Jämför alla försäkringsbolag
Kostnadsfritt
Spara
Vilken Bilförsäkring passar dig? Jämför och spara
Bilförsäkring

Jämför alla Sveriges försäkringar och spara pengar! Våra kunder sparar i snitt 1856 kr/år. Gör ett smart val du också, helt kostnadsfritt!

why you should use our site

Vi tyckte helt enkelt att det fanns för få bra jämförelsetjänster som kunde hjälpa dig med försäkringar, elavtal, banktjänster och bredbandsleverantörer.

Jämför alla bolag

Jämför alla bolag

Dålig koll på försäkringsbolag? Inga problem! Med TecknaSmart kan du enkelt jämföra alla olika försäkringsbolag på några få klick - helt kostnadsfritt.

Spara pengar

Spara pengar

Ingen gillar räkningar. Men TecknaSmart hjälper dig att hitta den försäkring som är mest prisvärd och som passar bäst för dig. Så du får mer pengar över till annat.

Pris inom 20 sekunder

Pris inom 20 sekunder

På 20 sekunder hinner man inte göra särskilt mycket. Dricka en klunk kaffe. Ta en selfie. Kolla mailen. Eller jämföra pris på Sveriges alla försäkringsbolag hos TecknaSmart.

Spara i snitt 1856 kr/år

Spara i snitt 1856 kr/år

De som använder sig av TecknaSmart när de letar försäkring sparar i genomsnitt 1856 kronor per år. TecknaSmart är dessutom helt gratis - vad väntar du på?

How it works

Vi tyckte helt enkelt att det fanns för få bra jämförelsetjänster som kunde hjälpa dig med
Ange dina uppgifter
1

Ange dina uppgifter

Jämför olika försäkringar
2

Jämför olika försäkringar

Spara pengar på att teckna online
3

Spara pengar på att teckna online

Var smart, tecknasmart
4

Var smart, tecknasmart

Våra kunder säger

Vanliga frågor

Vad borde jag tänka på när jag köper försäkring?

När kan jag byta försäkringsbolag?

Kan ni byta försäkring åt mig?

Vilka försäkringar behöver jag?

Det har inträffat en skada som min försäkring täcker - vad ska jag göra?

Folksam Bilförsäkring

Därför ska du välja Folksam bilförsäkring

  • Folksams Bilförsäkring Stor är topprankad i Konsumenternas jämförelse
  • Maskinskadeförsäkring ingår i Bilförsäkring Stor, upp till 10 år eller 12 000 mil
  • Erbjuder tilläggsförsäkringarna Hyrbil och Assistans till halvförsäkringen

Information

Folksam har 3 varianter på sin bilförsäkring, Trafikförsäkring, Bilförsäkring och Bilförsäkring Stor. Där Bilförsäkring kan jämföras med en halvförsäkring och Bilförsäkring Stor med en helförsäkring.

Brand

Brandförsäkringen ingår i varianterna Bilförsäkring och Bilförsäkring stor. Denna försäkring ger ersättning för brandskador, blixtnedslag och explosion.

Glas

Glasförsäkringen ingår i Bilförsäkring och Bilförsäkring stor. Den täcker kostnader för skador av vind-, sido-, bak- eller siktruta som spräckts eller krossats.

Maskin

Bilförsäkring och Bilförsäkring Stor har en maskinförsäkring. Denna ger ersättning av skada som påverkar bilens funktion och berör motorn eller kraftöverföring.

För Bilförsäkring gäller denna privat personbil som är högst 8 år och som inte körts mer än 12 000 mil. För lätt lastbil är gränsen 10 år och 15 000 mil.

För Bilförsäkring Stor gäller försäkringen privat personbil som är högst 10 år och som inte har körts mer än 12 000 mil.

Stöld

Denna försäkring ger dig ersättning om ditt fordon blir stulet. Den ersätter också om utrustning eller andra föremål i bilen blir stulna. Dock måste dessa föremål vara fastmonterade i bilen och endast användas i fordonet. Stöldförsäkringen ingår i Bilförsäkring Stor och Bilförsäkring.

Vid stöld av hjul finns det en maxersättning på 35 000 kr, denna maxersättning gäller dock inte vid stöld av hela fordonet.

Cd-skivor och mobiler ersätts inte.

Vagnskada

Ersättning för vagnskada ingår dessvärre inte i Folksam bilförsäkring, men det går att köpa till som tillägg.

Försäkringen ersätter skador som uppstår på bilen vid skadegörelse, trafikolycka eller annan yttre olyckshändelse.

Räddning

Med räddningsförsäkringen får du ersättning för transpor till närmaste lämpliga verkstad. Dock gäller inte försäkringen om du fått bensinstopp.

Om din bil har blivit stulen eller skadad får du även ersättning till din hemort. Försäkringen gäller också för din medresenär, drabbas du av akut sjukdom ingår din medresenärs hemresa i försäkringen.

Räddningsförsäkringen gäller i Bilförsäkring och Stor bilförsäkring.

Rättsskydd

Rättskyddet ger ersättning vid vissa tvister som angår dig som bilägare. Rättskyddet ingår i alla varianter av Folksam bilförsäkring, förutom trafikförsäkringen.

Ersättningen har ett tak på 300 000 kr.

Allrisk

Folksam bilförsäkring ger ersättning för borttappning av nycklar, feltankning och inredning om du väljer att teckna Bilförsäkring Stor.

Pris för Folksam bilförsäkring

Vad priset för din bilförsäkring blir beror på vilken försäkring du väljer. Trafikförsäkring är det billigaste försäkringsalternativet men också det som täcker minst. Andra faktorer som påverkar priset är din ålder, var du bor, bil-och årsmodell på ditt fordon och hur många mil du kör per år. För att få reda på exakt vad premien blir så skriv in dina uppgifter på TecknaSmart, så räknar vi ut det åt dig.

Självrisk

Självrisken är den del av skadan som du måste betala själv vid varje skadetillfälle. Hur mycket självrisken blir beror på vad som hänt och vilken typ av försäkring det gäller.

Rabatt

Spara pengar genom att utnyttja Folksams rabatter.

Samlingsrabatt

Om du tecknar en hemförsäkring hos Folksam kan du få 10% på din bilförsäkring.

Tilläggsförsäkringar

Folksam bilförsäkring erbjuder nedanstående tilläggsförsäkringar för dig som vill ha ett extra skydd.

Hyrbil

Om du har tecknat varianten “Bilförsäkring” kan du köpa till tilläggsförsäkringen “hyrbil”. I Bilförsäkring Stor ingår den automatiskt. Med denna försäkring får du tillgång till ersättningsbil upp till 65 dagar vid skada. Folksam står för hela kostnaden de 3 första dagarna och därefter ersätts du med 75% av kostnaden.

Assistans

Denna tilläggsförsäkring går att köpa till för dig som har varianten “Bilförsäkring”. Assistans ingår redan i Bilförsäkirng Stor. Du som enbart har trafikförsäkring på din bil kan inte köpa till assistans tillägget.

Med assistans så ingår reparation, låsöppning och en hotelnatt. Du får i Sverige hjälp inom en timme och ingen självrisk gäller för tre tillfällen per år.

1