Jämför alla försäkringsbolag
Kostnadsfritt
Spara
Vilken Bilförsäkring passar dig? Jämför och spara
Bilförsäkring

Jämför alla Sveriges försäkringar och spara pengar! Våra kunder sparar i snitt 1856 kr/år. Gör ett smart val du också, helt kostnadsfritt!

why you should use our site

Vi tyckte helt enkelt att det fanns för få bra jämförelsetjänster som kunde hjälpa dig med försäkringar, elavtal, banktjänster och bredbandsleverantörer.

Jämför alla bolag

Jämför alla bolag

Dålig koll på försäkringsbolag? Inga problem! Med TecknaSmart kan du enkelt jämföra alla olika försäkringsbolag på några få klick - helt kostnadsfritt.

Spara pengar

Spara pengar

Ingen gillar räkningar. Men TecknaSmart hjälper dig att hitta den försäkring som är mest prisvärd och som passar bäst för dig. Så du får mer pengar över till annat.

Pris inom 20 sekunder

Pris inom 20 sekunder

På 20 sekunder hinner man inte göra särskilt mycket. Dricka en klunk kaffe. Ta en selfie. Kolla mailen. Eller jämföra pris på Sveriges alla försäkringsbolag hos TecknaSmart.

Spara i snitt 1856 kr/år

Spara i snitt 1856 kr/år

De som använder sig av TecknaSmart när de letar försäkring sparar i genomsnitt 1856 kronor per år. TecknaSmart är dessutom helt gratis - vad väntar du på?

How it works

Vi tyckte helt enkelt att det fanns för få bra jämförelsetjänster som kunde hjälpa dig med
Ange dina uppgifter
1

Ange dina uppgifter

Jämför olika försäkringar
2

Jämför olika försäkringar

Spara pengar på att teckna online
3

Spara pengar på att teckna online

Var smart, tecknasmart
4

Var smart, tecknasmart

Våra kunder säger

Vanliga frågor

Vad borde jag tänka på när jag köper försäkring?

När kan jag byta försäkringsbolag?

Kan ni byta försäkring åt mig?

Vilka försäkringar behöver jag?

Det har inträffat en skada som min försäkring täcker - vad ska jag göra?

Aktsam Bilförsäkring

Därför ska du välja Aktsam bilförsäkring

  • Låga självrisker (0 kr för trafik)
  • Snabb skadereglering som kan tas över telefon
  • Valbara tilläggsförsäkringar för extra skydd

Information

Aktsam bilförsäkring har ett enkelt och traditionellt koncept, de erbjuder trafik-, halv-och helförsäkring. Till detta har de två tilläggsförsäkringar som går att köpa till för ett extra skydd.

Brand

Aktsam bilförsäkring ger ersättning för skador orsakade av brand, explosion och blixtnedslag. Skada på däck, slangar och ljuddämpare ersätts inte. Brandförsäkringen ingår i din Halv-och Helförsäkring och självrisken är 1800 kr.

Glas

Ersättning för spräckta och krossade glasrutor ingår i Hel-och Halvförsäkringen. Skador på glastak och lyktor ingår inte, likaså skador orsakade av att bilen kolliderat eller kört av vägen.

Självrisken är endast 100 kr om rutan går att laga och 1800 kr om den måste bytas.

Maskin

Aktsam bilförsäkring ersätter skador på motor, växellåda och elektronik för bilar som har en Halv- eller Helförsäkring. Bilen får vara högst 8 år och ha körts högst 10 000 mil. Ju fler mil bilen har kört desto högre blir självrisken vid olycksfall.

Stöld

Halv-och Helförsäkringen ger ersättning om bilen blir stulen eller om något tillbehör till bilen stjäls. Tillbehören kan vara ljud och bildutrustning till bilen och detta ska vara fastmonterat. Är inte tillbehören fastmonterade blir ersättningen begränsad till 15 000 kr. Försäkringen gäller inte om någon som får tillgång till bilen inte lämnar tillbak den eller om någon i ditt hushåll stjäl bilen.

Vagnskada

Detta gäller endast för Helförsäkringen och ger dig ersättning om det blivit yttre skador på din bil vid en trafikolycka eller annan yttre olyckshändelse. Självrisken är valbar och du kan välja mellan en självrisk på 3 000, 4 500 eller 6 000 kr. Tänk på att självrisken påverkar din premie. Ju högre självrisk desto billigare premie och vice versa.

Räddning

I Halv-och Helförsäkringen ingår bärgning till närmaste verkstad om bilen inte går att köra vidare. Aktsam bilförsäkring ger också ersättning för transport av förare och passagerare till resans mål eller plats där resan började. Beroende på vad som ligger närmast. Försäkringen gäller inte om bilen stannar på grund av brist på drivmedel. Självrisken är 1500 kr.

Rättsskydd

Du kan få ersättning och hjälp om du hamnar i en rärttvist angående din bil eller behöver gå hos en psykolog efter en trafikolycka. Detta gäller för Hel-och Halvförsäkring.

Allrisk

Aktsam bilförsäkring har dessvärre ingen Allrisk eller drulleförsäkring. Med Allrisk menas att du kan få ersättning vid feltankning, borttappade nycklar eller skada på bilinredningen.

Pris för Aktsam bilförsäkring

Vad priset för din bilförsäkring blir påverkas av många faktorer. Dels på vilken försäkring du väljer, Trafik-,Halv-eller helförsäkring, och om du väljer att köpa till någon tilläggsförsäkring. Förutom detta påverkas priset också av din ålder, var du bor, bil-och årsmodell på ditt fordon och hur många mil du kör per år. Skriv in dina uppgifter på TecknaSmart för att få reda på det exakta priset.

Självrisk

Självrisken är den delen som du betalar vid varje skadetillfälle. Ibland kan du välja självrisk, exempel på vagnskadeförsäkringen. Tänk på att ju högre självrisk du väljer desto billigare blir din premie.

Rabatt

Online Rabatt

Aktsam bilförsäkring ger dig 5% online rabatt.

Tilläggsförsäkringar

För dig som vill ha ett utökat skydd erbjuder Aktsam bilförsäkring nedanstående tilläggsförsäkringar. Dessa tillägg kan tecknas till Halvförsäkring eller Helförsäkring.

X -traförsäkring

Detta tillägg ger ersättning för 75% av kostnaden för hyrbil upp till 45 dagar om din bil behöver repareras. Vill du inte ha hyrbil kan du istället välja att få 100 kronor per dag.

Du slipper även självrisken på vagnskadeförsäkringen och om du kolliderar med ett djur eller råkar ut för skadegörelse får du en ersättning på 3000 kr.

Assistansförsäkring

Med detta tillägg slipper du att betala självrisken på 1500 kr vid bärgning. Du får också ersättning för hyrbil i 3 dagar om din bil behöver repareras. Tillägget går att teckna upp till att din bil är 15 år gammal.

1