Jämför alla försäkringsbolag
Kostnadsfritt
Spara
Vilken Bilförsäkring passar dig? Jämför och spara
Bilförsäkring

Jämför alla Sveriges försäkringar och spara pengar! Våra kunder sparar i snitt 1856 kr/år. Gör ett smart val du också, helt kostnadsfritt!

why you should use our site

Vi tyckte helt enkelt att det fanns för få bra jämförelsetjänster som kunde hjälpa dig med försäkringar, elavtal, banktjänster och bredbandsleverantörer.

Jämför alla bolag

Jämför alla bolag

Dålig koll på försäkringsbolag? Inga problem! Med TecknaSmart kan du enkelt jämföra alla olika försäkringsbolag på några få klick - helt kostnadsfritt.

Spara pengar

Spara pengar

Ingen gillar räkningar. Men TecknaSmart hjälper dig att hitta den försäkring som är mest prisvärd och som passar bäst för dig. Så du får mer pengar över till annat.

Pris inom 20 sekunder

Pris inom 20 sekunder

På 20 sekunder hinner man inte göra särskilt mycket. Dricka en klunk kaffe. Ta en selfie. Kolla mailen. Eller jämföra pris på Sveriges alla försäkringsbolag hos TecknaSmart.

Spara i snitt 1856 kr/år

Spara i snitt 1856 kr/år

De som använder sig av TecknaSmart när de letar försäkring sparar i genomsnitt 1856 kronor per år. TecknaSmart är dessutom helt gratis - vad väntar du på?

How it works

Vi tyckte helt enkelt att det fanns för få bra jämförelsetjänster som kunde hjälpa dig med
Ange dina uppgifter
1

Ange dina uppgifter

Jämför olika försäkringar
2

Jämför olika försäkringar

Spara pengar på att teckna online
3

Spara pengar på att teckna online

Var smart, tecknasmart
4

Var smart, tecknasmart

Våra kunder säger

Vanliga frågor

Vad borde jag tänka på när jag köper försäkring?

När kan jag byta försäkringsbolag?

Kan ni byta försäkring åt mig?

Vilka försäkringar behöver jag?

Det har inträffat en skada som min försäkring täcker - vad ska jag göra?

Dina Bilförsäkring

Därför ska du välja Dina bilförsäkring

  • Dina bilförsäkring erbjuder räddning dygnet runt
  • Du ges ersättning vid feltankning
  • Vid skadegörelse är självrisken endast 2000 kr vid helförsäkring

Information

Dina erbjuder tre nivåer på sin bilförsäkring, trafik- hel- och halvförsäkring. De har ett mycket bra erbjudande för hel- och halvförsäkringen, där ersättning för borttappade nycklar, feltankning eller plötslig skada i inredningen ersätts. Detta kallas för allrisk och brukar vanligtvis ingå i endast helförsäkringen, eller kunnas att köpas till som en tilläggsförsäkring.

Brand

Brandförsäkringen ger ersättning för skada orsakad av anlagd brand, åska eller eld som kommit lös. Den ersätter också skada på elektriska kablar genom kortslutning.

Försäkringen gäller inte för brandskada om den skett genom trafikolycka. Den gäller heller inte för explosionsskada i motor, ljuddämpare, däck, slang och krockkudde.

Glas

Glasförsäkringen gäller om någon av bilrutorna blivit skadad, spräckt eller krossad. Försäkringen gäller inte för skada genom kollision, vältning eller dikeskörning.

Maskin

Maskinförsäkringen ger dig ersättning för skada som påverkar bilens maskinella funktion avseende motor, kraftöverföring, broms- och styrinrättning samt krockkuddar och klimatanläggning. Försäkringen gäller upp till att fordonet är åtta år eller har körts 120 000 km.

Stöld

Denna ger ersättning för stöld av bil eller av föremål i bilen. Om din bil är utrustad med dold spårsändarutrustning som fungerar så behöver du inte betala någon självrisk.

Det krävs att föremålen är fastmonterade för att ersättningen ska gälla för dem. Bilen ska också vara låst.

Vagnskada

I helförsäkringen ingår ersättning om du får skador på karossen eller i lacken.

Räddning

Dina försäkringar ger dig som har halv- och helförsäkring ersättning för transport när din bil blivit stulen eller skadad.

Rättsskydd

Denna försäkring gäller för bilens ägare och kan ge ersättning vid tvister och advokatkostnader som rör bilen. Högsta ersättning är 300 000 kr.

Allrisk

Dina bilförsäkring har dessvärre ingen allrisk eller drulleförsäkring.

Pris för Dina bilförsäkring

Vad priset för din bilförsäkring blir beror på flera faktorer. Väljer du trafik, halv- eller helförsäkring? Trafikförsäkringen är den billigaste men också den försäkring som ger minst ersättning. Helförsäkringen är den mest täckande försäkringen men också den som kostar mest. Andra faktorer som påverkar priset är din ålder, var du bor, bil-och årsmodell på ditt fordon och hur många mil du kör per år. Även vad du väljer för självrisk spelar roll. För att få reda på exakt vad premien blir så skriv in dina uppgifter på TecknaSmart, så räknar vi ut det åt dig.

Självrisk

Självrisken är den delen av kostnaden som du själv står för vid varje skadetillfälle. Självrisken varierar beroende på skada.

Rabatt

Dina har dessvärre inga rabatter för tillfället

Tilläggsförsäkringar

Dina erbjuder ett flertal olika tilläggsförsäkringar. Dessa går att köpa till för dig som vill skräddarsy din försäkring och få ett extra skydd.

Hyrbil

Dina bilförsärking ersätter dig, med denna tilläggsförsäkring, en hyrbil när din egen behöver repareras. Dina står för 75% av dygnskostnaden för hyrbilen medan din bil står på verkstad. Istället för att ta hyrbil kan du också välja en ersättning på 150 kr per dag.

Assistans

Assistans ingår redan i helförsäkringen och är en tilläggsförsäkring för dig med halvförsäkring. Med en assistansförsäkring slipper du betala självrisken för räddningsmomentet vid räddningsskada. Försäkringen gäller även vid brist på drivmedel och om skadan inte kan åtgärdas på plats ges du rätt till hyrbil upp till 3 dagar.

Kollision med djur

Denna försäkring ersätter självrisken för vagnskada eller ma 6000 kronor.

Avställt fordon

En avställningsförsäkring tecknas automatiskt om du har halv-eller helförsäkring.

1