäkringen gäller inte vid driftstopp pga. brist på drivmedel.

Rättsskydd

Rättsskyddet kan ge ersättning för advokatkostnader vid en tvist som angår din bil.

Rättsskyddsförsäkringen ingår i Hel-och Halvförsäkringen.

Allrisk

Hos Gjensidige Bilförsäkring ingår Allrisken i både Halv- och Helförsäkringen. Den ersätter skador på bilens inredning, stöld eller förlust av bilnycklar/bilnyckelkort och rengöring av tank efter tankning av fel drivmedel. Försäkringen gäller upp till att din bil är 15 år.

Pris för Gjensidige Bilförsäkring

Vad priset för din försäkring blir beror på flera olika faktorer. B.la. vilken försäkring du tecknar, trafikförsäkringen är den billigaste varianten och Helförsäkringen är den dyraste, men också den mest omfattande. Väljer du att lägga till pluspaketet ökar premien med 99 kr per månad, men här får du också ett bra skydd.

Andra faktorer som spelar in är var du bor, bil-och årsmodell på ditt fordon och hur många mil du kör per år. För att få ett exakt pris kan du skriva in dina uppgifter på TecknaSmart, klicka här för att komma direkt till vår startsida för bilförsäkringar.

Självrisk

Självrisken är den delen som du själv står för vid varje skadetillfälle. Självrisken varierar beroende på vilken skada som uppkommit.

Rabatt

Samlingsrabatt

Om du samlar dina försäkringar hos Gjensidige kan du få samlingsrabatt.

 • 1 styck Huvudförsäkring + valfritt antal övriga försäkringar - 0% rabatt
 • 2 stycken Huvudförsäkringar + valfritt antal övriga försäkringar - 10% rabatt
 • 3 stycken Huvudförsäkring + valfritt antal övriga försäkringar - 15% rabatt

Det som räknas till Huvudförsäkringar är Gjensidige Hemförsäkring, Villahemförsäkring, Fritidshusförsäkring, Bilförsäkring, Sjukvårdsförsäkring samt Barn- och ungdomsförsäkring.

Tilläggsförsäkringar

Pluspaketet

Gjensidige Bilförsäkring har ett pluspaket som går att teckna till Halv-och Helförsäkringen för 99 kr/mån. I detta pluspaket ingår bla.

 • Reparation av din bil på plats
 • Bärgning till verkstad fram till att bilen blir 17 år
 • Däckbyte vid punktering
 • Låsöppning
 • Vid parkeringsskada får du ersättning på självrisken
 • Ersätter 75% av kostnaden för hyrbil upp till 60 dagar
1